Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:44: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 15:07

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Πρώτο δείγμα θετικό – Πως κρίνουν τις έως τώρα κινήσεις της νέας κυβέρνησης Αγρινιώτες μιλώντας στη «Σ»

Με την ζυγαριά να γέρνει προς τη νέα κυβέρνηση σχολιάζουν τα πρώτα δείγματα γραφής της οι Αγρινιώτες. Η επιφύλαξη ωστόσο κυριαρχεί, αλλά στα περισσότερα πηγαδάκια της πόλης, οι πολίτες τάσσονται θετικά στο ζήτημα της ηλεκτρονικής εποπτείας των υπουργείων και των υπουργών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και στην αναδιάρθρωση της αστυνομίας. Οι περισσότεροι μάλιστα δείχνουν να ενδιαφέρονται για το ζήτημα της ασφάλειας κατατάσσοντάς το ψηλά στην προσωπική τους ατζέντα και αναμένοντας την εφαρμογή του νέου σχεδίου από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Θέση όμως παίρνουν και για τα θέματα της φορολογίας – οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής.

Ο Δημήτρης Βλάχος

Ο Δημήτρης Βλάχος τόνισε: «τα πρώτα δείγματα που παρουσιάζει η νέα κυβέρνηση εκτιμώ πως είναι θετικά και ελπίζω πως κάτι καλύτερο θα υπάρξει σε σχέση με την προηγούμενη. Έτσι θέλω να πιστεύω, καθώς θεωρώ πως βάσει των πρώτων κινήσεων ότι ο Πρωθυπουργός έχει ανοιχτό μυαλό και όρεξη, ενώ πιστεύω πως είναι και πολύ προσεγμένα τα περισσότερα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό».

Ο Ηλίας Κυρίος

Ο Ηλίας Κυρίος ανέφερε: «οι πρώτες εντυπώσεις από τη νέα κυβέρνηση είναι θετικές και σίγουρα θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Ο κόσμος ελπίζει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη πως θα δώσει κάτι καλύτερο. Ελπίζουμε σε μια καλύτερη Ελλάδα με λιγότερους φόρους, επενδύσεις και ασφάλεια».

Ο Βασίλης Κολιώνης

Ο Βασίλης Κολιώνης υποστήριξε: «η νέα κυβέρνηση δεν είναι νέα. Προς όφελος του λαού δεν έχει να κάνει τίποτα, αλλά θα εξασφαλίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την μελλοντική του κερδοφορία. Ο λαός θα βρει μπροστά του αντιλαϊκά μέτρα στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας που τόσο ευαγγελίζονται. Βλέπουμε πως ανάμεσα από τόσα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία το βασικό για τη νέα κυβέρνησης είναι η κατάργηση του ασύλου. Από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Ο Γιώργος Σταμάτης

Ο Γιώργος Σταμάτης σχολίασε: «είναι πολύ νωρίς για να έχουμε εικόνα και να εκφράσουμε άποψη, αλλά η αίσθηση που υπάρχει είναι πως θα πάμε καλύτερα γιατί βλέπουμε πως υπάρχει προγραμματισμός. Το ότι ξεκινάει και κάνει κάποια πράγματα σε σύντομο χρόνο είναι πολύ καλό, αλλά ποτέ δεν πρέπει να βιαζόμαστε».

Ο Γιώργος Κουτσομπίνας

Ο Γιώργος Κουτσομπίνας σημείωσε: «ο κόσμος περιμένει δουλειές, είναι αγανακτισμένος με πολλά ζητήματα. Οι μισοί ακόμη περιμένουν να εισπράξουν τη σύνταξή τους και στους άλλους η σύνταξη περικόπηκε. Σχετικά με τις ανακοινώσεις αν δεν υλοποιηθούν, αν δηλαδή δεν λήξει εντελώς το εκάστοτε θέμα βάσει της εξαγγελίας που έχουν κάνει, δεν πιστεύουμε τίποτα. Οι μισοί συνταξιούχοι θα έχουν πεθάνει μέχρι να υλοποιηθεί ο στόχος και να πιάσουμε πλεονάσματα για να μπορεί η κάθε κυβέρνηση να κάνει ότι θέλει. Έχουμε ακούσει πολλά τόσα χρόνια».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

sinidisi.gr