Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:30: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 18:32

Σημεία ομιλίας προέδρου "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ" Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Η κυβέρνηση λειτουργεί με την λογική του βλέποντας και κάνοντας. Αυτό όμως είναι λάθος. Δεν ξέρω ποιος σας το έχει εμφυσήσει. Δεν αποφασίζετε όλοι μαζί να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα αλλά λειτουργείτε με την λογική των δόσεων στα μέτρα. Δεν μπορείς όμως να γιατρέψεις τη γάγγραινα με ασπιρίνες.

Είπατε ότι για 2, 3, 4 μήνες οι επιχειρήσεις θα είναι κλειστές, αλλά θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Μα όταν ο επιχειρηματίας ανοίξει το εστιατόριό του τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και θα έχει συσσωρευμένα χρέη, χωρίς καθόλου τζίρο όλο το προηγούμενο διάστημα, πώς θα πληρώσει; Κάντε ό,τι κάνατε και για τα κανάλια, για τους «φίλους» σας που τους είπατε ότι θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους την επόμενη χρονιά. Γιατί ακολουθείτε λάθος τακτική δεν μπορώ να καταλάβω.

Πάμε στο άρθρο 14: επιβάλλεται το μέτρο του ενός ατόμου ανά 15 μέτρα. Γιατί δεν το κάνατε αυτό και για τις Εκκλησίες. Το παντοπωλείο το κλείσατε, την Εκκλησία την κλείσατε και αφήσατε ανοικτά τα μεγάλα μαγαζιά – τα «φιλαράκια» σας.

Πάμε και στα ΕΣΠΑ: υπάρχουν μελέτες στα συρτάρια των υπουργείων. Προχείρως σας λέω για το υπ. Αγροτικής ανάπτυξης. Ελέγξτε τους φακέλους. Είναι έτοιμοι. Δεν λέω να μοιράστε χρήματα. Αλλά να βοηθήσετε να γίνει μια επένδυση στον τόπο.

Αντίθετα εσείς λειτουργείτε με τις απ’ ευθείας αναθέσεις. Έτσι θα λειτουργήσει η κυβέρνηση; Έτσι όμως την πατήσατε και με τα voucher. Έτσι λειτουργούσε και η κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Υπέγραψε απόφαση ο κ. Μηταράκης για «απ’ ευθείας ανάθεση» για την δομή προσφύγων και μεταναστών στην Μαλακάσα (πρόκειται για διαγωνισμό στον οποίο ουσιαστικά μετέχει μόνο μία εταιρεία). Τι πράγματα είναι αυτά; Είστε σοβαροί;

Το ίδιο γίνεται και με τα voucher. Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ θέσατε το θέμα. Όμως και εσείς τα ίδια κάνατε. Οι άνθρωποι ήθελαν να κάνουν μια κομπίνα και εσείς (από τον ΣΥΡΙΖΑ) με τα voucher μοιράζατε κάτι «εκατομμυριάκια». Και για να αναφέρω μερικές ημερομηνίες δείτε τι μοιράσατε και σε ποιούς στις 19 Σεπτεμβρίου 2018 και στις 11 Νοεμβρίου 2018. Τότε ο κ. Γεωργιάδης είχε πει ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα προχωρούσε σε έρευνα. Ένα χρόνο μετά τι έχει κάνει; Την εντολή «ου κλέψεις» την γνωρίζετε; Γιατί αυτό είναι κλοπή και εξυπηρέτηση «φίλων και κολλητών». Τώρα επιρρίπτεται ο ένας την ευθύνη στον άλλον και στο τέλος θα προχωρήσετε σε έναν συμψηφισμό. Και βέβαια ο πρωθυπουργός απουσιάζει, ενώ συζητείται ένα μείζονος σημασίας θέμα, αυτό των vouchers, όπου μιλάμε για χρηματοδότηση ύψους 11 εκατ. ευρώ. Το ακόμα σημαντικότερο όμως είναι ποιοι θα απολάμβαναν τα εκατομμύρια αυτά. Ποιοι θα τα έπαιρναν. Ποιοι είναι οι «φίλοι» σας. Είναι κάποιοι όπως αυτός που είχε την Energa, που πήρε τα χρήματα και μετά τον βλέπαμε να ανοίγει σαμπάνιες στη Μύκονο και σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος; Αυτή την Ελλάδα των «φίλων» και των «γνωστών» φτιάξατε και τώρα βάλατε τον κ. Βρούτση να πάρει πίσω το πρόγραμμα των vouchers και να λέει έκανε λάθος. Όμως πώς θα πληρώσει ο κ. Βρούτσης; Γιατί κανονικά ο υπουργός το λάθος το πληρώνει με αποπομπή ή με παραίτηση. Διαφορετικά κοροϊδεύουμε τον κόσμο.

Πάμε και στο ευρω-ομόλογο. Κύριοι έρχεται αρμαγεδδώνας. Αν θέλετε να κάνετε πραγματικές δομές διασφάλισης του τόπου πρέπει να στηρίξετε τον πρωτογενή τομέα. Και βέβαια αναφέρομαι στην 4η και 5η γενεά του πρωτογενούς τομέα. Η ιστορία έχει δείξει ότι μετά από πανδημίες έρχεται οικονομική ύφεση – εδώ έχουμε παγκόσμια ύφεση – και σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις ακολουθεί πόλεμος. Μακάρι να μην γίνει ποτέ πόλεμος. Όμως ο πόλεμος τώρα είναι οικονομικός. Αυτό σημαίνει ότι οι χώρες θα κλειστούν στα καβούκια τους και δεν θα γίνονται εξαγωγές και εισαγωγές. Όταν εμείς εισάγουμε κρέας, σιτηρά, γαλακτοκομικά τι θα γίνει; Θα πεινάσουμε. Άρα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα. Το φωνάζουμε τόσο καιρό αλλά δεν κάνετε τίποτα. Πρέπει να δώσουμε λεφτά για να παράξουμε πλούτο. Μην περιμένετε από την Γερμανία να σας σώσει. Η Γερμανία έχει συμπεριφορά, νοοτροπία «ναζιστική», απολυταρχική. Όπως είναι διαφορετική η δική μας νοοτροπία, όπως είναι διαφορετική των Ιταλών, έτσι και της Γερμανίας είναι διαφορετική. Είναι απολυταρχική. Και μην παρερμηνεύετε όσα λέμε από το βήμα της βουλής. Το πρόβλημα της Ευρώπης σήμερα είναι ότι δεν έχει ηγέτες. Και αναγκαστικά κάνει ό,τι θέλει η Γερμανία. Δηλαδή δεν θα εκδοθεί τελικώς ευρω-ομόλογο. Μα όταν έχουμε χρέος 200% πώς θα πορευτούμε; Δεν έχετε, κύριοι της ΝΔ, σχέδιο και δυστυχώς θα μας αναγκάσετε να υπογράψουμε 4ο μνημόνιο αν πάμε στον ESM. Και θα μεταφερθεί και αυτό το χρέος στα παιδιά μας. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα είναι να παράξουμε πλούτο.

Η χώρα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα μεγάλο με τους πλειστηριασμούς. Μην κάνετε μόνο στους καναλάρχες δώρο τα δάνεια για ένα έτος. Κάντε το ίδιο και τον Έλληνα φορολογούμενο και θα δείτε πώς θα τρέξει να πληρώσει.

Στον τομέα του Τουρισμού, δώστε την δυνατότητα στους ξενοδόχους να θέσουν και πάλι σε λειτουργία τις επιχειρήσεις τους με μηδενική φορολογία και με την απαράβατη υποχρέωση να έχουν μόνο ελληνικά προϊόντα. Δώστε τους κουπόνια για να πάρουν ελληνικά προϊόντα και να κινηθεί η διαδικασία παραγωγής.

Αντ’ αυτού όμως εσείς έχετε μετατρέψει τους Έλληνες σε γκαρσόνια. Εδώ και 30 – 40 χρόνια έχουν ερημώσει καλλιέργειες, αλιεία και τα κάνετε όλα στραβά. Ας τα φτιάξουμε τώρα! Όλα! Από το 1981 η ΕΕ μας πιέζει να ορίσουμε αλιευτικές ζώνες και δεν το κάνουμε. Θα το κάνετε μήπως εσείς τώρα; Αποκλείεται! Γιατί φοβάστε τους Τούρκους. Όπως φοβάστε και τους Σκοπιανούς.

Εμείς σήμερα καταθέτουμε πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Συμφωνία των Πρεσπών. Να δούμε γιατί ο τότε Υπουργός Εξωτερικών ο κ. Κοτζιάς βιάστηκε να την υπογράψει. Αυτή η επιτροπή θα αποκαλύψει το προσωπείο της ΝΔ. Τι κάνατε όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ; Υποκινούσατε τα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας και από την στιγμή που αναλάβατε την κυβέρνηση εφαρμόζετε την Συμφωνία απαρέγκλιτα παρά τις παραβιάσεις από την πλευρά των Σκοπιανών. Να δω πόσοι Μακεδόνες βουλευτές από εδώ μέσα θα συνεχίσουν να κάνουν τα στραβά μάτια. Μπορεί με τις οικονομικές και εθνικές επιλογές σας να ξεγελάτε τον Ελληνικό λαό για λίγο καιρό. Για πάντα όμως δεν μπορείτε να τον ξεγελάτε.

Πάμε τώρα στις αντιφάσεις στην αντιμετώπιση του κορωναϊού. Ακούγαμε συνεχώς βάλτε μάσκα, μην την βάζετε τη μάσκα, φορέστε γάντια, δεν τα χρειάζεστε τα γάντια, μείνετε στο σπίτι, τα παιδιά να πάνε στο σχολείο. Όλα αυτά δείχνουν ένα πράγμα: Επικοινωνιακά κερδίσατε την μάχη των καναλιών. Τους δώσατε και ζεστό χρήμα, άλλωστε. Όταν όμως γυρίσει η ρόδα ανάποδα, γιατί δεν θα έχετε και δεν θα μοιράζετε πάντα χρήμα, θα αλλάξουν και τα κανάλια την συμπεριφορά τους και θα σας πετσοκόψουν.

Σας ρωτώ να μου πείτε: υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την σταδιακή άρση των μέτρων; Πώς θα αντιμετωπίσετε το κύμω των απολύσεων; Πώς θα καλύψετε την ζημιά στην οικονομία από την καταστροφή του τουρισμού; Είστε έτοιμοι για πόλεμο προϊόντων; Τι θα κάνετε με τα δάνεια; Τι θα κάνετε με τους πλειστηριασμούς; Υπάρχει εκροή χρημάτων στο εξωτερικό; Με τον στρατό μας τι θα κάνουμε;

Θα ήταν καλό να αποθηκεύσετε πετρέλαιο τώρα που πέφτει η τιμή του διεθνώς, για να βρίσκετε σε καλύτερη θέση όταν θα γυρίσει η πορεία της οικονομίας σε αναπτυξιακή. Αλλά τι λέω; Σιγά μην σας αφήσει ο Μαρινάκης και οι άλλοι εφοπλιστές «οι φίλοι σας» να αποθηκεύσετε πετρέλαιο.

Προσέξτε αυτό που σας λέω. Εάν δεν σταματήσει το lock down, εστιατόρια, καφετέριες, μικρά καταστήματα θα κλείσουν γιατί συσσωρεύουν χρέη που δεν διαγράφονται και όταν θα χρειαστεί να πληρώσουν αργότερα δεν θα έχουν! Θα οδηγήσετε σε lock down όλη τη χώρα.

Φέρτε ένα νέο, επικαιροποιημένο προϋπολογισμό. Ο προηγούμενος έχει ακυρωθεί πρακτικά. Πρέπει να έρθει νέος τροποποιημένος. Αλλάξτε το καθεστώς των ξενοδοχείων. Δείτε τι θα κάνετε με τις τράπεζες. Γιατί δεν αντιγράφετε το αμερικανικό μοντέλο με την bad bank; Εσείς εδώ και χρόνια δίνετε αρχαιο-ελληνικά ονόματα σε προγράμματα που εκπονείτε και δεν λύνετε κανένα πρόβλημα. Έχετε ξεφτιλίσει κάθε έννοια αρχαιοελληνική για να πάρετε τα λεφτά των Ελλήνων. Και επαναλαμβάνω: φροντίστε τον πρωτογενή τομέα. Τα τελευταία χρόνια εισάγουμε κατσίκια από την Ρουμανία και τώρα η Ρουμανία διέκοψε τις εξαγωγές -και καλά έκανε- και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Βορίδης έστειλε διαμαρτυρία στην Κομισιόν αντί να φροντίσει τον δικό μας τομέα.

Φέτος το Πάσχα κάνατε ό,τι μπορούσατε κατά της Εκκλησίας. Σύμφωνα με την δική σας λογική ο ιός μεταδίδεται από τα μεγάφωνα, από τις καμπάνες και από το Άγιο Φως. Και σήμερα η Υπουργός η κ. Κεραμέως, παρακάλεσε τους Μουσουλμάνους να είναι χαμηλά τα μεγάφωνα των τζαμιών στον εορτασμό του Ραμαζανιού. Στους Μουσουλμάνους απευθύνει έκκληση και στους Χριστιανούς όλα είναι απαγορευμένα. Να σας ενημερώσω λοιπόν ότι ο ιός δεν μεταδίδεται ούτε με τις καμπάνες ούτε με τα μεγάφωνα. Αλλά εσείς έχετε πρόβλημα με την Ορθοδοξία. Δεν έχετε πρόβλημα με το Ραμαζάνι. Ειστε χριστιανοφοβικοί.

Και μιας και αναφέρομαι στον κορωναϊό να σας ρωτήσω: είναι σύμπτωση ότι στο Κρανίδι όσοι είχαν μολυνθεί είχαν έρθει από την Σάμο και  πρωτύτερα ήταν στην Τουρκία; Αυτόί είχαν έρθει από την Τουρκία πριν από ενάμιση μήνα. Άρα ο υβριδικός πόλεμος έρχεται από τα νησιά. Αν θέλετε να λύσετε το προβλημα κλειστε όλες τις ΜΚΟ. Όλες! Κάντε μια αναδιάταξη, ψάξτε ποιες από αυτές τις ΜΚΟ είναι σωστές, βάλτε τέλος στο δουλεμπόριο και πηγαίνετέ τους λαθρομετανάστες στα ακατοίκητα νησιά. Γιατί οι άνθρωποι στα νησιά έχουν πάθει μεγάλη ζημιά. Σε λίγο ούτε Έλληνες τουρίστες δεν θα πηγαίνουν στα νησιά μας. Και μην μου πείτε για τους εφοπλιστές, γιατί αυτοί θα πηγαίνουν με τα κότερα. Οι Έλληνες πολίτες, οι απλοί πολίτες, πώς θα πάνε στην παραλία;

Και στο σημείο αυτό θα ήθελα να ρωτήσω αν και πόσο συνεπής είναι ο πρωθυπουργός στα λόγια και στα έργα. Συγκεκριμένα στις 9 Νοεμβρίου 2019 είχε δηλώσει ο ίδιος: «σήμερα γίνεται η τελευταία μαζική μεταφορά μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα». Και μεταφορά λαθρομεταναστών έγινε και χθες και προχθές. Πότε είπε λοιπόν ψέμματα ο πρωθυπουργός;

Εσείς μπορεί να θέλετε να κοροϊδεύετε τον Ελληνικό λαό. Όμως εμείς είμαστε και θα είμαστε εδώ για να μην αφήσουμε να τον κοροϊδεύετε. Εδώ και ένα χρόνο που είσαστε στην κυβέρνηση εξυπηρετείτε μόνο τους «φίλους» σας. Όταν θα φθάσετε όμως στο ταμείο τότε τα κανάλια θα σας πληρώσουν πολύ άσχημα. Και το εντυπωσιακό είναι ότι δεν αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον γιατί τα έχετε βρει και είναι κοντά και η συγκυβέρνηση.