Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:39: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 19:28

Η πλήρης γελοιοποίηση των δημοσκοπήσεων και η απαξίωση των ΜΜΕ που της προβάλλουν

γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η αίσθηση ότι οι δημοσκοπήσεις στην χώρα μας  είναι εμβόλιμες και εξυπηρετούν άλλους σκοπούς, είχε ήδη παγιωθεί από την προηγούμενη δεκαετία μέσα στην μνημονιακή κατοχή, αλλά τώρα τελευταία επειδή το θέμα έχει ξεπεράσει κάθε όριο γελοιότητας, χρήσιμο να  επισημάνουμε κάποια πράγματα για αυτό το φαινόμενο που το προβάλλουν με εμφαντικό τρόπο  και κάποια… τουρκολαγνικά κανάλια.

Δεν θα πάμε στο παρελθόν όταν δημοσκοπήσεις συχνά έπεφταν προκλητικά έξω στις προβλέψεις τους, αλλά στην σημερινή καταπονημένη συγκυρία όπου ένας λαός κλειδώθηκε και καταστράφηκε η οικονομική του δραστηριότητα, ενώ ακόμα και η πίστη του λοιδορήθηκε και απαγορεύτηκε.

Με αυτά τα δεδομένα, αυτονόητο ήταν πως όχι μόνο δεν μπορεί να εκφράσει κάποια δημοσκόπηση τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος, (αλήθεια πάμε σε εκλογές και γίνονται δημοσκοπήσεις;;;) αλλά το πιο φυσιολογικό θα ήταν να εκφράζεται το άγχος και η οργή του για την διαμορφωθείσα κατάσταση, ακόμα και ο φόβος του για τα επερχόμενα καθώς η οικονομική λαίλαπα επέρχεται να σαρώσει τα πάντα.

Αν αυτού βλέπουμε δημοσκοπήσεις που θέλουν να μας δείχνουν πως έχουμε τον… καλύτερο πρωθυπουργό παγκοσμίως (!!!) και ότι η χώρα μας πέτυχε αυτό που δεν κατάφερε καμία άλλη χώρα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού εξ αιτίας των μέτρων που επέβαλε αυτή η άκρως επιτυχημένη κυβέρνηση.

Ειλικρινά μόνο η γελοιότητα μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους δημοσκοπήσεις και μόνο η απαξίωση σε αυτό το δημοκοπικό θέατρο είναι αυτό που τις αξίζει.

Πως μπορεί να βγάζουν τέτοια συμπεράσματα, όταν σκόπιμα βάζουν ερωτήματα που θέλουν να βγάλουν τα επιθυμητά τους συμπεράσματα και αποκλείουν αλλά όπως  πχ τι γνώμη έχετε για το κλείσιμο των ναών, για τις οικονομικές συνέπειες από την κυβερνητική πολιτική, για τις ψυχολογικές συνέπειες και την ενδοοικογενειακή βία που προκαλεί το κλείδωμα  κλπ.

Αλλά το θέατρο είναι πλέον απαξιωμένο και δεν παραξενεύεται κανείς, εκείνο που εντυπωσιάζει είναι πως ακόμα επιμένουν να παίζουν το ίδιο δράμα με τεράστιο πολίτικο κόστος, γιατί για δράμα πλέον πρόκειται στις πλάτες ενός λαού που υποφέρει όσο ποτέ στην σύγχρονη ιστορία του και που είναι καζάνι που βράζει και όταν ξεσπάσει θα τρέχουν και δεν θα προλαβαίνουν.

*O Νίκος Χειλαδάκης είναι Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
pronews.gr
 
Διαβάστηκε 1038 φορές