Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται για έκτη ημέρα ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή. Οι Ιρανοί υποστηρίζουν ότι χτύπησαν αμερικανικό τάνκερ στον Περσικό Κόλπο, το οποίο και έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Ίσως να πρόκειται για τάνκερ, που φλέγεται ανοιχτά του Κουβέιτ ύστερα από ισχυρή έκρηξη, η οποία προκάλεσε και διαρροή πετρελαίου.
Πλήγμα δέχθηκε και το Αζερμπαϊτζάν, με ιρανικά drones να πέφτουν κοντά σε αεροδρόμιο.
Οι Αμερικανοί εξετάζουν εν τω μεταξύ ήδη την επόμενη φάση του πολέμου και σε αυτή ίσως έχουν κεντρικό ρόλο οι Κούρδοι, με στήριξη της Μοσάντ και της CIA. Κουρδικές ένοπλες οργανώσεις κατά μήκος των συνόρων Ιράν – Ιράκ προετοιμάζονται για πιθανή χερσαία επιχείρηση κατά του ιρανικού καθεστώτος, μεταδίδει το Axios.
Τις πρώτες πρωινές ώρες σειρήνες ήχησαν στο κεντρικό και βόρειο Ισραήλ εν μέσω μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους, ενώ υπήρξαν αναφορές για αναχαίτιση και δεύτερου πυραύλου με στόχο τη βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία. To Ιράν πάντως αρνείται ότι εκτόξευσε πύραυλο προς την Τουρκία.
Σε αυξημένη επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με αξιωματούχο της χώρας να δηλώνει στο Associated Press ότι το drone που έπληξε τη βρετανική βάση εκτοξεύθηκε από τη Βηρυτό.




















