Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:51: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 18:31

Κορωνοϊός: Που πάτε; Οι ουρές στις εθνικές οδούς θα φέρουν το ύστατο μέτρο

Παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών πολλοί συμπολίτες μας αποφάσισαν να τις αγνοήσουν και να φύγουν μαζικά τόσο για την ηπειρωτική όσο και για την νησιωτική Ελλάδα. Και αυτό αν συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο δεν αποκλείεται να δούμε να λαμβάνεται το ύστατο μέτρο της πλήρους απαγόρευσης μετακινήσεων.

Η κατάσταση στα διόδια των δυο εθνικών οδών ήταν ανά διαστήματα δραματική με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές, ενώ και το υπουργείο Ναυτιλίας αναγκάστηκε να εκδώσει απαγόρευση μετακίνησης με τα πλοία για όσους δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών.

Σχετικά με τα διόδια Ελευσίνας, οι όποιες ουρές σχηματίζονται οφείλονται στο γεγονός πως εξαιτίας των οδηγιών του ΕΟΔΥ, δεν υπάρχουν οι κλασσικοί εισπράκτορες, με αποτέλεσμα να λειτουργούν μόνο οι τέσσερις λωρίδες με τα αυτόματα μηχανήματα πληρωμής και οι δυο με τους πομποδέκτες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο κόσμος να μην γνωρίζει την λειτουργία τους και να καθυστερεί. Σε κάθε περίπτωση αν χρειαστεί η Ολυμπία Οδός δηλώνει πως έχει έτοιμο προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει όλους τους οδηγούς. Και πάλι όμως κάποιοι αποφάσισαν χωρίς να υπάρχει επείγουσα ανάγκη να μετακινηθούν.

Πως θα γίνεται ο έλεγχος στα πλοία – Ποιο έγγραφο θα απαιτείται

Μιλώντας στο newsit.gr ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι: «Ο έλεγχος θα γίνεται με την επίδοση της φορολογικής δήλωσης, όπου μέσα εκεί φαίνεται ξεκάθαρα ο τόπος κατοικίας. Αυτό θα είναι ένα απαραίτητο έγγραφο, προκειμένου να ταξιδέψει κάποιος από εδώ και στο εξής, στα νησιά. Παρατηρήθηκε πολύ μεγάλο πρόβλημα από την αρχή κιόλας της εβδομάδας, όπου πολλοί επέλεξαν να φύγουν με προορισμό τα νησιά.

Με αφορμή τώρα το Σαββατοκύριακο πήραμε την απόφαση να το τρενάρουμε όσο μπορούμε. Δυστυχώς κάποιοι εξακολουθούν να μην αρμόζουν τις οδηγίες του “Μένουμε Σπίτι”, γι αυτό και εμείς οφείλουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε. Πρέπει με κάθε τρόπο να προστατέψουμε τους νησιώτες γιατί το υγειονομικό σύστημα δεν αντέχει».

Έτσι, στο πλαίσιο των μέτρων αυτών θα επιτρέπεται η κίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας των μονίμων κατοίκων, των μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία των νησιών, ενώ θα επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά.

Αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων όπου θα ορίζεται αναλυτικά το πεδίο εφαρμογής, οι περιορισμοί αλλά και οι εξαιρέσεις.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστηκε 1005 φορές