Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:20: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019 18:02

Αρχιερέας του διαμελισμού της Ελλάδος ο Σημίτης;

γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
 

Στο άρθρο μου της με τον τίτλο: “Προετοιμασία της Ντόρας Μπακογιάννη για την Προεδρία της Δημοκρατίας;”, έγραφα μεταξύ των άλλων, πως ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης “πήρε εντολή” προκειμένου να “κάψει το πολιτικό χαρτί” που λέγεται Κώστας Καραμανλής και που όλα δείχνουν πως ετοιμάζεται από υψηλότατα κέντρα αποφάσεων να παίξει κυρίαρχο ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδος, που επηρεάζουν τις γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές εξελίξεις στη ΝΑ λεκάνη της Μεσογείου…

“Στόχος” του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Κώστα Σημίτη ήταν πάντα ο Κώστας Καραμανλής…

Έλεγα λοιπόν και ανέλυα, για τη δημοσίευση άρθρου του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην εφημερίδα “Τα Νέα” πριν από δυο Κυριακές:

Μια παρέμβαση του Κώστα Σημίτη, που προκάλεσε μεγάλη ανακατωσούρα στη ΝΔ, με μεγάλες αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησής του στα ελληνοτουρκικά, αλλά και στο ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμα ψάχνονται για να δουν τι τους χτύπησε..

Έτσι ξαφνικά – αφού καμιά του παρέμβαση δεν είναι τυχαία - θυμήθηκε ο κ. Σημίτης τη Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι το 1999, όταν άνοιξε την κερκόπορτα για την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ. Άλλη μια ενδοτική προσπάθεια του κ. Σημίτη, χωρίς κανένα όφελος για την Ελλάδα.

Ωστόσο το ζοφερό είναι, πως σε αυτό το άρθρο – που δεν γράφτηκε και δεν καταχωρήθηκε τυχαία αυτήν την χρονική στιγμή – είναι πως ο Κώστας Σημίτης κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για τους χειρισμούς του στη Σύνοδο Κορυφής του 2004, όπου μιλάει για “χαμένη ευκαιρία” εντάξεως της Τουρκίας στην ΕΕ, αφού ο διάδοχός του στην Πρωθυπουργία δεν στήριξε αυτήν την προσπάθεια του ίδιου!

Προκλητικότατος ο κ. Σημίτης μετά από όσα “πλεονεκτήματα” έδωσε στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της θητείας του στον πρωθυπουργικό θώκο.

Αλλά όπως προείπα, τίποτε δεν αφήνει στην τύχη ο κ. Σημίτης και οι πολιτικοί “εντολείς” του. Ο στόχος του άρθρου του ήταν ο Κώστας Καραμανλής και μόνο! Έπρεπε να πληγεί ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μετά την 9χρονη αφωνία του από τα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας, τάραξε τελευταία με τις ομιλίες του για τα ελληνοτουρκικά, τη Συμφωνία των Πρεσπών και το “μεταναστευτικό”, τα θολά πολιτικά νερά του “εκσυγχρονισμού” και της παγκοσμιοποίησης, στα οποία κολυμπούν, ο κ. Σημίτης, ο κ. Γ. Παπανδρέου η κ. Γεννηματά, αλλά και ο σημερινός νεοφιλελεύθερος Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης!

Βέβαια, πάντα ήταν στόχος ο Κώστας Καραμανλής, όχι μόνο του Κώστα Σημίτη, αλλά και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως άλλωστε απεικονίζεται και σε κάποιο σημείο του βιβλίου του Αλέξη Παπαχελά με τον τίτλο: “Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια”, στο οποίο ο αναγνώστης διαπιστώνει την απόλυτη ταύτιση της πολιτικής χάραξης στα ελληνοτουρκικά των Μητσοτάκη – Σημίτη!

Μας “λέγει” λοιπόν σε κάποιο σημείο του βιβλίου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης:

«…Να μπορεί να πάρει ο Έλληνας πρωθυπουργός τηλέφωνο και να μιλήσει με τον Ερντογάν, που δυστυχώς δεν το κάνει ο Καραμανλής, δεν του πάει, δεν είναι το στυλ του. Αλλά η Ντόρα μπορεί να το κάνει με τον ομόλογό της. Αυτό είναι εκ των ουκ άνευ. Το ανοιχτό τηλέφωνο, η ανοιχτή γραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας πρέπει πάντα να υπάρχει...»!

Χαρακτήρισαν τον Κώστα Σημίτη ως “αρχιερέα της διαπλοκής”…

Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης χαρακτηρίστηκε από αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ αλλά και από πολιτικούς του αντιπάλους, ως “αρχιερέας της διαπλοκής”!

Αφού υπουργοί των κυβερνήσεών του και επιφανή στελέχη της απολύτου εμπιστοσύνης του, του ΠΑΣΟΚ, βρίσκονται στη φυλακή ή απαλλάχτηκαν των κατηγοριών λόγω της τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα από την πρ5οηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!

Ωστόσο, θυμόμαστε την οξύτατη δήλωση του Πάνου Καμμένου (τότε Βουλευτή της ΝΔ) στα μέσα του 2011 για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, o οποίος υποστήριξε ότι, “αυτή η μέρα πρέπει να είναι η αρχή της κάθαρσης και όχι η ταφόπλακα της αλήθειας”!

Ο τότε Βουλευτής της ΝΔ και ακολούθως Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και συγκυβερνήτης κυβέρνησης με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε τον Κώστα Σημίτη “αρχιερέα της διαπλοκής”, εμπλέκοντάς τον στην υπόθεση με την γαλλική εταιρεία DCNS! Υποστηρίζοντας ότι, κατά διαβολική σύμπτωση οι συγκεκριμένοι μεσάζοντες και εταιρείες βρίσκονται και στην υπόθεση του Βατοπεδίου, ενώ οι λογαριασμοί τους είναι και στη γερμανική πολυεθνική Siemens!

Είχε επίσης μιλήσει για διακομματικό πλουτισμό, που κάποιοι έπρεπε να οδηγηθούν στο Ειδικό Δικαστήριο!

Όταν οι Υπηρεσίες μας “δούλευαν” σωστά και οι κυβερνήσεις μας “σφύριζαν” αδιάφορα…

Κατά το παρελθόν πολλές φορές δημοσιοποίησα απίστευτες (για μη ανήσυχους και μη ψαγμένους) πληροφορίες (πληροφοριακά) που μου παρείχαν υψηλότατες και απόλυτα έγκυρες πηγές μου, ένεκα και της υψηλής διαβαθμισμένης θέσης που κατείχαν στις κρατικές δομές της χώρας μας και οι οποίες πληροφορίες ήταν αποτέλεσμα πολύχρονων και επίπονων αγώνων των Υπηρεσιών μας, προς όφελος της Πατρίδος μας και οι οποίες γνωστοποιούνταν στον Πρωθυπουργό και σε όλο τον στενό περίγυρό του (αρμόδιους Υπουργούς κλπ.)!

Υψηλές πληροφορίες, που αν γίνονταν αποδεκτές και υλοποιούνταν στον υψηλότερο βαθμό, η Πατρίδα μας δεν θα “έτρεχε” σήμερα να αποδείξει ότι ο “γάιδαρος δεν πετάει”!

Πιο συγκεκριμένα, στα τέλη του Ιανουαρίου 2001 με Πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη (18 Ιανουαρίου 1996 – 10 Μαρτίου 2004) οι Υπηρεσίες μας συνέταξαν “Δελτίο Πληροφοριών” χαρακτηρισμένο ως άκρως απόρρητο και εντελώς προσωπικό (προς τον Πρωθυπουργό;;;), με θέμα ανταποκρίτρια δημοσιογράφο αμερικανικού δικτύου στην Αθήνα και διαμένουσα (την εποχή εκείνη) στο Κολωνάκι:

«Από πηγή συνήθους αξιοπιστίας, περιήλθαν στην υπηρεσία μας οι ακόλουθες πληροφορίες.

1/ Η ανωτέρω αναφερομένη στο θέμα είναι ανταποκρίτρια στη χώρα μας του Αμερικανικού Τ/Σ CNN, του περιοδικού “Time” καθώς και της εφημερίδος “Washington Post”. Φέρεται δε να εργάζεται και στο γραφείο τύπου της ενταύθα Πρεσβείας των ΗΠΑ.

2/ Σε πρόσφατη συζήτηση που είχε με την αναφερόμενη πηγή της υπηρεσίας μας δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

α) Εάν πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες στην Ελλάδα, αμέσως μετά θα κινηθούν οι διαδικασίες σιγά – σιγά αυτονόμησης αρχικά της Δυτικής Θράκης, η οποία στο τέλος είναι προγραμματισμένο να ενσωματωθεί στην Τουρκία.

β) Στον χώρο του Αιγαίου θα επιβληθεί συγκυριαρχία και συνεκμετάλλευση.

γ) Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να αναγνωρίσει “Αλβανική μειονότητα”. Είναι ένα σενάριο που μεθοδεύεται σιγά – σιγά, ενώ θα έχει σοβαρό πρόβλημα στα σύνορα με την Αλβανία στην περιοχή της Ηπείρου.

3/ Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω ανταποκρίτρια δημοσιογράφος διέπεται από έντονα ανθελληνικά αισθήματα…»!

Γνωστή από ετών στις κυβερνήσεις μας η συγκυριαρχία και η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου μας…

Στα όσα καταγράφονται στο παραπάνω “πληροφοριακό”, θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στο σημείο: “στον χώρο του Αιγαίου θα επιβληθεί συγκυριαρχία και συνεκμετάλλευση”! Θυμίζοντάς σας, ότι η σύνταξη του συγκεκριμένου “πληροφοριακού” έγινε στα τέλη του 2001. Όταν η ελληνική Κοινωνία ζούσε με τα δανεικά της ΕΕ, που ήταν η αιτία δημιουργίας της στοχευμένης οικονομικής κρίσης των Μνημονίων. Όταν η ελληνική Κοινωνία ζούσε με τα εορτοδάνεια, τα διακοποδάνεια, που αφειδώς οι Τράπεζες χορηγούσαν στον ανυποψίαστο Έλληνα πολίτη. Όταν η ελληνική Κοινωνία (ο αγροτικός μας κόσμος) ζούσε με τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις κλπ. κλπ.

Τότε, κοίμιζαν τον ελληνικό λαό, πουλώντας του εφήμερη χλιδή και εφήμερες απολαύσεις πριν η ΕΕ, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ μας στείλουν τον λογαριασμό (Μνημόνια), για να δέσουν πισθάγκωνα την Ελλάδα και να της αρπάξουν βιαίως τον ορυκτό αμύθητο πλούτο του Αιγαίου μας, διχοτομώντας το παράλληλα, αφαιρώντας κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος!

Τότε, που ο λαός κοιμόταν με το “υπνωτικό εφησυχασμού” που του χορηγούσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, κάποιοι επαΐοντες και ιδιαιτέρως ανησυχούντες των Υπηρεσιών μας, με πολλούς κινδύνους, ενημέρωναν τους κυβερνώντες για όσα μακροπρόθεσμα σχεδιάζονταν από τους “εταίρους” και “συμμάχους” μας!

Και αυτοί τι ακριβώς έπρατταν; Αποδέχονταν και επεξεργάζονταν αυτές τις ύψιστες πληροφορίες για την Άμυνα, την Ασφάλεια και την Αρτιμέλεια της Πατρίδος μας;

Εάν όχι (και αυτό αποδεικνύεται εκ του σημερινού αποτελέσματος), τότε είναι όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτές τις κυβερνήσεις (τουλάχιστον οι αποδέκτες αυτών των “πληροφοριακών”) ύποπτοι για Εσχάτη Προδοσία ή έστω για παράληψη καθήκοντος που οδηγεί την Πατρίδα σε μεγάλες περιπέτειες!

Ωστόσο, αν κάποιοι από εσάς είσαστε “κακοί μαθητές” ή άπιστοι Θωμάδες, την Κυριακή θα ενημερωθείτε με περισσότερα στοιχεία, προκειμένου να εξαλειφθούν οι όποιες ενστάσεις σας και οι όποιες απορίες σας! Με όσα καταγράφηκαν στα μέσα του Νοεμβρίου 1995 με ένα αποκαλυπτικότατο, όσο και επίκαιρο στις ημέρες μας “πληροφοριακό” των Υπηρεσιών μας!

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 1190 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2020 22:23