Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:27: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 18:38

Τελευταίες πληροφορίες και μια αυτοανακοίνωση για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Eντός της προσεχούς εβδομάδας εκ των πραγμάτων αναμένεται η οριστικοποίηση της λίστας των υποψήφιων βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας.

Συνωστισμός για συμμετοχή στην περίπτωση του νομού μας δεν καταγράφεται παρά την προοπτική εκλογικής νίκης του κόμματος.

Η ονοματολογία πλέον περιστρέφεται γύρω από ελάχιστα ονόματα την ώρα που το ψηφοδέλτιο στο μεγαλύτερο βαθμό του είναι «κλειδωμένο».

Δεδομένη αυτοδικαίως-κατά τα κομματικά ειωθότα- θεωρείται η συμμετοχή των βουλευτών Μάριου Σαλμά και Κώστα Καραγκούνη ενώ έχουν ανακοινωθεί επισήμως οι υποψηφιότητες του Σπήλιου Λιβανού και Βασίλη Φεύγα από τον περασμένο Ιανουάριο.

Προ ελάχιστων ημερών  εξάλλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της κυρίας Τόνιας Αράχωβα που πρωτοεμφανίστηκε στο πολιτικό σκηνικό μόλις πρόσφατα καθώς συμμετείχε στη λίστα των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος καταλαμβάνοντας σε σταυροδοσία την 36η από τις 42 υποψηφιότητες.

Κατά συνέπεια τέσσερις θέσεις δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί . Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πάντως φέρεται να οριστικοποιείται η υποψηφιότητα του Ναυπάκτιου δικηγόρου Χρήστου Παΐσιου  που  ήταν υποψήφιος και το 2015.

Αναφορικά με τις γυναικείες υποψηφιότητες δεδομένη φέρεται αυτή της οικονομολόγου  Μαρίας Καλπουζάνη που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο ενώ εκ νέου θα είναι η Γεωργία Μπόκα, πολιτευτής το 2012 και το 2015, που μάλιστα δεν αποδέχτηκε προτάσεις για συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές όντας προσηλωμένη στο στόχο της Βουλής.

Το όνομα της κυρίας Αναστασίας Σακαρέλη  διακινείται εξάλλου το τελευταίο διάστημα για συμμετοχή στη λίστα ενώ η ίδια προφανώς έχει  εγκυρότερες πληροφορίες καθώς σήμερα με ανάρτηση  της στο facebook έκανε γνωστή την υποψηφιότητα της.   Tα προαναφερόμενα πρόσωπα πάντως εχουν ενημερωθεί να προβουν στις γραφειοκρατικές διαδικασίες για να ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Σημειωτέον εξάλλου πως εσχάτως διακινήθηκε στις διεργασίες και το όνομα της ξηρομερίτισσας Αφροδίτης Μπουμπούλη.

Κομματικοί παράγοντες ωστόσο που έχουν εικόνα των διεργασιών δεν αποκλείουν την πιθανότητα έκπληξης. Έκπληξη που θα έχει να κάνει με συμμετοχή 6ου άνδρα στο ψηφοδέλτιο  καθώς δυο πρόσωπα είναι στα υπόψιν του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παγιωμένη βέβαια είναι η αίσθηση πως η λίστα θα περιλαμβάνει τέσσερις γυναίκες καθώς προβλέπεται ποσόστωση 40% σε κάθε νομό. Ωστόσο υπάρχει και ένα …παραθυράκι: Αν σε ένα νομό οι γυναικείες υποψηφιότητες είναι κάτω του 40%,  το ποσοστό αυτό  μπορεί να καλυφθεί από έναν άλλο νομό της ίδιας  περιφέρειας (εν προκειμένω Ηλεία και Αχαΐα) που θα έχει περισσότερες του υποχρεωτικού γυναικείες υποψηφιότητες.

agrinionews.gr