Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:25: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 23:10

Την Παρασκευή οι συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς -Ενημέρωση για Τραμπ και Τουρκία

Για την Παρασκευή έχουν κλειστεί τα ραντεβού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για για το ταξίδι του στις ΗΠΑ αλλά και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Πρώτος το κατώφλι του γραφείου Μητσοτάκη στη Βουλή θα περάσει στις 12:00 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ενώ στις 13:00 θα ακολουθήσει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Στη συνέχεια, θα μεταβούν στη Βουλή στις 17:00 ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και στις 18:00 ο Γιάνης Βαρουφάκης του ΜεΡΑ25. Το ραντεβού του Κ. Μητσοτάκη με τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα κλείστηκε για τις 11 το πρωί της Δευτέρας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από την ενημέρωση για το ταξίδι στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται στις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς να συζητήσει και την εφεξής στάση της Ελλάδας σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το τρίπτυχο ενίσχυση διεθνών συμμαχιών, η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα και το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη (αποκλειστικά για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα).
Αν και η ατζέντα περιλαμβάνει εθνικά θέματα, δεν είναι απίθανο στην πορεία της συζήτησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διερευνήσει και τα περιθώρια για ευρύτερες πιθανές συναινέσεις στα πρότυπα του νόμου για τους αποδήμους. Στην ατζέντα των συζητήσεων είναι πιθανό να μπουν και κορυφαία πολιτικά ζητήματα όπως ο εκλογικός νόμος, τον οποίο η κυβέρνηση φέρνει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή, έως το τέλος Ιανουαρίου.

Δεν αποκλείεται δε να υπάρξει βολιδοσκόπηση (είτε από τον ίδιο είτε από τους πολιτικούς αρχηγούς) των προθέσεων για το πρόσωπο που θα επιλεγεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Πηγή: iefimerida.gr – Φωτογραφία: Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ