Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:36: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 09:56

Σταϊκούρας: Ανακοινώνονται μέτρα για 700.000 εργαζόμενους! Προβλέψεις για τα ενοίκια – Τι θα γίνει με όσους απολύουν

Πακέτο πάνω… στο πακέτο θα ανακοινώνει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπ. Οικονομικών. 200 εκατ. υπέρβαση μέχρι στιγμής για ενίσχυση της υγείας. Εφιαλτικές προβλέψεις για καταποντισμό της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη μέχρι και … -2%

Συνολικά 700.000 εργαζόμενους θα ωφελήσουν τα μέτρα που θα ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός, τους οποίους έχει πλήξει ο νέος κορονοϊός.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο Mega, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα θα είναι ύψους 2 δισ,. ευρώ, και τις επόμενες ημέρες θα έρθουν άλλα 1,8 δισ.

Στα σημερινά, το 1 δισ. θα αφορά ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και το άλλο 1 τους εργαζόμενους που έχουν πληγεί από το κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Πρόκειται για υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται σήμερα.

Επίσης, απαντώντας σε ερωτήματα για όσες επιχειρήσεις απολύουν εργαζόμενους, ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος πως όσοι κάνουν απολύσεις, δεν θα πάρουν καμία ενίσχυση.

Σχετικά με την πρόβλεψη για την ανάπτυξη μέσα στο 2020, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, αφού όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας αυτή θα πέσει στο -1,5 με -2%!

newsit.gr