Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:36: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 21:21

Σπήλιος Λιβανός "Επιστροφή στην ομαλότητα"

Την προσήλωση και δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας να καταστήσει εκ νέου την Ελλάδα μια κανονική χώρα ανέδειξε, επ' ευκαιρία της κατάργησης των capital controls,  ο Σπήλιος Λιβανός, επισημαίνοντας ότι "Ο στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποκτήσει πάλι ομαλότητα.Τα capital controls ήταν ένα σημείο μέσα στο γενικότερο πλάνο το οποίο έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους επόμενους μήνες. Ήταν πολύ ανοικτός και καθαρός σε όλη την προεκλογική περίοδο". Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Εύα Αντωνοπούλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ανέδειξε για ακόμα μια φορά την βούληση της κυβέρνησης να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση της χώρας. Κατά το κ. Λιβανό «Το πρώτο και το βασικό είναι αυτή η μεγάλη πολιτική αλλαγή σκηνικού την οποία ζούμε και εξελίσσεται τις τελευταίες εβδομάδες, μήνες  στη χώρα μας.

Αλλάζει το πολιτικό πρότυπο, έρχεται μια διαφορετική νοοτροπία στην πολιτική μας ζωή, ένας διαφορετικός τρόπος που πραγματώνεται η πολιτική, αλλάζει η σχέση πολιτών-πολιτικής, δημιουργείται μια νέα σχέση εμπιστοσύνης, και  βεβαίως αλλάζει και η εικόνα της χώρας προς το εξωτερικό».

Για τις επαφές του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε πώς με χαμηλούς τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντά τους μεγάλους παίκτες στο διεθνή χώρο, πάντοτε όμως με σημείο αναφοράς τον ελληνικό λαό. Ως προς τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για την επιχείρηση στα Εξάρχεια, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας απάντησε ότι  «αυτό που είδαμε ήταν φοβερό.

Σε μια ημέρα που ψηφίζαμε ένα νομοσχέδιο στη Βουλή, για να έρθουμε λίγο και  στα κοινοβουλευτικά, το οποίο η προηγούμενη Κυβέρνηση το είχε βάλει στα συρτάρια, είμαστε η μόνη χώρα με τη Σλοβενία που δεν είχε εναρμονιστεί με τις κοινοτικές οδηγίες για τα προσωπικά δεδομένα, σε μια ημέρα που έρχεται ο πρωθυπουργός και ανακοινώνει την άρση των capital controls μετά από 50 μήνες, και κανείς δεν ξεχνά τις ουρές, τα κλάματα των ηλικιωμένων.
Με βουλευτές που δακρύσαν την ώρα που έγινε αυτή η ανακοίνωση βγαίνει ο κ. Τζανακόπουλος και με ένα τρομερό ύφος έρχεται και μας λέει, αντί να απαντήσει σε όλα αυτά, και αυτή είναι η δουλειά του σήμερα έτσι, πρέπει να κάνει κριτική στην κυβέρνηση αλλά να έρχεται και να κάνει και μια αυτοκριτική στη δική του διακυβέρνηση, έρχεται και μας κατηγορεί εμάς ότι μαζέψαμε μωρομάνες. Αυτό είναι από αστείο έως τραγικό. Τι έγινε χθες; Έγινε κάτι το οποίο εμείς είχαμε υποσχεθεί. Πήγανε αδειάσανε τέσσερα κτίρια, δύο εκ των οποίων είχαν μέσα μετανάστες, και βεβαίως διασώθηκαν αυτές οι κυρίες με τα παιδιά τους. 

Όμως τα άλλα δύο κτίρια  δεν μας είπε ο κ.  Τζανακόπουλος τι είχαν μέσα. Είχαν μέσα επαγγελματίες τραμπούκους, άλλους από τη Γερμανία, άλλους από τη Γαλλία, άλλους από την Ιταλία,  που δεν ήταν και παιδάκια δα. Ήταν 50-60 χρονών όπως είδαμε και για αυτούς δεν είπε κουβέντα.»

Τέλος, ο Βουλευτης αναφέρθηκε στην ανάγκη για ευρύτερες συναινέσεις που μπορούν να επιτευχθούν εντός του Κοινοβουλίου.