Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:18: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 30 Μαϊος 2019 10:25

Το ποσοστό Κατσιφάρα σε Αιτωλοακαρνανία αποτυπώνει την αποτυχία Σταρακάς σε νομό

Η υποψηφιότητα της Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνας Σταρακά ενώ ξεκίνησε πολλά υποσχόμενη για τον χώρο του Κινήματος Αλλαγής φαίνεται πως βάλτωσε στα νερά της αποτυχημένης παρουσίας της στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας. Πράγματι μπορεί το πρόταγμα της πρώτης γυναίκας δημάρχου να συγκίνησε κάποιους ανθρώπους του λεγόμενου προοδευτικού χώρου όμως στην πορεία δεν κατάφερε να καταρτίσει ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο νίκης με προσωπικότητες και ανθρώπους του Δήμου μας που ξεχωρίζουν για την προσφορά τους και την κοινωνική τους αναγνωρισιμότητα. Ετσι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών απογοήτευσε πολλούς και μάλιστα υποψηφίους του συνδυασμού της.

Το γεγονός ότι έλαβε λιγότερους ψήφους από τον Παύλο Μοσχολιό στον αντίστοιχο πρώτο γύρο των προηγούμενων δημοτικών εκλογών είναι δηλωτικό της χαμηλής συσπείρωσης των ανθρώπων της παράταξης και προφανώς οδηγεί την νυν αντιπεριφερειάρχη στην ήττα του δεύτερου γύρου. Επι της ουσίας δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο σε επίπεδο νομού που να φέρει την υπογραφή της παρά μόνο πρόχειρα ταξίματα της τελευταίας στιγμής σε συνθήκες πανικού λόγο της προ αλειφόμενης ήττας. Με βασικά αντικείμενα στις αρμοδιότητες της περιφέρειας τον αναπτυξιακό και χωροταξικό σχεδιασμό η πρώην νομαρχία και νυν αντιπεριφέρεια δεν έχει τίποτε να επιδείξει τόσο όσον αφορά τους ρυθμούς ανάπτυξης της περιοχής οσο και όσον αφορά τις χρήσεις γης. Ετσι χρόνια τώρα παρατηρείται έντονη ανεργία, υπανάπτυξη , καταβαράθρωση του πρωτογενή τομεά χωρίς καμία αντίδραση από την αντιπεριφέρειαρχη.

Αλήθεια τι έγινε με το πολυδιαφημισμένο καλάθι αγροτικών προϊόντων της περιφέρειας, με το συσκευαστήριο εσπεριδοειδών στον κάμπο του Αγρινίου, με τα αρδευτικά δίκτυα, με την τουριστική ανάπτυξη? Απολύτως τίποτε, ένα μηδενικό έργο που αποτυπώθηκε με ευκρίνεια στα εκλογικά ποσοστά του Α .Κατσιφάρα στον νομό Αιτωλοακαρνανίας . Ο πολιτικός απολογισμός της Αντιπεριφέρειαρχη αποτυπώνεται στο ποσοστό του Α. Κατσιφάρα στον πρώτο γύρο των εκλογών για την περιφέρεια. Μιας και η ίδια ποτέ δεν λογοδότησε για το έργο της στο νομό , η κοινωνία αποφάσισε να της δώσει την απάντηση στον δήμο Αγρινίου.

Οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις για λίγη άσφαλτο που θα φέρει ψήφους έχουν τελειώσει ανεπίστρεπτή . Η κοινωνία ωρίμασε μα οι πολιτικοί έμειναν πίσω. Αλήθεια το κόστος των Αγρινιωτών που μετακινούνταν κάθε μέρα επι αρκετό καιρό στο Μεσολόγγι μέσω Αγγελοκάστρου καθώς καθυστέρησε πάρα πολύ η επισκευή του δρόμου της Κλεισούρας ποιος θα το πληρώσει? Τις καταστροφές σε οικισμούς και χωριά λόγω πλημμυρικών φαινομένων με αρμόδια την περιφέρεια για αντιπλημμυρικά έργα ποιος θα τις αποζημιώσει? Και επιτέλους το θράσος να θες να αλλάξεις μια πόλη όταν δεν κατάφερες να αλλάξεις έναν νομό ποιος θα το μετατρέψει σε ήττα για να μπουν τα πράγματα στην θέση τους.

Η κοινωνία του Αγρινίου μπορεί να μην είναι έτοιμη για μεγάλα άλματα πάντως δεν είναι έτοιμη και για άλλα ψεύτικα λόγια και μεγάλα.

 

Διαβάστηκε 3133 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Μαϊος 2019 10:26