Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:58: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 17:40

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό καταλύουν τα τελευταία ψήγματα της εθνικής κυριαρχίας

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό καταλύουν τα τελευταία ψήγματα της εθνικής κυριαρχίας

Ανακοίνωση της ΠΓ του ΕΠΑΜ

Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ για την «αντιμετώπιση» του προσφυγικού/μεταναστευτικού, όχι μόνο δεν αποσκοπούν στην επίλυση του προβλήματος, αλλά αντίθετα στοχεύουν στο βάθεμα της εξάρτησης της χώρας μας και του ξεπουλήματος της εθνικής μας κυριαρχίας. Πιστή στο πνεύμα του νεοφιλελευθερισμού που υπηρετεί, η ΝΔ αντιμετωπίζει τις μεταναστευτικές «ροές» ως φυσικό φαινόμενο και εξαγγέλλει ότι θα τις αντιμετωπίσει με αστυνομικά και κατασταλτικά μέσα, όπως είναι η πρόσληψη επιπλέον συνοριοφυλάκων (400 για τον Έβρο και 800 για τα νησιά) και η δημιουργία «κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων», δηλαδή φυλακών, για όσους εισέρχονται στη χώρα μας.

Η αναφορά του πρ. υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα ότι «το μεταναστευτικό ρεύμα μας σώζει δημογραφικά», σε συνδυασμό με την ομιλία του νυν πρωθυπουργού για τη «γόνιμη ενσωμάτωση των μεταναστών στον εθνικό κορμό», αποδεικνύει ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει «κρίση μετανάστευσης» λόγω μεταναστευτικών ροών, αλλά τις συνέπειες μιας σκόπιμης πολιτικής εγκλωβισμού μεταναστών και προσφύγων, με σκοπό, εκτός των άλλων, τη σταδιακή υποκατάσταση του εγχώριου πληθυσμού, ο οποίος μεταναστεύει ή πεθαίνει δημογραφικά λόγω της μνημονιακής κατοχής. Απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί το γεγονός ότι ούτε η προηγούμενη, αλλά ούτε και η τωρινή κυβέρνηση έχουν πάρει κάποιο σοβαρό μέτρο για τη μείωση των εισερχομένων στην Ελλάδα, και ότι δεν ακολουθούνται οι διαδικασίες που θα επέτρεπαν σε όσους έχουν αναγνωριστεί ως πρόσφυγες να μεταβούν στη χώρα που επιθυμούν. Όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα εγκλωβίζονται εδώ, καθώς δεν τηρούνται ούτε και οι συμφωνίες για μετεγκατάστασή τους σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Την πολιτική αυτή συνεχίζει και επεκτείνει η ΝΔ, με τον νέο νόμο που έφερε στις 31 Οκτωβρίου, όπου προβλέπεται η αναγκαστική «ενσωμάτωση» και «αφομοίωση» των προσφύγων/μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Η Ελλάδα για άλλη μια φορά γίνεται το «πειραματόζωο» στην επιχείρηση διάλυσης κρατών της νέας τάξης πραγμάτων. Με την αντικατάσταση του μόνιμου, εγχώριου πληθυσμού, του ελληνικού λαού, ο οποίος μεταναστεύει ή πεθαίνει δημογραφικά λόγω της μνημονιακής κατοχής, από ένα ετερόκλητο ξεριζωμένο, εξαθλιωμένο πλήθος ανθρώπων, οι οποίοι, στην πλειοψηφία τους, έχουν χάσει κάθε αίσθηση ότι ανήκουν κάπου, κάθε αίσθηση «πατρίδας», καταλύεται ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που ορίζουν ένα κράτος, δηλαδή η παρουσία μόνιμα εγκατεστημένου πληθυσμού.

Με τη δημιουργία των «κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων», που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ, επιχειρείται η μετατροπή της παραμεθορίου, και κυρίως των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, σε «ζώνη ασφαλείας», κατά τις επιταγές πρώτα και κύρια της Γερμανίας. Με τον τρόπο αυτό, η χώρα μας εκτίθεται, όλο και πιο έντονα, διεθνώς σε πιέσεις, ιδίως από την Τουρκία, που επίσημα πλέον αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών «πρώτης υποδοχής» στο όνομα του «ανθρωπιστικού δικαίου». Κι όλα αυτά, προκειμένου να περάσουν ολοκληρωτικά τα νησιά υπό τη «διεθνή κυριαρχία» της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ήδη, με πρόσχημα την «ενίσχυση» του ελέγχου στα σύνορά μας, το Ανατολικό Αιγαίο έχει μετατραπεί σε ζώνη μειωμένης κυριαρχίας από το ελληνικό κράτος, μια «γκρίζα» ζώνη η οποία ελέγχεται από ξένες, «συμμαχικές» δυνάμεις, τη FRONTEX και το ΝΑΤΟ. Εάν εφαρμοστεί το νέο σχέδιο της κυβέρνησης, η κατάσταση αυτή θα ενταθεί, οδηγώντας στην οριστική απώλεια της κυριαρχίας μας στην περιοχή και καταλύοντας και το δεύτερο κριτήριο ορισμού ενός κράτους, δηλαδή τα συγκεκριμένα σύνορα.

Ο εγκλεισμός των αιτούντων άσυλο σε κλειστά κέντρα κράτησης είναι παράνομος με βάση το διεθνές, αλλά και το εθνικό μας δίκαιο. Τα κέντρα αυτά, όχι μόνο θα εντείνουν τις αβίωτες συνθήκες για τους εγκλωβισμένους μετανάστες/πρόσφυγες και για τον ντόπιο πληθυσμό, αλλά ταυτόχρονα θα μετατρέψουν την χώρα μας σε προνομιακό χώρο κλεπταποδοχής θυμάτων traffiking (λαθρεμπορίου ανθρώπων). Για την αποδοχή αυτής της κατάστασης από τον ντόπιο πληθυσμό, η κυβέρνηση επιχειρεί εξαγορά των συνειδήσεων, με τα λεγόμενα «ανταποδοτικά μέτρα» (παράταση του μειωμένου ΦΠΑ, υπόσχεση για αναβάθμιση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας στα νησιά κλπ), αλλά και με την παροχή μιας θέσης εργασίας σε άτομα τα οποία, μη έχοντας άλλη επιλογή με την ανεργία που μαστίζει τη χώρα μας, θα δεχτούν να αναλάβουν τον ρόλο του «δεσμοφύλακα» στις νέες δομές-φυλακές.

Θα πρέπει, τέλος, να επισημάνουμε ότι δεν είναι πρώτη φορά στην ιστορία μας που τα νησιά μας χρησιμοποιούνται ως τόπος εγκλεισμού των διαφόρων κατά καιρούς «ανεπιθύμητων». Η αρχή γι’ αυτό είχε γίνει με την αναγκαστική παραμονή εκεί των Ελλήνων προσφύγων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για να χρησιμοποιηθούν αργότερα ως τόποι εξορίας των πολιτικών κρατουμένων. Κατά τον ίδιο τρόπο και σήμερα, τα κλειστά κέντρα κράτησης είναι μια «πρόβα τζενεράλε» για την εισαγωγή των ιδιωτικών φυλακών στην Ελλάδα, ένα σχέδιο που ήδη μελετά η κυβέρνηση στα πλαίσια του «αναπτυξιακού» προγράμματος γενικής εκποίησης της πατρίδας μας.

Όπως όλα τα προβλήματα που αφορούν την εθνική μας υπόσταση, έτσι και το λεγόμενο «προσφυγικό» δεν μπορεί να λυθεί με κατασταλτικά μέτρα αστυνομικού τύπου, παρά μόνο με όρους ανεξάρτητου, κυρίαρχου κράτους, κατά τα προβλεπόμενα από το διεθνές δίκαιο. Η παραμονή μας σ’ αυτό το μόρφωμα με αυτοκρατορικά χαρακτηριστικά, που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν αναγνωρίζει κυρίαρχα κράτη στο εσωτερικό της, παρά μόνο «χώρους» που τους χειρίζεται κατά το δοκούν και κατά τα συμφέροντά της, και που το ίδιο της το εσωτερικό δίκαιο καταπατά τις αρχές του διεθνούς δικαίου και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, οδηγεί τη χώρα και τον λαό μας στην καταστροφή και τον εθνικό διαμελισμό. Εξίσου εθνικά επικίνδυνη είναι η διακυβέρνησή μας από αυτό το εθελόδουλο, δοσιλογικό πολιτικό προσωπικό, που για ιδιοτελή συμφέροντα επιμένει να μας κρατά εγκλωβισμένους σ’ αυτόν τον καταστροφικό μονόδρομο. Γι’ αυτό και δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους ότι η εθνική μας απελευθέρωση είναι ζήτημα επιβίωσης!

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2019

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ