Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:34: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 21:18

Γιατί οι πολίτες εμπιστεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη

γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης
 

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων επιβεβαιώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αίσθηση που έχουν πλέον οι πολίτες στην καθημερινότητά τους και την αισιοδοξία που εκφράζουν για την επόμενη ημέρα. Δείχνουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και αυτό σημαίνει ότι κάτι κάνει καλά στην πολιτική που εφαρμόζει.

Το πιο σημαντικό δεν είναι ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά άνω των 13,5 μονάδων, σύμφωνα με την έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Ούτε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα ως πρωθυπουργός με πάνω από 20 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα, που φαίνεται να χάνει διαρκώς έδαφος. Αυτά είναι τα αναμενόμενα. Το ενδιαφέρον είναι ότι, με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων, περισσότεροι από έξι στους δέκα ερωτηθέντες δηλώνουν ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Και μάλιστα, στις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη αξιολογούν ως θετικότερη τη φορολογική πολιτική με 30% και ακολουθεί η ασφάλεια με 10%. Λογικό, δηλαδή, αφού σε αυτούς τους δύο τομείς έχει δώσει έμφαση μέχρι στιγμής η κυβέρνηση.

Επιδιώκει να δώσει αναπτυξιακή ρότα στην οικονομία και να ελαφρύνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις φορολογικές επιβαρύνσεις και προσπαθεί να βάλει τάξη στα Εξάρχεια και την αστυνόμευση γενικότερα. Η τελευταία εξαγγελία του πρωθυπουργού για αναστολή του ΦΠΑ στα ακίνητα, που έχει ως στόχο την αναθέρμανση της συγκεκριμένης αγοράς, δείχνει ότι η κυβέρνηση υλοποιεί με συνέπεια όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό. Και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα από ό,τι είχε υποσχεθεί, διαψεύδοντας στην πράξη και τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι έρχονται επώδυνα μέτρα.

Μαζί με τις μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των ελαφρύνσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και θα συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια.

Επιπλέον, η ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου αποτελεί στρατηγική κίνηση προκειμένου να δοθεί ώθηση στην επενδυτική δραστηριότητα και να ενισχυθεί ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ.

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 1466 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 21:23