Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:44: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 17:53

Ομιλία του Κοιν. Εκπροσώπου Σπήλιου Λιβανού στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης προς τον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αγροτική πολιτική

Ο Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αγροτική πολιτική, ανέδειξε την κοινοβουλευτική πανωλεθρία που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού παρόλο που επεδίωκε να αναδείξει την έλλειψη πολιτικής, τελικά έδωσε τη τέλεια ευκαιρία στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να παρουσιάσει τη στιβαρή κυβερνητική πολιτική.
 Συγκεκριμένα, ο Σπήλιος Λιβανός επεσήμανε:

  1. Την αδιαφορία του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροτικό κόσμο, αφού κατά τη συζήτηση της επερώτησης δεν ήταν στην Ολομέλεια ούτε το 1/3 των βουλευτών που υπέγραψαν την επερώτηση.
  2. Την αντίφαση στα λεγόμενα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αφού αφενός μιλούσαν για «ανυπαρξία πολιτικής» του Υπουργείου και αφετέρου ασκούσαν κριτική στην πολιτική αυτή. Ο Σπήλιος Λιβανός τους κάλεσε να αποφασίσουν τι από τα δύο ισχύει.
  3. Την αλλεργία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εφαρμογή του κράτους δικαίου και της ασφάλειας. Ο Σπήλιος Λιβανός τόνισε ότι η Κυβέρνηση θα θέσει τέλος στο μπάχαλο που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ και θα προστατεύσει τη Δημοκρατία.
  4. Την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί ότι πλέον είναι ένα κόμμα με θεσμικό ρόλο, και όχι ένα κόμμα του 3%, ώστε να καλεί σε διαδηλώσεις. Κάλεσε δε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να θυμηθούν τι συνέβη όταν δύο πρώην υπουργοί του, ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Φίλης, βρέθηκαν ανάμεσα σε διαδηλωτές.
  5. Την υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαβάζοντας την αυστηρή κριτική «για ανυπαρξία αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ» που ασκούσε ο κ. Θεοχαρόπουλος, σημερινός διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,  όταν ήταν βουλευτής ΚΙΝΑΛ τον Ιανουάριο του 2019.

Τέλος, ο Σπήλιος Λιβανός  κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να προβεί σε αυτοκριτική των κυβερνητικών του πεπραγμένων ενώ τόνισε ότι κατά την σημερινή συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης  ο ΣΥΡΙΖΑ «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος».

Επισυνάπτω το σύνδεσμο για το βίντεο της σημερινής μου ομιλίας