Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:23: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020 18:31

Πόλεμο έχω και 'γω

γράφει ο Μάνος Κοκκινέλης

 

Μπορεί η Ελλάδα να είναι μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, αλλά αντιμετωπίζεται ως ο φτωχός συγγενής που δεν τολμά να ψελλίσει, ενώ όταν το πράττει δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν.

Αντί να είμαστε εντός των εξελίξεων εκμεταλλευόμενοι τη στρατηγική μας θέση και τον πλούτο μας, εκτελούμε εντολές άλλοτε των Γερμανών, άλλοτε των Αμερικανών και άλλοτε των Τούρκων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η χώρα δυσφημίζεται και η ευθύνη βαραίνει το πολιτικό προσωπικό. Και καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το πολιτικό σύστημα αντιπροσωπεύει όχι απλά τη σύγχρονη χούντα, αλλά μία από τις σκληρότερες δικτατορίες φορώντας τον μανδύα της Δημοκρατίας.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά όταν τα κόμματα χρηματοδοτούνται εν μέσω πανδημίας, και ταυτόχρονα παρακαλούν αντί ν’ απαιτήσουν από τους βουλευτές να δώσουν το 50% του βασικού τους μισθού.

Και για να διορθώσουμε τους όρους, δεν πρόκειται για βουλευτική αποζημίωση. Δεν τους ζημιώνουμε για να τους αποζημιώσουμε. Εκείνοι μας ζημιώνουν! Έτσι λοιπόν, αντί να παραχωρήσουν τα ωφελήματά τους για ένα 6μηνο και να ενισχύσουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με μάσκες και στολές, πληρώνουν τους εαυτούς τους για να προπαγανδίζουν.

Παράλληλα, για να διασφαλίσουν την εύνοια των Μ.Μ.Ε., έδωσαν 11 εκ. ευρώ για διαφήμιση. Τέτοιου είδους καταστάσεις που απειλούν τη ζωή του ανθρώπου, δεν χρειάζονται προβολή.

Η ενημέρωση μπορεί να γίνει δίχως χρήματα μέσω των εφημερίδων, των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών ζητώντας από σοβαρούς επιστήμονες να φωτίσουν τα σκοτεινά σημεία της γρίπης.

Από την άλλη πλευρά, δεν ενδιαφέρει τον πολίτη εάν έχουν πόλεμο στη Συρία. Τον δικό μας τον σκέφτηκε κανείς; Καθημερινά αγωνιζόμαστε σε αντίξοες συνθήκες επιστρέφοντας στο σπίτι με χρήματα που δεν ανταποκρίνονται στις γνώσεις και την αξία μας. Όσοι εργάζονται τουλάχιστον.

Έτσι, λοιπόν, την τελευταία 10ετία κάνουμε μόνον ρυθμίσεις. Στο ηλεκτρικό ρύθμιση, στο τηλέφωνο ρύθμιση, στο δάνειο ρύθμιση, στην κάρτα ρύθμιση, στο νερό ρύθμιση και όλα έχουν απορρυθμιστεί. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το 2009 που μας πίεζαν με τα μνημόνια αναφερόμενοι στην ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. Δηλαδή, είχε προηγήθει η ρύθμιση και ήταν αναγκαία η μετά – ρύθμιση.

Πότε δόθηκε η ευκαιρία σε σοβαρούς επιχειρηματίες όπως στον αείμνηστο Σωτήρη Σοφιανόπουλο και τη ΧΡΩΠΕΙ, τη Zita, την εταιρεία Sportex, τη Strike, την Πειραϊκή Πατραϊκή, την Ηλεκτρονική Αθηνών, τη Sprider, τη Softex, την Ατλάντικ, την εταιρεία Φωκάς, τη Diana, την Καπνοβιομηχανία Γεωργιάδη (Τσιγάρα 22), τη Νεοσέτ, την ΑΓΝΟ, την επιχειρηση Πετζετάκη κ.α.;

Λαθρομετανάστες

Είχαμε αναφέρει σε παλαιότερα άρθρα ότι οι λαθρομετανάστες αποτελούν εστία αναταραχής, κατασκοπείας, αντικατάστασης του ελληνικού πληθυσμού, αντιπερισπασμός υπέρ της Τουρκίας και βέβαια κέρδος για Μ.Κ.Ο., πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, γαιοκτήμονες και ανεγκέφαλους πολίτες.

Δυστυχώς όμως δεν πήραμε τον Νόμπελ Ειρήνης! Η Αντζελίνα Τζολί έχει ξεχάσει τη Λέσβο, τη Σάμο, την Κω και τον Έβρο. Δεν τολμά να σταθεί στα κέντρα μόνιμης εγκατάστασης, ενώ ο άλλος υπέρμαχος των μεταναστών (Ρίτσαρντ Γκιρ) απολαμβάνει τις ανέσεις του στο φτωχικό του και παρουσιάζεται ως ο τιμητής των δήθεν κατατρεγμένων.

Στην αρχή της εισβολής όλοι έκαναν παρέλαση. Τώρα, έχουν εξαφανισθεί! Μήπως θα έπρεπε να πάει ο Τσίπρας στον Έβρο; Μήπως ο Μουζάλας να έδινε μία λύση παρέα με τον Κατρούγκαλο; Η Φωτίου, κρατώντας και ένα πιάτο γεμιστά για να κεράσει τους μετανάστες; Η κυρία Ρεπούση τί έχει να μας πει για τις δηλώσεις της υπέρ των μεταναστών; Πόσους θα φιλοξενήσουν στα σπίτια τους όσοι τάσσονται υπέρ τους; Πόσα λεφτά θα δώσουν όσοι μας κατηγορούν για εθνικισμό; Αφού είναι τόσο φιλάνθρωποι, ας ανοίξουν τα πορτοφόλια τους και ας δείξουν εμπράκτως τον ανθρωπισμό τους! Διαφορετικά ας σκάσουν!

Μπορούν να στείλουν ενισχύσεις στα κέντρα μόνιμης εγκατάστασης την ομάδα των κοριτσιών που βημάτισαν προσβλητικά στην παρέλαση. Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα να σταλούν στα σύνορα του Έβρου και να υπερασπιστούν την κυριαρχία μας, ή ακόμη και τώρα αμφισβητούν τον στρατό για την αποτελεσματικότητά του; Πριν λοιπόν κάνουν τα απροσάρμοστα, έπρεπε να σκεφθούν ότι Έλληνες Ήρωες έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούν εκείνες και ο καθένας μας να ζει ελεύθερα και ενίοτε να κάνει απερισκεψίες.

Είδαμε επίσης πως εάν θέλουν, τα σύνορα κλείνουν! Τόσον καιρό δεν μπορούσαν να το κάνουν; Δεν μπορούσαν να κατασκευάσουν τείχος! Τόσο καιρό η κυβέρνηση δήλωνε ότι δεν περνούσε κουνούπι! Και στα νησιά του Αιγαίου τί γίνεται; Αυτοί που έχουν έρθει στην Ελλάδα θα φύγουν; Και ρωτώ, οι γυναίκες είναι τόσο κατατρεγμένες που τους ανοίγει η όρεξη για συνουσία και μένουν έγκυες στην Ελλάδα; Προφανώς, κάποιος τις πληρώνει για να γεννοβολάνε και να έχουν ωφελήματα.

Δεν μπορεί επίσης να μείνει ασχολίαστο το γεγονός ότι οι Έλληνες είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, ενώ οι λαθρομετανάστες κυκλοφορούν ανενόχλητοι αποτελώντας απειλή για τους ντόπιους.

Οι Ρομά δεν υπακούν στον νόμο και η κυβέρνηση εφαρμόζει τις αποφάσεις κάνοντας διακρίσεις. Μήπως αυτό δεν ονομάζεται ρατσισμός; Μήπως ταυτόχρονα δεν έχουμε και φασισμό εις βάρος των Ελλήνων; Οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυρίως αριστεροί, έχουν χάσει το φως τους και δεν διακρίνουν την επιλεκτική μεταχείριση εις βάρος μας; Γιατί δεν δηλώνουν την ενόχλησή τους για την ανυπακοή των λαθραίων με τα έκτακτα μέτρα της περιορισμένης κυκλοφορίας;

Επιπλέον, γιατί τόσο μένος με την Ορθοδοξία; Κυνηγούν τους Ιερείς και όσους θέλουν να κοινωνήσουν. Γιατί δεν κάνουν εφόδους στα παράνομα τζαμιά που συνωστίζεται μεγάλος αριθμός μεταναστών; Γιατί δεν παρεμβαίνει η αστυνομία συλλαμβάνοντας τον ψευτομουφτή που ψέλνει και ακούγεται από το μεγάφωνο του ναού;

Την ίδια στιγμή οι Ιερείς των Εκκλησιών έχουν απενεργοποιήσει τα μεγάφωνα και δεν ακούγεται η λειτουργία από το εσωτερικό του Ναού. Οι πόρτες είναι κλειδωμένες ακόμη και στις Μονές. Θα μπορούσαν να επιτρέψουν τον εκκλησιασμό δίχως προβλήματα. Ο κόσμος θα κρατούσε τις αποστάσεις. Θέλουν να βλάψουν τον Χριστιανισμό, να ξεριζώσουν την πίστη των Ελλήνων στο Θεό.

Κορωνoϊός

Η πανδημία ναι μεν προκαλεί ανθρώπινες απώλειες, αλλά αποκαλύπτει προβλήματα που αφορούν στο σύστημα υγείας, τόσο σε ιατρικό προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό. Εταιρείες που πλούτισαν από τον Έλληνα φορολογούμενο και ενώ πριν από μερικούς μήνες ακούγαμε τόσα πολλά για τη Novartis, τώρα έχουν σιγήσει. Όπως επιτάσσουν εκτάσεις Ελλήνων, ας κατασχέσουν χρήματα από τις εν λόγω εταιρείες και από τις περίφημες λίστες.

Υπάρχει και το κατοχικό δάνειο, που για επικοινωνιακούς λόγους κάθε χρόνο δηλώνουν τις αξιώσεις της Ελλάδας, αλλά η αρνητική απάντηση της Γερμανίας είναι δεδομένη.

Δυστυχώς, ο τουρισμός έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημαντικότητα του πρωτογενούς τομέα στην επιβίωση του πληθυσμού. Δυστυχώς, οι πολιτικές δημιούργησαν παραγωγούς με οικονομικά προβλήματα και μειωμένη σοδειά ενισχύοντας τις εισαγωγές. Έτσι, είναι αμφίβολο εάν υπάρχουν αποθέματα και βέβαια εάν η ποιότητα ανταποκρίνεται στις βασικές προδιαγραφές.

Συνήθως σε ακραίες καταστάσεις επικρατούν συνθήκες ασυδοσίας.

Ο κόσμος έχει επηρεασθεί από τον αριθμό των νεκρών σε Ιταλία και Ισπανία, ενώ τα μέτρα που λαμβάνονται είναι κοινά και θυμίζουν χαρακτήρα παγκόσμιας κυβέρνησης. Άλλοι άρχισαν να ψελλίζουν την εμφύτευση μικροκυκλώματος στον άνθρωπο (Βενιζέλος), ενώ ο ΓΑΠ τόνισε την ανάγκη συγκρότησης παγκόσμιας κυβέρνησης. Είναι προφανές ότι η συνήθεια του εγκλεισμού θα μας μετατρέψει σε όντα με περισσότερα χαρακτηριστικά αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Προτείνεται λοιπόν στους υποστηρικτές του, η εμφύτευση του τσιπ να εφαρμοστεί σε όσους εκλέγονται βουλευτές και τις οικογένειές τους. Έτσι, θα γνωρίζουμε το πόθεν έσχες τους σε πραγματικό χρόνο, τις καταθέσεις τους σε εσωτερικό και εξωτερικό, τις θέσεις που κατέχουν, τις εξωχώριες εταιρείες στις οποίες συμμετέχουν, εάν είναι μέλη σε Μ.Κ.Ο. και βέβαια τα οικονομικά κόστη από τις αμυντικές δαπάνες.

Οι δημοσιογράφοι των Μ.Μ.Ε. της πρώτης γραμμής είναι μία ακόμη ομάδα, όπως και μεγαλογιατροί μαζί με μεγαλοστελέχη φαρμακοβιομηχανιών για να ελέγχονται τα δώρα και οι υπερτιμολογήσεις.

Οι λαθρομετανάστες είναι μία ακόμη περίπτωση με προοπτικές εφαρμογής. Δεν χρειάζεται να έχουν όνομα. Ένας κωδικός αρκεί και έτσι θα γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των εισβολέων και τις συμπεριφορές τους.

Ας αφήσουν τον κοσμάκη ήσυχο και ας εφαρμόσουν πρώτα εκείνοι, οι πλούσιοι που διαχειρίζονται το χρήμα και τις ζωές του απλού κόσμου.

Δυστυχώς, παρατηρείται ότι οι δημοσιογράφοι ενεργούν όπως το 2009 πριν την εφαρμογή των μνημονίων. Ο κάθε παρουσιαστής λέει απίστευτες ανακρίβειες σε συνεργασία με επιστημονικό προσωπικό που η γνώμη του στηρίζεται στο «νομίζω». Οι σοβαροί επιστήμονες που σέβονται τον εαυτό τους δεν ακολουθούν την τακτική του ολίγον έγκυος. Εάν δεν είσαι σίγουρος, δεν μιλάς. Δεν σπέρνεις πανικό και τρόμο.

Φαίνεται επίσης αδιανόητο πως μεταξύ των επιστημονικών κοινοτήτων δεν είχε διαρρεύσει το πρόβλημα. Είναι στημένο το παιχνίδι και μετρούν συμπεριφορές. Ο παγκόσμιος πληθυσμός πλάθεται σε ένα νέο καλούπι τεχνολογικό, που αφαιρεί προσωπική ελευθερία με αντάλλαγμα τη ζωή του.

Και το τσιγάρο προκαλεί καρκίνο, όμως οι άνθρωποι καπνίζουν σε δημόσιους χώρους και κάποιοι γίνονται παθητικοί. Όμως υπάρχουν τροφές που σε προστατεύουν από ανίατες ασθένειες, έτσι θα μπορούσαν να εκπαιδεύσουν τον πληθυσμό να τρέφεται σωστά για να θωρακίσει τον ανθρώπινο οργανισμό. Όμως σε καταστάσεις πανικού δεν συμπεριφέρεσαι λογικά. Ακούς τη φωνή των Μ.Μ.Ε. σαν υπνωτισμένος, λες και είναι ο υποβολέας και ο άνθρωπος εκτελεί τις εντολές του.

Τα δύσκολα είναι στο μέλλον και θα έχουν κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο. Ταυτόχρονα όμως μας εκπαιδεύουν και μας υπενθυμίζουν ότι η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό. Ακριβά αυτοκίνητα και ρούχα δεν έχουν αντίκρυσμα, ενώ ο τουρισμός είναι ανύπαρκτος σε τέτοιες περιπτώσεις.

Είναι ανησυχητικό που στελέχη είτε της ιατρικής κοινότητας, είτε κυβερνητικά αφήνουν να εννοηθεί ότι ο εγκλεισμός θα είναι μακράς διαρκείας με διαλείμματα ελεύθερης κυκλοφορίας.

Δυστυχώς, οι νέες συνθήκες θα αφήσουν κατάλοιπα.

Είμαστε διαχυτικοί και τώρα αναγκαζόμαστε να απομακρυνθούμε από τις προσωπικές επαφές, παραλείποντας τη θερμή χειραψία που αποτελεί μία εγκάρδια κίνηση για την απαρχή συνεργασιών και ανθρωπίνων σχέσεων.

Αγχωνόμαστε για την αγορά τροφίμων από τις υπεραγορές καταστρώνοντας σχέδιο για γρήγορη επίσκεψη λες και ο καταναλωτής ετοιμάζεται για επικίνδυνη αποστολή. Η διανομή κατ’ οίκον είναι η επιχειρηματική «πανδημία» που θα εξαπλωθεί στο σύνολο των εταιρειών και η χρήση των ψηφιακών μέσων καθίσταται απαραίτητη επηρεάζοντας το κράτος με θετικό τρόπο και αποκαλύπτοντας ότι τόσα χρόνια εσκεμμένα δεν ακολουθούσαν τον δρόμο της τεχνολογίας!

Παρ’ όλα αυτά, η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τον μικρό αριθμό κρουσμάτων προβάλλοντας το κλίμα, τη διατροφή και την υπευθυνότητα του ιατρικού προσωπικού απέναντι στον πολίτη. Τα νοσοκομεία χρειάζονται αναβάθμιση σε ύφος που να παραπέμπουν σε ξενοδοχεία. Οι επενδύσεις στον ιατρικό τουρισμό θα μετριάσει τις απώλειες και σε συνδυασμό με έναν σύγχρονο αγροτικό τομέα που θα καλύπτει τις ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού θα δώσουν ώθηση στην οικονομία. Η άμυνα και η εκπαίδευση είναι άλλοι δύο τομείς που έχουν περιθώρια βελτίωσης και απαιτούν επενδυτικούς πόρους.

Είναι η στιγμή οι ξενοδόχοι να επενδύσουν στον εσωτερικό τουρισμό και να προωθήσουν πακέτα διακοπών σε ελκυστικές τιμές για τους Έλληνες!

Ελληνοτουρκικά

Στη γειτονιά μας εξελίσσονται γεωπολιτικές αλλαγές και η Ελλάδα είναι απούσα αφού ασχολούμαστε με την αναχώρηση των λαθραίων από την Ανατολή και την τοποθέτησή τους στα Δυτικά της χώρας και όπου αλλού βρούμε ευήκοα ώτα με το αζημίωτο!

Στα Ελληνοτουρκικά, οι Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν ετοιμότητα διότι η κυβέρνηση τους επέτρεψε να δράσουν. Οι παραβιάσεις από αέρος και θαλάσσης συνεχίζονται και η λήξη τους θα επέλθει μόνον με μία ισχυρή, αστραπιαία και αναπάντεχη αντίδραση από την πλευρά μας για ν’ αντιληφθεί ο Τούρκος ότι έχει ξεπεράσει τα όρια.

Το ίδιο θα αντιληφθούν και οι άλλες χώρες, ενισχύοντας το κύρος της Ελλάδας. Προφανώς οι Γερμανοί και Αμερικανοί πιέζουν για συμβιβασμό, γνωρίζοντας άλλωστε ότι Τουρκία και Γερμανία είναι όχι μόνον φίλιες χώρες, αλλά ο δεσμός είναι έρωτας.

Πώς είναι δυνατόν να συζητήσεις με την Τουρκία και να επικαιροποιείς τα Μ.Ο.Ε. τη στιγμή που δεν σέβεται τις εθνικές εορτές, το διεθνές δίκαιο, χρησιμοποιεί τους λαθραίους και τον κορωνοϊό για να νοσήσει ο ελληνικός πληθυσμός; Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει με λόγια. Η απάντηση πρέπει να είναι στρατιωτική προκαλώντας σοκ στην απέναντι πλευρά! Μόνον έτσι θα μαζευτεί!

Εάν η Ελλάδα δεν αντέξει, τότε το παιχνίδι χάθηκε. Είναι η ώρα μας. Είναι ευκαιρία ν’ αποκατασταθεί η φήμη που τόσο πρόχειρα διαχειρίζονται οι ανθέλληνες πολιτικοί της χώρας. Εάν η χώρα δεν αντισταθεί, τότε αυτό που θα επακολουθήσει θα είναι τραγικό. Ήδη δεν μας δίνουν σημασία.

Υπάρχουν βέβαια και οι μπαλαφιάδες, όπου ένας επικίνδυνος βουλευτής θα ρισκάρει τη δραστική μείωση των αμυντικών δαπανών αδιαφορώντας για τις ορέξεις των γειτόνων. Και τί είναι Μπαλάφα η Ελλάδα για να παίξεις, χρηματιστήριο; Εάν θέλεις να ρισκάρεις, παίξε στα χαρτιά την περιουσία σου. Εμείς πληρώνουμε έναν σκασμό λεφτά για να έχουμε σύνορα, ασφάλεια και όλα τα καλά που απολαμβάνουν οι άλλοι λαοί.

Ένα πράγμα πρέπει να ξέρουν οι πληρωμένοι κοντυλοφόροι και οι πολιτικάντιδες. Εάν πέσουμε, τότε θα τους τραβήξουμε και αυτούς τόσο χαμηλά που θα τους πατήσουμε στο λαιμό.

Μέσα Παραπληροφόρησης

Θυμάμαι τους πρώτους μήνες των μνημονίων όταν τα κανάλια βομβάρδιζαν με ρεπορτάζ τους Έλληνες χαρακτηρίζοντάς τους ως τεμπέληδες και διεφθαρμένους. Ακόμη και ο τότε Πρωθυπουργός ΓΑΠ μας είχε χαρακτηρίσει αναλόγως.

Ξεχνούν τον φασισμό που προωθούν τα κανάλια των Αθηνών και τις κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις. Σπατάλη δεν είναι να πληρώνεις την ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ δίχως ν’ απολαμβάνεις την αντίστοιχη υπηρεσία; Μία σοβαρή επιχείρηση ανάλογα με τον στρατηγικό σχεδιασμό, καλύπτει τις υποχρεώσεις της και δεν ζητά με νόμο την πληρωμή της κακοδιαχείρισης του οργανισμού πληρώνοντας δημοσιογράφους που παλαιότερα εργάζονταν σε μεγάλα κανάλια κάνοντας νοήματα στον Νικολάκη για να κόψει τον μαϊμού αντιστασιακό επειδή άρχισε να κελαηδάει.

Επιπρόσθετα, δεν δόθηκε η ανάλογη προβολή για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και οι γείτονες συνεχίζουν τη μη εφαρμογή της συμφωνίας. Οι συμφωνίες απαιτούν την αμφίδρομη τήρηση.

Η δημοσιογραφική τρομοκρατία είναι παρούσα και είναι εμφανής από το γεγονός ότι η πανδημία μονοπωλεί τα δελτία παραπληροφόρησης. Η θεματολογία είναι πλούσια, αλλά συντονισμένα τα κανάλια των Αθηνών πωλούν τρόμο στους πολίτες.

Ας πληρώσουν τα χρέη τους και ας αφήσουν κατά μέρος τις κρατικές διαφημίσεις. Τα κόμματα ας παύσουν τις επιχορηγήσεις από τους Έλληνες φορολογούμενους, ας πληρώσουν τα χρέη τους και ας δώσουν τον μισθό τους για την Ελλάδα. Οι κομμουνιστές με κανέλα και δεξιές τσέπες σε φτωχικά της Εκάλης – και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι – ας αποσυρθούν από την πολιτική. Τους βαρεθήκαμε. Και για να καταλάβετε πόσο άπληστοι είναι, ο Παπαδημούλης επέστρεψε από το εξωτερικό και αντί να καθίσει εντός της οικίας του για όσο διάστημα απαιτείται, σήκωσε το σούπερ μάρκετ αγοράζοντας δύο καρότσια, λες και ο Έλληνας έχει τη δυνατότητα να αγοράσει τέτοια ποσότητα.

Έχουμε βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Ουδείς βέβαια ασχολείται με την παραμονή των Τουρκικών Γεωτρύπανων στην Κυπριακή Α.Ο.Ζ., καθώς πλέον έχει παγιωθεί η θέση τους. Αυτό δεν είναι είδηση;

Ολοκληρώνοντας το άρθρο είναι απαραίτητο να επισημανθεί ότι με την άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας οι γονείς, οι οδηγοί και ο καθένας μας ας είναι προσεκτικοί διότι το σύνδρομο στέρησης ίσως προκαλέσει συμπεριφορές υπερβολικής διασκέδασης και ο συνδυασμός με οδήγηση θα φέρει άσχημα αποτελέσματα. Προσοχή και στους εφήβους, διότι και εκείνοι είναι επιρρεπείς σε ακραίες συμπεριφορές.

Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω τρία σχόλια.

Πρώτον, η χώρα μας έως αυτήν την ώρα έχει τις μικρότερες απώλειες εξαιτίας του κλίματος, της χαμηλής πυκνότητας του πληθυσμού σε σχέση με τη γεωγραφική της έκταση και το σημαντικότερον λόγω της αυτοθυσίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Είναι οι ήρωες της Ελλάδας μαζί με τους πιλότους της πολεμικής μας αεροπορίας που πληρώνονται ελάχιστα για τις υπηρεσίες τους, ενώ τα πολιτικά εκτρώματα τσεπώνουν πολλά για τη μη προσφορά τους στην Πατρίδα μας.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική!

pronews.gr

photo credits: kapaworld.gr

Διαβάστηκε 1117 φορές