Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  2:24: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 17:51

Δύο δράμια αριστερά

Του Δημήτρη Παπαδάκη

«Αν αυτή η κυβέρνηση είχε δύο δράμια μυαλό και λιγότερες ιδεολογικές αγκυλώσεις, θα έπρεπε να χρησιμοποιεί μια άλλη γλώσσα, θα έπρεπε να προετοιμάζει τον κόσμο, θα έπρεπε να παίρνει θετικά μέτρα που διδάσκουν με παράδειγμα. Κάνει ακριβώς τα αντίθετα. Είναι μια κυβέρνηση με φάτσα Μητσοτάκη και ψυχή Σαμαρά. Ο πατριωτισμός στο ναδίρ. Γιατί πατριωτισμός είναι να προβλέπεις το μέλλον της χώρας και να το προετοιμάζεις», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Ιστορίας Αντώνης Λιάκος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκφράζοντας την αντίθεσή του στη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης. Το σχόλιό του έγινε viral καθώς η άποψή του είναι πως «η Ελλάδα έχει ανάγκη τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Για να αντιμετωπίσει την πληθυσμιακή κατάρρευση».

Όμως το σημαντικότερο από τα λεγόμενα του συντρόφου Λιάκου δεν είναι αυτό. Το σημαντικότερο είναι φράση με την οποία ξεκινά το σχόλιό του. Και αυτή είναι η εξής: «Ο ηθικός πανικός και ο μιντιακός κουρνιαχτός, που σημειώθηκε με το θάνατο του βρέφους των προσφύγων, είναι ένα από τα αναρίθμητα γεγονότα που συγκροτούν ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα καθεστώς έναντι των προσφύγων, καθεστώς πολιτικό και νοοτροπιακό, για το οποίο οι Έλληνες θα απολογούνται μετά από χρόνια, όπως οι Γερμανοί για τα χρόνια του ναζισμού».

Ευτυχώς, που ο σύντροφος Λιάκος έχει… δύο δράμια μυαλό και βάζει στην ίδια ζυγαριά την Ελλάδα του 2020 με τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ και του ολοκαυτώματος…. Ο σύντροφος Λιάκος είναι μια τυπική φωνή της εθνομηδενιστικής τάσης που άρχισε από την περίοδο Σημίτη και μετά να κυριαρχεί σε γενικές γραμμές στο δημόσιο λόγο. Εξάλλου ο ίδιος εκινείτο στον στενό πυρήνα των εκσυγχρονιστών του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, καθώς εκτός των άλλων έχει διατελέσει πρόεδρος του ΟΠΕΚ, ενός ομίλου σημιτικής έμπνευσης που τα αρχικά του σημαίνουν «Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της κοινωνίας» και μέλη του ήταν μια σειρά από γνήσια στελέχη του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ. Το χειρότερο όλων ότι ο Αντώνης Λιάκος λέει αυτά που λέει και με την ιδιότητα του ιστορικού, αφού υπήρξε καθηγητής νεώτερης ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.Άρα μιλάει μετά λόγου γνώσεως… Ας σκεφτούμε πόσο λογικό είναι τα ελληνικά πανεπιστήμια να βρίσκονται στην θέση που βρίσκονται διεθνώς, όταν έχουν καθηγητές σαν τον Αντώνη Λιάκο.

Προφανώς ο Αντώνης Λιάκος, που διαβάζουμε στο βιογραφικό του ότι το 1969, ως φοιτητής, συνελήφθη από το καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών και φυλακίστηκε για να απελευθερωθεί τελικώς το 1973, θεωρεί τον εαυτό του αριστερό. Όμως αριστερό σε κάνει το ξύλο που έφαγες επί Χούντας… Πόσο αριστερό και ανθρωπιστικό είναι να αντιμετωπίζεις ολόκληρους πληθυσμούς ως μηχανές αναπαραγωγής; Δεν είναι λιγάκι μειωτικό και ρατσιστικό ένα τέτοιο «νοοτροπιακό» καθεστώς;

Αλλά όταν είσαι δύο δράμια αριστερός και συνακόλουθα διαθέτεις δύο δράμια μυαλό, δεν θα σκεφτείς ποτέ ότι για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό χρειάζεται και η ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών καθώς και κίνητρα για να μην μένουν τα νέα ζευγάρια με ένα ή το πολύ δύο παιδιά. Αν είσαι δύο δράμια αριστερός θα υποθηκεύσεις τη χώρα μέχρι το 2117 με το υπερταμείο και με ένα άλλης μορφής “μνημόνιο”, με το οποίο τη δεσμεύσεις με υπερπλεονάσματα 3,5% και 2%.Αυτά που θα κουβαλάνε οι σημερινοί 20άρηδες, που δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια στην πατρίδα τους και μεταναστεύουν από το να μείνουν σε μια υποθηκευμένη χώρα, με την μόνιμη επίβλεψη και παρακολούθηση από τις Βρυξέλλες.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 1227 φορές