Ο Γιώργος Ξυλούρης, ο γνωστός σε όλους «Φραπές», με υπόμνημά του στην Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ δηλώνει ότι δεν θα καταθέσει επικαλούμενος το «δικαίωμα της σιωπής και της μη αυτοενοχοποίησης».
Αν και προειδοποιούσε και διέρρεε πως θα προβεί σε σημαντικές αποκαλύψεις κατά των Σημανδράκου και Τυχεροπούλου, τελικά ο Γιώργος Ξυλούρης προτίμησε να μην παραστεί καν ενώπιον της Εξεταστικής.
Ειδικότερα, ο κ. Ξυλούρης απέστειλε υπόμνημα στην Επιτροπή, τονίζοντας πως η κατάθεση του θα οδηγούσε «με βεβαιότητα σε παραβίαση του κατ’ άρθρο 6 της ΕΣΔΑ δικαιώματός μου σιωπής και μη αυτοενοχοποίησης σύμφωνα με την προπαρατιθέμενη νομολογία του ΕΣΔΑ, αφού, εφόσον παραστώ, θα εξαναγκαστώ να απαντήσω ως μάρτυρας (καθήκον μαρτυρίας και αληθείας) σε ερωτήσεις των μελών της παραπάνω Επιτροπής, εκ των οποίων θα αναιρεθεί οποιοδήποτε δικαίωμά μου σε οποιαδήποτε μελλοντική κλήτευσή μου και κατάθεση ενώπιον των αρχών ως υπόπτου ή κατηγορουμένου».
Με τον τρόπο αυτόν, αν και δεν είναι ούτε ύποπτος ούτε κατηγορούμενος.


















