Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:49: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 18:02

Φεύγας: «Πολιτικός από το παρελθόν ο Αλέξης Τσίπρας»

Συνέντευξη του Φεύγα στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Πολιτικό από το παρελθόν χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.

Ο κ. Φεύγας τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έβγαζε άγχος και αγωνία για να μην τον προσπεράσουν οι εξελίξεις. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κινούνται με πολλή μεγάλη ταχύτητα στην υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι αιφνιδιασμένος, ενώ την ίδια ώρα η κοινωνία δείχνει από τις δημοσκοπήσεις ότι είναι αιφνιδιασμένοι θετικά.

Ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι είναι εδώ για να προασπίσει τα συμφέροντα των μη προνομιούχων.

Θα πρέπει να θυμίσουμε στον κ. Τσίπρα, τόνισε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, ότι οι οικονομικά ασθενέστεροι και η μεσαία τάξη στέναξαν υπό το βάρος των φορολογικών βαρών που επέβαλε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα».

Μιλώντας για τις φορολογικές ελαφρύνσεις που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι «αφορούν τους οικονομικά ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη, όπως:

  • Στον ΕΝΦΙΑ το μεγαλύτερο μέρος ως ποσοστό της μείωσης (30%) αφορά  ιδιοκτησίες έως 60.000 και αφορά 4,9 εκ. φορολογουμένους!
  • Στη φορολογία των φυσικών προσώπων η μεγαλύτερη μείωση από 22% σε 9% αφορά κυρίως χαμηλά εισοδήματα (εισαγωγικό κλιμάκιο) ενώ διατηρείται και ενισχύεται το αφορολόγητο, με επιπλέον 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Οι μειώσεις συντελεστών του Φ.Π.Α αφορούν στενευμένες παρεμβάσεις, κυρίως μειώσεις σε συγκεκριμένα αγαθά με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την στήριξη της οικογένειας.

Όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα που δημιουργήθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Φεύγας υπογράμμισε ότι «αυτά ήταν αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης και της ‘στάσης πληρωμών’ του Ελληνικού Δημοσίου προς τους προμηθευτές του». 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον εκλογικό νόμο, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, επεσήμανε ότι «θα πρέπει να εξασφαλίζει την κυβερνητική σταθερότητα, καθώς είναι σημαντικό να εκπέμπει αυτή την εικόνα η χώρα μας στο εξωτερικό».

agriniovoice.gr