Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:52: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 24 Μαϊος 2019 10:13

Γ. Καραμητσόπουλος: Η “Συμμαχία Πολιτών” θα είναι μία ανεξάρτητη φωνή στο δημοτικό συμβούλιο

Ως μία ανεξάρτητη φωνή που θέλει στο δημοτικό συμβούλιο τα θέματα και τα προβλήματα της περιοχής να συζητιούνται επί της ουσίας, περιέγραψε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Καραμητσόπουλος το συνδυασμό του, “Συμμαχία Πολιτών”, μιλώντας στον Αέρας Fm και τον Δημήτρη Παπαδάκη. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Γ. Καραμητσόπουλος υπογράμμισε ότι η παράταξή του θα είναι ανοιχτή σε μετεκλογικές συνεργασίες, αρκεί αυτή να γίνει στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων.

“H “Συμμαχία Πολιτών” είναι μία νέα αυτοδιοικητική κίνηση που δημιουργήθηκε πριν από λίγους μήνες. Εμείς δεν έχουμε με την πρώτη συμμετοχή μας στις εκλογές την απαίτηση να διεκδικήσουμε από την πρώτη φορά τη θέση του δημάρχου, έχουμε όμως την φιλοδοξία να υπάρχουμε μέσα στο νέο δημοτικό συμβούλιο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δύναμη, ούτως ώστε να μπορέσουμε να βάζουμε τα σημαντικά θέμα της κοινωνίας που δυστυχώς δεν συζητιούνται” ανέφερε αρχικά ο Γ. Καραμητσόπουλος και πρόσθεσε πως “ένα ακόμη θέμα σημαντικό είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι συνεδριάσεις στο δημοτικό συμβούλιο. Οι συνεδριάσεις δεν γίνονται με ένα τρόπο, ώστε η συζήτηση να είναι επί της ουσίας, αλλά δυστυχώς πάρα πολλές φορές μετατρέπεται το δημοτικό συμβούλιο σε μία αρένα, όπου μεταφέρονται κομματικές αντιθέσεις από την κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και προσωπικές αντιθέσεις. Εμείς οραματιζόμαστε ένα άλλου τύπου δημοτικό συμβούλιο που θα γίνεται συζήτηση επί της ουσίας για τα πραγματικά προβλήματα και μία ανεξάρτητη φωνή, όπως είναι η δική μας, μπορεί να συνεισφέρει σε αυτό”.

Ο επικεφαλής της “Συμμαχίας Πολιτών” υπογράμμισε πως στο δήμο Αγρινίου υπάρχουν προβλήματα που εν έτει 2019 δεν θα πρέπει να υπάρχουν. Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα το γεγονός ότι οι περισσότερες δημοτικές ενότητες εξακολουθούν να μην έχουν σύστημα αποχέτευσης, το θέμα των δικτύων ύδρευσης, που τα περισσότερα είναι και πεπαλαιωμένα  και με αμίαντο, το θέμα της άρδευσης πολλών περιοχών γύρω από τη λίμνη Τριχωνίδα, την απαράδεκτη, βόπως τη χαρακήρισε, κατάσταση των επαρχιακών οδικών αξόνων. Για όλα αυτά ο Γ. Καραμητσόπουλος υπογράμμισε πως “δεν βλέπουμε ενέργειες υλοποίησης” και πρόσθεσε πως “αν είμαστε στο δημοτικό συμβούλιο θα έχουμε τη δυνατότητα να θέτουμε αυτά τα προβλήματα με πολύ πιο έντονο τρόπο”.

Ο Γ. Καραμητσόπουλος χαρακτήρισε κέρδος για την αυτοδιοίκηση τη θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής και τόνισε ότι μέσα από τις συνεργασίες που θα προκύψουν ο δήμος Αγρινίου θα μπορεί να διεκδικεί πιο αποτελεσματικά. “Το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξουν συναινέσεις και συνεργασίες και να παίρνονται αποφάσεις με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία, αυτό αναμφισβήτητα θα δώσει μία μεγαλύτερη δύναμη στον οποιοδήποτε δήμαρχο να μπορεί να διεκδικεί τα προβλήματα”.  Πρόσθεσε μάλιστα πως “μέχρι τώρα  υπήρχε η ενός ανδρός αρχή, αποφάσισε ο δήμαρχος, τι νομίζει ότι πρέπει να γίνεται και πολλές φορές αυτό δεν είχε τη συναίνεση των υπολοίπων παρατάξεων. Πιστεύω ότι με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία λαμβάνονται οι αποφάσεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και στηρίζονται από τις υπόλοιπες παρατάξεις, η κάθε διεκδίκηση του δήμου μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα”. Κατέληξε μάλιστα λέγοντας με έμφαση πως “η πόλη μας πρέπει να αφήσει λίγο στην άκρη τις κομματικές αντιπαραθέσεις, γιατί αν όλοι όσο θέλουμε να συμμετέχουμε στο δημοτικό συμβούλιο, αγαπάμε την πόλη μας, και θέλουμε να βοηθήσουμε να λυθούν τα προβλήματα, αυτά τα οποία μας ενώνούν είναι πολύ περισσότερα από τις κομματικές μας διαφορές”.

Αναφορικά με το ποια βάση θα πρέπει να γίνει η συζήτηση για την όποια μετεκλογική συνεργασία, ο Γ. Καραμητσόπουλος επεσήμανε πως η όποια συνεργασία πρέπει να γίνει με βάση τις προγραμματικές θέσεις των παρατάξεων. “Εμείς έχουμε τη διάθεση συνεργασίας αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει πάνω σε κάποια προγραμματική βάση, δηλαδή με βάση τα θέματα τα οποία έχουμε θέσει στο κείμενο γενικών αρχών και στόχων. Είναι 14 σοβαρά θέματα που έχουμε θέσει και τα οποία εμείς θα απαιτήσουμε να λυθούν αυτά τα προβλήματα. Με τον τρόπο και από αυτές τις προγραμματικές συγκλίσεις θα προκύψει και η πιθανή συνεργασία” ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο ο Γ. Καραμητσόπουλος πρόσθεσε με νόημα ότι “αρκεί να υπάρχει ως στόχος η συνεργασία και η συναίνεση και όχι να προσπαθήσουμε να εκβιάσουμε τον εκάστοτε δήμαρχο για να πάρουν κάποιοι θέσεις, γιατί υπάρχει και αυτό”.

Ο Γ. Καραμητσόπουλος χαρακτήρισε πολύ δυνατό το ψηφοδέλτιο της “Συμμαχίας Πολιτών” από την άποψη “ότι εκφράζονται όλες οι ομάδες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες. Έχουμε αρκετούς ανθρώπους, επιστήμονες, καθηγητές, γιατρούς, αγρότες, επαγγελματίες και άνεργοι. Δηλαδή αποτυπώνεται θα έλεγα όλη η κοινωνία και το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών είναι ότι είναι άνθρωποι έντιμοι και διάθεση προσφοράς”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γ. Καραμητσόπουλος:

agrinioculture.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Μαϊος 2019 23:36