Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:28: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 17:12

Ο Σταύρος Καμμένος συγκρίνει τις επισκέψεις Βορίδη και Φάμελλου στο Αγρίνιο

O δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, Σταύρος Καμμένος σε παρέμβαση του επιχειρεί μια σύγκριση των επισκέψεων Βορίδη και Φάμελλου στο Αγρίνιο. Γράφει τα εξής ο κ. Καμμένος:

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ
Τις τελευταίες δυο εβδομάδες , δηλαδή σε παράλληλο χρόνο , επισκέφθηκαν την πόλη μας, ως εκπρόσωποι των πολιτικών κομάτων στα οποία ανήκουν, δυο στελέχη τους. Ο πρώτος ήταν ο κ. Φάμελος , βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , και ο δεύτερος ο κ. Βορίδης , υπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης, της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και κορυφαίο στέλεχος του κόματος της ΝΔ.. Αναπόφευκτες λοιπόν οι συγκρίσεις από την παρουσία τους στο Αγρίνιο.
Ο μεν πρώτος λοιπόν, ο κ. Φάμελος , κατά την επίσκεψή του εδώ, συναντήθηκε με τον κ. Δήμαρχο, τους εκπροσώπους της συντονιστικής επιτροπής κατά της εκτροπής του Αχελώου, τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, των αγροτοκτηνοτρόφων και του επιμελητηρίου και τάχθηκε ξεκάθαρα κατά της εκτροπής του Αχελώου, που είναι το καυτό ζήτημα για το Δήμο μας, και συνολικά για το νομό μας.
Στα πλαίσια της κοινωνικής του συμπεριφοράς και αντίληψης δεν παρέλειψε να παρακολουθήσει και το α΄ημίχρονο του αγώνα του Παναιτωλικού τιμώντας και αναγνωρίζοντας έτσι τη σημασία που έχει για την πόλη μας ο ιστορικός σύλλογος, έμβλημα και μοναδικός ίσως πρεσβευτής της στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Τέλος υπήρξε ο κεντρικός ομιλητής στην πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εμπορικό επιμελητήριο με θέμα την εκτροπή του Αχελώου, όπου ξεκάθαρα δήλωσε στο πολυπληθές ακροατήριο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ. ΄Οτι τα ίδια λέει τόσο εδώ όσο και στη Θεσσαλία, και ότι ξεκάθαρα ΟΛΟΙ οι βουλευτές του Συριζα ψηφίζουν και στηρίζουν αυτή τη θέση.
Κάλεσε δε το λαό της περιοχής και τους φορείς να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση, ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα ενέργειες που θα οδηγούν στην εκτροπή. Φυσικά άκουσε τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων για το θέμα αυτό, και απάντησε στις ερωτήσεις τους.
Στον αντίποδα όλων αυτών, η επίσκεψη του κ. Βορίδη περιελάμβανε τη συνάντησή του με τον κ. Δήμαρχο, στον οποίο ξεκάθαρα ανέφερε ότι θα «αξιοποιήσουν» τα επιφανειακά ρέοντα ύδατα,δηλαδή τον Αχελώο, για την άρδευση του Θεσσαλικού κάμπου. Δήλωσε λοιπόν ξεκάθαρα ότι θα εκτρέψουν το ποτάμι. Φυσικά δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει γιατί δεν κλήθηκαν , και αγνοήθηκαν επιδεικτικά οι εκπρόσωποι της Αιτ/νίας στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό στην Αθήνα. Τώρα, πώς ο κ. Δήμαρχος εκτίμησε ως «Θετική διάσταση» τις δηλώσεις του υπουργού για το θέμα του Αχελώου, μόνο ο ίδιος το ξέρει. Προφανώς είχε φοβηθεί για τα χειρότερα, δηλαδή να μας δώσει ο κ. Βορίδης τσαπί, φτυάρι και τσεκούρι στον καθένα για να βοηθήσουμε στον καθαρισμό της σήραγγας εκτροπής.
Στη συνέχεια ο κ. Βορίδης συναντήθηκε με τον κ Πρόεδρο της ΕΑΣ Αγρινίου, και τον ιερέα πατέρα Καντάνη , με τον ό,ποιο συμβολισμό έχει η συνάντησή του με τα συγκεκριμένα πρόσωπα.
Αντίθετα δεν συναντήθηκε, αν και αρμόδιος υπουργός, με τους αγροτοκτηνοτρόφους, και δεν έκανε καμια αναφορά στα επίκαιρα και καυτά ζητήματα που αντιμετωπίζουν. Τέλος παραβρέθηκε σε κοματική εκδήλωση για κοπή πίτας στο επιμελητήριο και δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί με τοπικούς βουλευτές και κοματικά στελέχη, αφού αυτοί παραβρέθηκαν στην εν λόγω εκδήλωση. Δήλωση για τα μεγάλα προβλήματα του νομού και της πόλης μας ούτε «για τα μάτια».
Επομένως αν κάποιος αποτιμήσει την επίσκεψη του κ. Υπουργού στο Αγρίνιο, πέραν της δηλωμένης θέσης του για την εκτροπή του Αχελώου, στο μόνο που θα πρέπει να εστιάσεις είναι το ποιός κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας, κάτι που δεν έγινε γνωστό, ίσως επειδή –ενδεχομένως- ξέχασαν να βάλουν φλουρί στη βασιλόπιτα. Από αυτούς όλα να τα περιμένεις.
Εδώ δεν πρόκειται για ΑΡΙΣΤΟΥΣ, επιτελικό κράτος, κόμα που συνομιλεί με το λαό της περιοχής, όπως αναφέρει και πολιτευτής του νομού μας. Εδώ πρόκειται για πολιτικό χώρο ΚΩΣΤΑΛΕΞΙ. ΄Ετσι εξηγείται και το γεγονός ότι στα κεντρικά ζητήματα που απασχολούν τη Χώρα, οι επτά μήνες διακυβέρνησής της από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ισοδυναμούν με τις επτά πληγές του Φαραώ. Μηδέν ανάπτυξη, αντίθετα μείωση των εξαγωγών και της βιομηχανικής ανάπτυξης, ΧΑΟΣ στο προσφυγικό, διχασμός της Χώρας στο ποδόσφαιρο, παραγκωνισμός της Χώρας στα διεθνή φόρα (βλέπε Βερολίνο), τα Τουρκικά ερευνητικά πλοία μπαίνουν «λόγω καιρού» και αλωνίζουν στα χωρικά μας ύδατα, ο ΥΠΕΞ δεν συνεργάζεται με τον ΥΠΕΘΑ, βάλτωμα όλων των μεγάλων έργων (πχ ΄Ακτιο-Αμβρακία) κατάργηση του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για τους ΟΤΑ με έργα εκατομμυρίων ευρώ στον αέρα.
ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1079 φορές