Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:48: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 12:52

Με ισχυρό συμβολισμό η επίσκεψη της Κατερίνας Κιτσάκη στην Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου

Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον που η μουσική είχε την δική της ξεχωριστή θέση. Ο πατέρας μου, Θανάσης Κιτσάκης, ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου όταν αυτή εντάχθηκε στο δυναμικό του Δήμου Αγρινίου. Ο παππούς μου, Πάνος Βλασσόπουλος, ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ.

Παρακολουθώ χρόνια, το μεγάλο μουσικό ''πείραμα'' El sistema στη Βενεζουέλα, που με τις κατάλληλες προσαρμογές θα μπορούσε να υλοποιηθεί και στην Ελλάδα: 370 χιλιάδες παιδιά έμαθαν μουσική και έφτιαξαν ορχήστρες, επειδή κάποιος έπεισε την πολιτεία, ότι όσο φτωχός κι αν είναι ένας άνθρωπος, αν μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση στη μουσική, η ζωή του θα αλλάξει!

Η χθεσινή μου επίσκεψη στην Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου, δεν ξύπνησε μόνο ευχάριστες μνήμες αλλά και νέες ευθύνες. Η συζήτηση με τον Μαέστρο Βασίλη Κονίδα ήταν πολύ εποικοδομητική. Η πολιτεία, οφείλει να διευρύνει και να ισχυροποιήσει τους θεσμούς που προάγουν την μουσική παιδεία. Να δώσει κίνητρα στους επαγγελματίες καλλιτέχνες να μοιραστούν την γνώση τους και στην νεολαία του τόπου να ασχοληθεί με την μουσική και να αλλάξει την ζωή της!

Συνεπής στις προσωπικές και οικογενειακές μου αρχές, θα είμαι εκεί την επόμενη μέρα, να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για την ισχυροποίηση των δομών που προάγουν την μουσική, την τέχνη και τον πολιτισμό.

Η τέχνη μέσα στην κρίση που περνά η χώρα μας, δεν είναι πολυτέλεια. Είναι αναγκαιότητα.

 

Κατερίνα Αθαν. Κιτσάκη

Υποψήφια Βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Αιτωλοακαρνανίας