Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:57: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 00:58

Μητσοτάκης: Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι η δική μας απάντηση στα προβλήματα των πολιτών

«Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι η δική μας γρήγορη απάντηση στα προβλήματα των πολιτών που δεν μπορεί να περιμένουν» τόνισε απο το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας το ως η «ταυτότητα» της νέας κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα είπε πως η ρύθμιση για τις 120 δόσεις βάζει τέλος στις κατασχέσεις από την εφορία και αυτό είναι μείζονος σημασίας καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του 2018 σε περισσότερους από 1,1 πολίτες είχαν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Όσοι εξ αυτών μπουν στη νέα ρύθμιση οι λογαριασμοί τους ξεμπλοκάρονται αμέσως, καθώς αίρονται όλα τα εις βάρος τους μέτρα που τους έχουν επιβληθεί.

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην μείωση του ΕΝΦΙΑ λέγοντας πως η άμεση μείωση του είναι μία ηχηρή απάντηση σε όσους, όχι μόνο υπόσχονταν να τον καταργήσουν, αλλά τον αύξησαν, ενώ το νέο σύστημα αποπληρωμής των χρεών δίνει ανάσα ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και βοηθά στην αντιμετώπιση της υπερχρέωσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

«Όλες αυτές οι παράλληλες ενέργειες -μαζί με τον φορολογικό νόμο που ακολουθεί- συγκροτούν ένα συνεκτικό πλάνο οικονομικής δράσης. Με ειδικά μέτρα και χρονοδιαγράμματα εφαρμογής. Αλλά και με ξεκάθαρη κοινωνική και οικονομική στόχευση: Να απελευθερώσουν τις παραγωγικές δυνάμεις, και να δημιουργηθεί νέος πλούτος, μερίδιο στον οποίο θα έχουν όλοι οι Έλληνες. Τέλος, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στη βελτίωση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος, ο οποίος όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία της Ε.Ε., τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά 4,3 μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο, και βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2008» τόνισε.

dikaiologitika.gr