Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:49: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 23:40

Κορονοϊός: Συνάντηση Μητσοτάκη με τους Περιφερειάρχες

Τους Περιφερειάρχες περιμένει την Τετάρτη στις 11:30 πμ στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργόςa

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου, στις 11:30, με τους Περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είναι λογικό, το κύριο θέμα συζήτησης θα είναι η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε αυτοδιοικητικό επίπεδο προκειμένου να περιοριστούν όσο είναι δυνατό τα κρούσματα του ιού.

Μήνυμα Μητσοτάκη στους 27: Χρειαζόμαστε δημοσιονομικό χώρο για αυτούς που πλήττονται από τον κορονοϊό

Χρειαζόμαστε δημοσιονομικό χώρο για να προστατέψουμε αυτούς που πλήττονται. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε προς τους ευρωπαίους κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των 27.

Ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων τόνισε:

1. Είναι απόλυτη προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο χρειαζόμαστε δημοσιονομικό χώρο για να προστατέψουμε όσους πλήττονται. Ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του συστήματος υγείας των κρατών μελών σε μέσα και προσωπικό. ‘Εθεσε παράλληλα το ζήτημα της ανάληψης οικονομικών μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας και την στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας που πλήττεται. Το κόστος των μέτρων αυτών πρέπει να εξαιρεθεί από τους δημοσιονομικούς στόχους των κρατών-μελών, όπως προβλέπονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ή από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας όπως η Ελλάδα.

2. Ζήτησε την ανάληψη ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την προμήθεια ειδών προστασίας (π.χ. μάσκες) και αντιμετώπισης (π.χ. αναπνευστήρες σε ευρωπαϊκό επίπεδο) και μετά την κατανομή τους, ανάλογα με τις ανάγκες, στα κράτη-μέλη.

thetoc.gr