Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:14: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 17:34

Η ΚΟΒ Αμφιλοχίας του ΚΚΕ για τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στον Άγριλο

Η δράση και οι θέσεις του ΚΚΕ αποδεικνύουν πως βρίσκεται δίπλα στους πρόσφυγες και μετανάστες σταθερά και όχι ευκαιριακά και υποκριτικά, όπως τα αστικά κόμματα. Πάλεψε και παλεύει κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων, ενάντια στα σχέδια για διαμελισμό κρατών και αλλαγές συνόρων (Γιουγκοσλαβία, Συρία κλπ).
 
Η άποψή μας, είναι ότι τους πρόσφυγες τους δημιουργούν συγκεκριμένες αιτίες, οι οποίες είναι: οι πόλεμοι που γίνονται από μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών από τις οποίες έρχονται οι πρόσφυγες και του ελέγχου των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων.
 
Οι πρόσφυγες, είναι αποτέλεσμα της διαμάχης των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, έναντι άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων-συμμαχιών (Ρωσίας-Κίνας κλπ).
 
Οι απόψεις που ακούγονται περί «αλλοίωση της ταυτότητας του πληθυσμού», «στίγμα για την περιοχή μας , ότι θα υπάρξει «τροχοπέδη στην οικονομική ανάπτυξη» από τους πρόσφυγες όχι μόνο δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα, αλλά απεναντίας ενισχύουν και είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης του.
 
Η κομματική Οργάνωση , είναι απέναντι από αυτές τις απόψεις, που δεν βοηθούν ούτε τους συμπολίτες μας, ούτε τους πρόσφυγες. Είναι αντιδραστικές και καταδικαστέες. Τα υπαρκτά ζητήματα στην κατανομή και τη διαχείριση της στέγασης πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν με κριτήριο τη διασφάλιση ανθρώπινων αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας και Εκπαίδευσης, με ευθύνη κρατικών υπηρεσιών, χωρίς εμπλοκή των ΜΚΟ.
 
Το να λέω ότι «δεν θέλω τους πρόσφυγες», πρέπει να μη θέλω η χώρα μας να συμμετέχει στον πόλεμο, που δημιουργεί πρόσφυγες. Να πάψει η Μεσόγειος να γίνεται ο υγρός τάφος χιλιάδων παιδιών και των γονιών τους.
 
Η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν θέλει να παραμείνει στην πατρίδα μας, αλλά θέλει να πάει στις χώρες της βόρειας Ευρώπης. Είναι χιλιάδες τα ασυνόδευτα παιδιά, και οι οικογένειες που τους στερούν το δικαίωμα να επανενωθούν. Άμεσα πρέπει να πάρουν τα απαραίτητα χαρτιά για να μετακινηθούν στις χώρες προορισμού τους, να επισπευτεί η διαδικασία ασύλου γι’ αυτούς που το δικαιούνται. Οι χιλιάδες πρόσφυγες, που τώρα είναι στοιβαγμένοι στα νησιά, για όσο διάστημα βρίσκονται στην Ελλάδα πρέπει να μεταφερθούν στη ηπειρωτική χώρα, να διαμείνουν σε χώρους οι οποίοι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ώστε να ζουν αξιοπρεπώς με εξασφάλιση της δημόσιας υγείας και τέτοιος χώρος δεν είναι σίγουρα σήμερα ούτε το στρατόπεδο Ψαρογιάννη.
 
Ενάντια στην επανένωση των οικογενειών, αλλά και της μεταφοράς των προσφύγων στη χώρες προορισμού τους, είναι οι Συμφωνίες του Δουβλίνου, η κατάπτυστη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που τις στήριξε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, και τις υλοποιεί και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. Η νέα συμφωνία για τις βάσεις Κυβέρνησης-ΗΠΑ, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλα τα αστικά κόμματα δέχονται θα γίνει αιτία με την εμπλοκή και της Ελλάδας για νέα κύματα προσφύγων. .
Οι ανησυχίες και επιφυλάξεις των συμπολιτών μας ας μην επιτρέψουμε να εμποτιστούν με ρατσιστικό μίσος κατά ταλαίπωρων, μεγάλων και παιδιών. Κανείς δεν θαλασσοπνίγεται με τα μωρά του με τη θέλησή του. Δεν είναι εισβολείς ούτε τουρίστες!
 
Το ΚΚΕ δεν μοιράζει λόγια «παρηγοριάς»και πράξεις δήθεν φιλανθρωπίας. Η οργή, η αγανάκτηση να γίνει δύναμη αγώνα για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που είναι συνώνυμη με την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, τον πόλεμο και την προσφυγιά.
 
Καλούμε τους συμπολίτες μας να δείξουν αλληλεγγύη στους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας, που πλήττονται από την ίδια πολιτική, που πλήττει και εμάς.
 
ΚΟΒ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ