Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:16: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 17:41

Η απόφαση της ΕΕΑ διχάζει τους Έλληνες

γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

 

“Μπαμ” στα θεμέλια της Σούπερ Λίγκας, διαβάζω στο μεγαλύτερο διαδικτυακό αθλητικό πόρταλ gazzetta.gr. Το οποίο συνεχίζει: Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, το απόγευμα της Δευτέρας, αποφάσισε να εισηγηθεί τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, με ψήφους 4-1 για τα αδικήματα και 3-2 για τις ποινές.   

Στον “αέρα” είναι πλέον το πρωτάθλημα, μετά την εισήγηση της ΕΕΑ να υποβιβαστούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Πιο συγκεκριμένα με ψήφους 4-1 αποφάνθηκε πως υπάρχει παράβαση για το αδίκημα της πολυιδιοκτησίας και του μετοχολογίου αντίστοιχα και με ψήφους 3-2 εισηγήθηκε την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα.

Στο 4-1 της ψηφοφορίας επί των αδικημάτων μειοψήφησε ο Κώστας Μανταίος, μέλος της ΕΕΑ τονίζοντας ότι δεν είχε επαρκή ενημέρωση και στο 3-2 ένα από τα μέλη που δεν ψήφισαν υπέρ ήταν η Μαρούπα, με την επισήμανση ότι συμφωνεί ότι έχουν τελεστεί οι παραβάσεις αλλά διαφωνεί στο θέμα των ποινών και των υποβιβασμών, εάν δεν ελεγχθούν παρόμοιες ή έστω ανάλογες περιπτώσεις.

Η συνεδρίαση που είχε και εντάσεις αλλά και διαφωνίες ξεκίνησε (την συζήτηση επί των δύο υποθέσεων, μία του μετοχολογίου της Ξάνθης και την άλλη για πολυιδιοκτησία Ξάνθης - ΠΑΟΚ) στις 12 το μεσημέρι και τελείωσε γύρω στις 5.30 το απόγευμα. Το 4-1 να διευκρινιστεί ξανά πως είχε να κάνει με τις παραβάσεις και τα αδικήματα και το 3-2 επί των ποινών των δύο ομάδων!

Ας μην τροφοδοτείται με “αίμα” ο Ρ. Τ. Ερντογάν…

Στο σημείο αυτό τίθενται αμείλικτα ερωτήματα. Αυτή η απόφαση ενδεχομένως βασίζεται σε κανονισμούς που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και με βάση τα στοιχεία που εξέτασε η ΕΕΑ κρίνεται ως νόμιμη! Όμως έρχεται αυτή η απόφαση σε μια χρονική στιγμή που η Ελλάς διέρχεται μια πολύ δύσκολη περίοδο με τα εθνικά της θέματα.

Σε μια εποχή, που ο Τούρκος Σουλτάνος Ρ. Τ. Ερντογάν “βρυχάται”, εποφθαλμιώντας να αρπάξει το μισό Αιγαίο και πλήθος νησιών μας! 
Και θα με ρωτήσετε! Τι έπρεπε να γίνει; Να παρανομήσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού; Είναι δεδομένο πως πάντα τάσσομαι υπέρ της νομιμότητας, αλλά πάνω από αυτήν είναι η συνοχή των Ελλήνων ως μια γροθιά! Δεν έχει η Πατρίδα περιθώρια διχασμού σε αυτές τις κρίσιμες ώρες και κάποιοι ανεύθυνα, ηλίθια, ή εκ του πονηρού, προσπαθούν να διχάσουν τους Έλληνες σε Βόρειους και Νότιους! Πρέπει αυτά τα διχαστικά μηνύματα να σταματήσουν εδώ και τώρα, πριν να είναι πολύ αργά!  

Κάποιοι ανησυχούσα δεκαετίες πριν…

Θα ήθελα λοιπόν στο σημείο αυτό να σας πονηρέψω και να σας θυμίσω το άρθρο μου «Διαχωρισμός της Ελλάδος σε Βορρά και Νότο» στις 23 Μαρτίου 2018, όπου μεταξύ των άλλων έγραφα: 

Από Υπηρεσία Ασφαλείας της χώρας μας, προς τα τέλη της δεκαετίας του ΄90 είχε αποσταλεί σε αρμόδιες υπηρεσίες και είχε ενημερωθεί και ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κώστας Σημίτης, εμπεριστατωμένο πληροφοριακό – άκρως απόρρητο, στο οποίο περιγραφόταν το σχέδιο διαχωρισμού της Ελλάδος σε Βορρά και Νότο!

Το σχέδιο αυτό επεξεργάζονταν ανθελληνικά κέντρα και πόνταραν για την υλοποίηση του σχεδίου τους – που βλέπουμε να εξυφαίνεται σήμερα – στα αφιονισμένα – οπαδικά μυαλά, τα οποία έχουν τυφλωθεί και μπροστά στο συμφέρον της Ομάδας τους, δεν βλέπουν ότι κάποιοι τεχνηέντως τους χρησιμοποιούν προκειμένου να επιτύχουν το δόλιο σκοπό τους!

Αυτοί οι αγνοί οπαδοί, είναι θύματα αυτών των ανθελληνικών κέντρων αποφάσεων, όπως επισημαίνει η Υπηρεσία Ασφαλείας στο πληροφοριακό που συντάχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 και σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ! Μέρος του οποίου θα σας παραθέσω παρακάτω, χωρίς ονοματεπώνυμα και αντιλαμβάνεστε το γιατί! Αλλά, θα παρακαλέσω να συγκρατήσετε πως, αυτό το άκρως απόρρητο πληροφοριακό συντάχθηκε στα τέλη του 1990!    
     Θα γίνει όπως στη Γιουγκοσλαβία;

«…σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της υπηρεσίας μας, μέλη του αναφερομένου άτυπου σωματείου Θεσσαλονίκης κυρίως, συνδέονται και συνεργάζονται με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνδέσμων Φιλάθλων ….(σ.σ. αναφέρονται σύλλογος και εκείνοι που ηγούνται αυτού)! Αυτό το “σωματείο”, κατευθύνεται συγκεκαλυμμένα από κύκλους ανθελληνικής προπαγάνδας, που με το πρόσχημα της διαμάχης μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων του Βορειοελλαδικού (Β/Ε) χώρου και του κέντρου, μετατρέπουν σιγά – σιγά τ΄  ανωτέρω σωματεία σε εστίες ανάπτυξης ανθελληνικής προπαγάνδας με πολιτικό – ιδεολογικό υπόβαθρο προς την κατεύθυνση δημιουργίας κλίματος, διοικητικού διαχωρισμού της Βορείου Ελλάδος από τη Νότιο με την εκτόξευση παράλληλα από τους φιλάθλους των αναφερομένων ποδοσφαιρικών ομάδων παρομοίων συνθημάτων…! …που σκοπό έχουν την αυτονόμηση ή ομοσπονδοποίηση του Β/Ε χώρου από το “Αθηναϊκό” κέντρο, όπως είναι στη Γερμανία… Ας λάβουμε υπ΄ όψη μας, ότι και στη Γιουγκοσλαβία, από τις διαμάχες μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων του Βελιγραδίου (Ερυθρός Αστέρας – Παρτιζάν) και της Κροατίας (Κροάσια – Δυναμό Ζάγκρεμπ) ξεκίνησε το κίνημα για τη διάσπαση της Ομοσπονδίας… 

Πίσω από κάθε δυστυχία μας κρύβονται οι ΗΠΑ;  

…Σπουδαίο ρόλο στην καλλιέργεια της διασπαστικής προπαγάνδας και την προώθηση του χαοτικού και εχθρικού κλίματος μεταξύ Β/Ε χώρου και Νοτίου Ελλάδος με επίκεντρο την Αθήνα, προσδιορίζοντας και σύνορα ακόμη, ισχυριζόμενοι ότι είναι μέχρι τη Λάρισα, παίζουν συγκεκριμένοι επιχειρηματικοί κύκλοι της … κυρίως, οι οποίοι χρηματοδοτούν τη συγκεκριμένη κίνηση και όπως έχουν επισημανθεί από την υπηρεσία μας δεν είναι τυχαίο ότι κόπτονται για την “προώθηση” της ελληνοτουρκικής φιλίας με το διαμελισμό του Αιγαίου και την αυτονόμηση της Θράκης, χρηματοδοτούμενοι παράλληλα από συγκεκριμένους τουρκικούς επιχειρηματικούς κύκλους, οι οποίοι αποτελούν το κατεστημένο του τουρκικού Πενταγώνου.

Επίσης σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη της όλης ανθελληνικής προπαγάνδας έχει διαπιστωθεί ότι παίζουν και αρκετοί από τους Αμερικανούς καθηγητές του εκεί αμερικανικού Πανεπιστημίου, οι οποίοι στην ουσία είναι εγκάθετοι ινστρούχτορες, συνεργαζόμενοι προς τούτο και με το εκεί Προξενείο, το οποίο εφοδιάζουν με λίστες και στοιχεία για την ύπαρξη δήθεν διαφόρων μειονοτήτων στον Β/Ε χώρο. Μέσα στο σχεδιασμό για τη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ “Βορρά και Νότου” και τη δημιουργία εντάσεως, εντάσσεται και η έκδοση γνωστού λεξικού… (σ.σ. γίνεται εκτενής και λεπτομερειακή αναφορά)! 

Επιστολή ντοκουμέντο…

…Τέλος η επιστολή – προκήρυξη που κυκλοφόρησε στις 21 Ιουνίου 1998, φύλλο αντίγραφο της οποίας υποβάλλουμε, σύμφωνα με πληροφορίες της υπηρεσίας μας, φέρεται ότι δρομολογήθηκε και συντάχτηκε από κλιμάκιο των αναφερομένων κύκλων…» (σ.σ. από αυτό το σημείο το κείμενο γίνεται “αυστηρώς ακατάλληλο”)!  

Ωστόσο, σήμερα εμείς θα σας αναφέρουμε τι ακριβώς έλεγε αυτή η επιστολή – προκήρυξη (σ.σ. τη δημοσιεύουμε) και η οποία απεικόνιζε ένα χάρτη με μέρος της Βορείου Ελλάδος, έχοντας ως τίτλο: North Hellenic Republic – Δημοκρατία Βορείου Ελλάδος:

«Απόσχιση τώρα! Επιτέλους το όνειρο πρέπει να πραγματοποιηθεί. Η Δημοκρατία Βορείου Ελλάδος είναι το αίτημα των κατοίκων της Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Ηπείρου – Θράκης – Νησιών Βορειοανατολικού Αιγαίου. Όλοι μας θα πρέπει να προσπαθούμε γι΄ αυτόν τον ιερό σκοπό, τη δημιουργία δηλαδή μιας ανεξάρτητης Δημοκρατίας, που δεν θα έχει καμία σχέση, με το παρακμασμένο Αθηναϊκό κράτος»!
Κλπ… κλπ…    

Διαβάζοντας λοιπόν, αυτό το ντοκουμέντο ενημέρωσης της ελληνικής Πολιτείας από Υπηρεσία Ασφαλείας της Πατρίδος μας, αναρωτιέμαι τι ακριβώς ζούμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο; 

Όταν αποκαλύπτεται πως, κάποιοι ενεργούν προβοκατόρικα με τα δόλια σχέδιά τους,  εν αγνοία των υγιών φιλάθλων, αλλά ενδεχομένως, ακόμη και εν αγνοία των ίδιων των συνδεσμιτών – μελών αυτών των clubs;   

Μεγάλες οι ευθύνες της ελληνικής Πολιτείας…

Παρά ταύτα, θα σας θυμίσω πως το ίδιο έργο το έχουμε ξαναζήσει και το βιώνουμε σήμερα στην πιο σκληρή μορφή του! Και αναφέρομαι στην επιχειρούμενη αρπαγή του ονόματος της Μακεδονίας μας από τους πλαστογράφους γείτονες των Σκοπίων! 

Όταν, η ελληνική Πολιτεία απαξιούσε και λοιδορούσε, όλους εκείνους που επί σειρά δεκαετιών έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την αρπαγή του ονόματος της Μακεδονίας μας και κατήγγελλαν την σκοπιανή προπαγάνδα (σ.σ. όπως ο Ηλίας Ηλιού) μέσα στην ελληνική Βουλή! 

Όταν απαξίωναν και λοιδορούσαν, όλους εκείνους που με ατράνταχτα στοιχεία (σ.σ. χάρτες, βιβλία κλπ που διακινούσαν οι Σκοπιανοί) αποδείκνυαν την σκοπιανή προπαγάνδα που εξελισσόταν σε υπεροχή με τη δημοσιοποίηση αυτού του ανύπαρκτου ζητήματος, στα διεθνή Fora!      
Το σημερινό κείμενό μου, σκοπό έχει να ανησυχήσει την ελληνική Πολιτεία, η οποία τελικά θα πρέπει να ξυπνήσει από το λήθαργο της, πριν να είναι αργά, σταματώντας στη γέννησή του ένα ακόμη εθνικό ζήτημα της Πατρίδος, που ανθελληνικοί κύκλοι “χτίζουν” με επιμέλεια τις τελευταίες τρεις – τέσσερεις δεκαετίες!

Έκκληση προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη…

Έτσι σήμερα 28/1/2020) θα πρέπει να θυμίσω για άλλη μια φορά, πως θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η αγάπη για την Πατρίδα. Εδώ και τώρα θα πρέπει να πέσουν οι υψηλοί  τόνοι που δυναμιτίζουν την εθνική συνοχή και ομοψυχία! Θα πρέπει άμεσα να παρέμβει ο Πρωθυπουργός και να προκαλέσει συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Η πληγή που άνοιξε στον κοινωνικό ιστό, θα πρέπει άμεσα να κλείσει! Εάν όχι, η αιμορραγούσα πληγή θα επιφέρει τον θάνατο της Πατρίδος! Και νομίζω πως κανένας Έλληνας ή Ελληνίδα δεν θέλει να γίνει αυτό! Και το “Μπαμ” στα θεμέλια της Σούπερ Λίγκας, θα γίνει “Μπαμ” στα σωθικά της Πατρίδας μας!

*Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι πολιτικός αναλυτής

pronews.gr

pfoto credits: top10.gr

Διαβάστηκε 1023 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 18:28