Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:24: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 13:34

Ελάχιστοι προ των γεγονότων

γράφει ο Εμμανουήλ Ν. Κώνστας

 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύεται ελάχιστη και επικίνδυνη ενώπιον των εξελίξεων σε όλους τους τομείς.

Η ραγδαία επιδείνωση του μεταναστευτικού, όπου δεν τόλμησε καμία λύση επαναπροώθησης ή αντίδρασης κατά την έλευση, έχασε μήνες, συνέχισε την πολιτική των παρακλήσεων και τελικά δημιούργησε εμφυλιοπολεμικές συνθήκες.

Η άμεση απειλή της Τουρκίας που καθημερινά ελέγχει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης.

Η πλήρης παράδοση στο παρακράτος παρά τις αντίθετες εξαγγελίες και την επικοινωνιακή έξαρση "ότι θα παταχθεί η ανομία" .

Η καλλιέργεια και προώθηση ενδοτικών "λύσεων" με την Τουρκία που φανερώνει την υποταγή της σε διεθνή κέντρα και την αδυναμία της να εκφράσει την εθνική βούληση.

Η μηδενική αντίδραση στην υπόθεση της Μακεδονίας όπου ακολουθεί με εξοργιστική συνέπεια την πολιτική Τσίπρα.

Η αναμενόμενη καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών και μικρών επιχειρήσεων μέσα από την τραπεζική επίθεση.

Η αδυναμία απέναντι στο πολιτικό κόστος.

Όλα αυτά συγκροτούν ένα θλιβερό σκηνικό που πολύ γρήγορα διέψευσε την ελπίδα των ψηφοφόρων που στράφηκαν στη Νέα Δημοκρατία.

Η εικόνα του πρωθυπουργού που τον ήθελε αδιάλλακτο κατά την εκτέλεση των αποφάσεων έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Άγεται και φέρεται από τα γεγονότα, εμπιστεύεται την κρίση κομματαρχών, αλλάζει διαθέσεις με γνώμονα τις δημοσκοπήσεις, απέχει ελάχιστα από μοιραία σφάλματα που θα έχουν συνέπειες στη ζωή όλων μας.

Η οικογενειοκρατία έδωσε για μια ακόμα φορά εξετάσεις και απέτυχε.

Το ζήτημα όμως παραμένει και είναι αυτό: η αδυναμία των πολιτών να αποκοπούν από τους μηχανισμούς εξουσίας που ελέγχουν τα κόμματα, τα συγκροτήματα των μέσων μαζικής επικοινωνίας, τη νοσηρή νοοτροπία που τους οδηγεί στην μόνιμη επιλογή της "συστημική λύσης".

Το άλλο μισό των πολιτών επιλέγει την αποχή ή δεν κατορθώνει να συσπειρωθεί σε μείζονες σχηματισμούς. Πόσες φορές όμως θα επαναληφθεί η ίδια ιστορία, της αποτυχίας του πολιτικού συστήματος και της επαναφοράς του. Νομοτελειακά θα έρθει το τέλος του και οι πολιτικές δυνάμεις της εθνικής - κοινωνικής αντίληψης πρέπει αν έχουν την πρωτοβουλία.

pronews.gr

photo credits: aftodioikisi.gr

Διαβάστηκε 1146 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 14:27