Στην αντικατάσταση του Μακάριου Λαζαρίδη από τη θέση του εισηγητή της ΝΔ σε δύο ν/σ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προχώρησε η «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα, μετά την επίθεση που έκανε στο Ν.Δένδια και τον διευθυντή του γραφείου του.
Ο Μακάριος Λαζαρίδης εξέφρασε την ενόχλησή του μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα «Χ», αφήνοντας αιχμές για τη στάση του Δημήτρη Περδίκη, τον οποίο κατηγόρησε για έπαρση και αλαζονεία.
Στην ανάρτησή του ανέφερε ότι επιχείρησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Εθνικής Άμυνας, χωρίς όμως να λάβει απάντηση.
«Χθες, στις 11.39 επικοινώνησα τηλεφωνικά μαζί του. Δεν το σήκωσε. Την ίδια στιγμή του απέστειλα sms να επικοινωνήσει μαζί μου, καθώς ήθελα να συνεργαστούμε μιας και την άλλη εβδομάδα είμαι εισηγητής της ΝΔ σε δύο κυρώσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Μέχρι αυτή τη στιγμή που κάνω την ανάρτηση ο κ. Περδίκης δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου. Να τον χαίρεται ο Νίκος Δένδιας», έγραψε χαρακτηριστικά.
Μετά τη δημόσια παρέμβαση του βουλευτή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να απέστειλε μήνυμα με το οποίο ενημέρωνε ότι δεν επιθυμεί πλέον να αναλάβει τον ρόλο του εισηγητή στις δύο συγκεκριμένες κυρώσεις.
Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αποφάσισε στη συνέχεια την αντικατάστασή του, με τον Γιώργο Αμυρά να αναλαμβάνει τη θέση του εισηγητή.


















