Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:46: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 17:06

Ο Σπήλιος Λιβανός με Αγροτική Ένωση Αγρινίου

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Αγροτικής Ένωσης Αγρινίου κ. Κουτσουπιά, παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, είχε σήμερα το πρωί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός, στα γραφεία της Ένωσης στο Αγρίνιο. Ο βουλευτής, πιστός στα όσα δήλωνε προεκλογικά για τη στήριξη του αγροτικού τομέα, επισκέφτηκε εκ νέου την Ένωση, προκειμένου να ενημερώσει αλλά και να ενημερωθεί για τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες.

O βουλευτής ενημέρωσε τα μέλη της Ένωσης για την πρόσφατη τροπολογία που ψηφίσθηκε από την κυβέρνηση στο σχέδιο νόμου για τη ΔΕΗ και επιτρέπει στους αγρότες να πωλούν στη ΔΕΗ μέχρι και το 75% της ενέργειας που παράγουν για τις καλλιέργειες τους, αντί του 20% που ίσχυε μέχρι σήμερα. Ο κ.  Λιβανός τόνισε ότι η τροπολογία αυτή θα επιτρέψει στους αγρότες ν’ αποσβέσουν ταχύτερα τις επενδύσεις τους σε Α.Π.Ε., να περιορίσουν το κόστος παραγωγής και βέβαια να ενισχύσουν κάθετα το εισόδημα τους, βελτιώνοντας ταυτόχρονα το ενεργειακό αποτύπωμα της χώρας και την ανταγωνιστικότητα της αγροτικής οικονομίας συνολικά.

Παράλληλα, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας τόνισε ότι «η τόσο δραστική μείωση  του κόστους παραγωγής σε συνδυασμό με μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, θα δώσουν νέες διεξόδους στον πρωτογενή τομέα, στηρίζοντας ουσιαστικά το εισόδημα του παραγωγού», ενώ αναρωτήθηκε γιατί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το σχετικό άρθρο, αρνούμενοι την αύξηση του εισοδήματος του Αιτωλοακαρνάνα αγρότη από τα φωτοβολταϊκά.

Επίσης, ο βουλευτής ενημερώθηκε και για τις νέες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ένωση στο χώρο της ενέργειας, με τα νέα φωτοβολταϊκά  και τα αιολικά πάρκα με τις 17 ενεργειακές κοινότητες, στις οποίες μετέχουν 2.250 οικογένειες από την Αιτωλοακαρνανία.

Ο Πρόεδρος κ. Κουτσουπιάς ευχαρίστησε τον κ. Λιβανό τόσο για την επίσκεψη όσο κυρίως και για την τήρηση της προεκλογικής του δέσμευσης να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τα θέματα των αγροτών, ενώ ο βουλευτής τόνισε ότι θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των αγροτών.