Μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Χριστίνα Σταρακά στη συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ευλογιά των αιγοπροβάτων.
Στο ξεκίνημα της ομιλίας της έδωσε σκληρή απάντηση σε τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μακάριου Λαζαρίδη και απευθυνόμενη προς τον παρόντα υπουργό είπε: «Έχετε αποθρασυνθεί! Έχετε απίστευτό θράσος. Είναι προσβολή στη νοημοσύνη του λαού να κουνάτε το δάχτυλο και να κάνετε άθλιους συμψηφισμούς, την ώρα που έχετε διαλύσει τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Το θράσος όμως δεν είναι επιχείρημα , είναι ομολογία ενοχής. Ο κ. Λαζαρίδης τόλμησε να πει για τον κ. Ανδρουλάκη ότι δήθεν κρύβεται όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν με τους αγρότες στο συλλαλητήριο, ενώ ο Πρωθυπουργός φυγαδευόταν από χωματόδρομο με 4x4 για να μην τους αντικρίσει. Και ξαφνικά, μέσα στον χωματόδρομο, βρέθηκε δημοσιονομικός χώρος για να αυξηθεί κατά 50% το όριο επιστροφής ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο. Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένα σκάνδαλο μεγατόνων με δομή εγκληματικής οργάνωσης και γαλάζια σφραγίδα, όσο και αν δεν σας αρέσει» κατέληξε στον πρόλογο της ομιλίας της.
Η Χριστίνα Σταρακά υπενθύμισε επίσης ότι η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, είχε δηλώσει πως δεν αναγνωρίζει την Ευρωπαία Εισαγγελέα, αμφισβητώντας τον θεσμό, και αναρωτήθηκε: «Είναι η κυβέρνηση με την κα Βούλτεψη ή με τους υπουργούς που συνεργάζονται με την Ευρωπαία Εισαγγελέα;».
Για το νομοσχέδιο, υπογράμμισε ότι αποτελεί «ομολογία αποτυχίας», καθώς μετά από ενάμιση χρόνο και πάνω από 460.000 νεκρά ζώα, η κυβέρνηση εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς σχέδιο και χωρίς ουσιαστική στήριξη στους παραγωγούς.
«Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν πληρώνονται με “προσπάθεια”, αλλά με ευρώ. Πληρώστε τους τώρα!», ανέφερε με έμφαση, καταγγέλλοντας ότι υπάρχουν κτηνοτρόφοι απλήρωτοι για πάνω από έναν χρόνο. «Ποιος από εμάς θα μπορούσε να ζήσει 14 μήνες χωρίς εισόδημα;» διερωτήθηκε.
Κλείνοντας, κατήγγειλε το καθεστώς διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ, σημειώνοντας: «Έξιμισι χρόνια στην εξουσία, κι ο μόνος έλεγχος ήταν αν ο φάκελος του παραγωγού είχε “γαλάζια” υπογραφή. Αν είχες το σωστό χρώμα, καλώς ήρθες στο πάρτι. Αν όχι, περίμενε στην ουρά. Οι αγρότες όμως δεν αντέχουν να πληρώνουν, ενώ οι κολλητοί προστατεύονται».
«Έχουμε δύο κρίσεις που πάνε χέρι-χέρι», κατέληξε. «Την ευλογιά που γονάτισε την κτηνοτροφία και το χάος στις πληρωμές που σκοτώνει την ελπίδα. Και δυστυχώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει καμία από τις δύο».
Δείτε παρακάτω το βίντεο της ομιλίας της Χριστίνας Σταρακά στη Βουλή:



















