Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  4:23: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 17:56

Σπήλιος Λιβανός "Είναι η ώρα της κατίσχυσης του εμείς έναντι του εγώ"

O Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής  Αιτωλοακαρνανίας, τοποθετήθηκε στο ζήτημα αντιμετώπισης του κορωνοϊού κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο κ. Λιβανός ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού. Ανέδειξε την τεράστια συμβολή του δημόσιου συστήματος υγείας και την επάρκεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα με την οποία δίνει τον αγώνα για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού της υγείας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το δημόσιο σύστημα υγείας στηρίζεται, πρέπει να στηρίζεται και θα στηρίζεται.

Ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε στην ανακούφιση που νοιώθει όλος ο ελληνικός λαός σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την στάση ευθύνης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενός σοβαρού και προοδευτικού Κυβερνήτη, που λαμβάνει όλα τα δυσάρεστα, πλην αναγκαία μέτρα για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι από τη μαζική διασπορά του ιού. Ενός ηγέτη που, όπως σημείωσε, βγαίνει μπροστά και λέει την αλήθεια, που αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και μεταγγίζει αίσθημα ασφάλειας στον λαό, αντιλαμβανόμενος τις αγωνίες και τις ευιαισθησίες του, Και κυρίως, που αναδεικνύει ως ύψιστο καθήκον την ώρα της μάχης, την αρχή της ατομικής συμπεριφοράς που δίνει περιεχόμενο στη συλλογική συνείδηση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε και λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας την αναστολή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και την επιδότηση των μισθών των εργαζομένων που κλείνουν λόγω των περιορισμών στις οποίες οδηγείται η πολιτεία για την αποφυγή διασποράς του ιού στην Κοινότητα.

Τόνισε δε ότι η Κυβέρνηση αφουγκράζεται καθημερινά τις ανάγκες που προκύπτουν και προοδευτικά διαμορφώνει μέτρα για την προστασία της κοινωνίας και της οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, πρότεινε τη δραστική στήριξη των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων αλλά και την επέκταση των μέτρων αναστολής καταβολής δανείων στα
φυσικά πρόσωπα που μέχρι σήμερα είχαν ενήμερα δάνεια.

Η κρίση του κορωνοϊού, κατά τον βουλευτή, θα μας δοκιμάσει όλους, πολιτεία και πολίτες. Μπορεί, ωστόσο, να αποτελέσει το εφαλτήριο για να ενισχύσουμε τη συλλογική μας συνείδηση, να απαλλαγούμε οριστικά από τις ατομιστικές συμπεριφορές που μόνο δεινά προκαλούν και να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης πολίτη - πολιτικής. Να εμπιστευούμε ξανά τους Θεσμούς, να ξανα-θυμηθούμε πόσο πολύτιμη είναι η Δημοκρατία. Και εν τέλεια, να επαναπροσδιορισουμε την εθνική μας ταυτότητα.
«Τώρα, είναι η ώρα της κατίσχυσης του εμείς έναντι του εγώ», κατέληξε ο κ. Λιβανός.