Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:47: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 22:50

Ιερά Σύνοδος: Ιστορικές αποφάσεις! Μόνο κατ’ ιδίαν προσευχή! Τέλος γάμοι και βαφτίσια

Σε ιστορικές αποφάσεις προχώρησε η Ιερά Σύνοδος, την ώρα που ο κορονοϊός εξαπλώνεται ραγδαία στην Ελλάδα.

Οι ανακοινώσεις έγιναν το βράδυ της Δευτέρας, 16.03.2020 και περιλαμβάνουν μια σειρά αποφάσεων που δείχνουν αν μη τι άλλο πως η Εκκλησία αφουγκράστηκε τις έντονες ανησυχίες της κοινής γνώμης, αλλά και της κυβέρνησης, καθότι δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόλις ημέρες από την ξεκάθαρη θέση που εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του, σχετικά με τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζει η χώρα λόγω του Covid-19.

Τι αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος λόγω κορονοϊού

1) Οι ιεροί ναοί να παραμείνουν ανοιχτοί μόνο για κατ΄ ιδίαν προσευχή.

2) Παρακαλεί τους πάντες και ιδιαιτέρως τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ο καθένας θα πρέπει να αισθάνεται σαν να είναι φορέας του ιού.

3) Αναβάλλονται προσωρινά οι γάμοι και οι βαφτίσεις.

4) Οι κηδείες θα γίνονται μόνο εντός του ναού και με την παρουσία μόνο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, το ίδιο θα ισχύει και για τα μνημόσυνα.

Ακόμη, η Ιερά Σύνοδος ξεκαθάρισε πως υιοθετεί όλα τα μέτρα της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού, τονίζοντας πως θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια να περιοριστεί ο φονικός ιός.

Η Ιερά Σύνοδος, συνέστησε ακόμη ηρεμία.

Δείτε το βίντεο με τις ανακοινώσεις παρακάτω

newsit.gr

Πολυμέσα