Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  3:41: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 12:53

Ομιλία Σπ. Λιβανού στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς

Ο Σπήλιος Λιβανός, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Παρέμβαση για μεταναστευτικό: «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, σεβόμενοι το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, πήραν άμεσα μέτρα. Προφυλάξαμε τα σύνορα μας. Κερδίσαμε, έμπρακτα, την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών θεσμών και εταίρων. Δημιουργήσαμε στο σύνολο του ελληνικού λαού ένα αίσθημα ομόνοιας, ομοψυχίας και αισιοδοξίας.
Η χώρα με σχέδιο και εθνική αυτοπεποίθηση αντιμετωπίζει την κρίση και τίθεται πρωτοπόρος στην Ευρώπη για την αλλαγή της κοινής μεταναστευτικής μας πολιτικής.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, με μια ακόμα κυβίστηση προς τη σωστή πλευρά της ιστορίας, και αφού είδε ότι αποξενώνεται από το σύνολο-σχεδόν-του ελληνικού λαού, εγκατέλειψε την ακραία ρητορική και ενέσκυψε στην εθνική λογική και στρατηγική. Ευτυχώς…».

Επί του νομοσχεδίου: «Με τις αλλαγές που φέρνουμε ανοίγουμε τους αγροτικούς συνεταιρισμούς στην υγιή επιχειρηματικότητα.
Έτσι, γίνεται πιο εφικτή και προσβάσιμη η χρήση προηγμένων τεχνολογιών από περισσότερους αγρότες, επιτυγχάνεται ευκολότερα η καθετοποίηση της αγροτικής παραγωγής, ενισχύεται η διαπραγματευτική τους δύναμη και η θέση τους στον ανταγωνισμό.
Και εδώ ακριβώς βρίσκεται πάλι η ιδεολογική μας διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εσείς, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, είστε πίσω, στέκεστε σθεναρά και διαχρονικά απέναντι στην επιχειρηματικότητα, την εξέλιξη, τον εκσυγχρονισμό! Τις απεχθάνεστε αυτές τις έννοιες. Σας προκαλούν αλλεργία. 
Αντίθετα, εμείς στη ΝΔ είμαστε μπροστά, τασσόμαστε διαχρονικά υπέρ της ελεύθερης οικονομίας. Πιστεύουμε στην επιχειρηματικότητα & προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να την προωθήσουμε στην ελληνική κοινωνία και ειδικά και στον αγροτικό κόσμο.
Στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Αιτωλοακαρνανία, μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή με σημαντικούς ιστορικούς αγροτικούς συνεταιρισμούς, δίνονται πλέον οι  δυνατότητες και τα εργαλεία ώστε να αναπτυχθούν περαιτέρω πρωτοβουλίες εξωστρέφειας.
Μπορούμε να προωθήσουμε και να αναδείξουμε με αυτόν τον τρόπο βασικά τοπικά προϊόντα, όπως εσπεριδοειδή, γαλακτοκομικά, ελαιόλαδο και βρώσιμες ελιές, αλλά και ΠΟΠ όπως το αυγοτάραχο Μεσολογγίου και η γραβιέρα Αμφιλοχίας.
Έτσι ο αγροτικός τομέας θα αποκτήσει τη θέση που του αξίζει και του αναλογεί στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.»