Παρασκευή, 21η Φεβρουαρίου 2025  3:45: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2025 19:47

Παραπέμπεται σε δίκη λιμενικός για τον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά

Ένας λιμενικός παραπέμπεται σε δίκη τον Απρίλιο στο Ναυτοδικείο Πειραιά, κατηγορούμενος για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών πλοίου από αμέλεια, σχετιζόμενος με την υπόθεση του θανάτου του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Υπενθυμίζεται πως ο Α.Καρυώτης έχασε τη ζωή του όταν σπρώχτηκε από τον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon.

Η κατηγορία εστιάζει στην παραβίαση υπουργικής απόφασης, η οποία απαιτεί την παρουσία λιμενικών υπαλλήλων κατά τον κατάπλου ή απόπλου πλοίων, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή και ασφαλής διαδικασία.

Η πληροφορία για την παραπομπή του λιμενικού στη δίκη αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια της κύριας δίκης για τον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη, η οποία συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά. Στο δικαστήριο βρίσκονται ήδη κατηγορούμενοι ο πλοίαρχος, ο ύπαρχος, ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος του πλοίου.

Η υπεράσπιση του πλοιάρχου ζήτησε την κατάθεση δύο λιμενικών, οι οποίοι είχαν αναλάβει να παρίστανται κατά την διαδικασία του απόπλου του Blue Horizon την επίμαχη βραδιά.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου πλοιάρχου, η εισαγγελέας αρνήθηκε το αίτημα για την εξέταση των λιμενικών ως μαρτύρων, με το σκεπτικό ότι υπήρχε ήδη παραπομπή για τη δίκη του λιμενικού.

«Η υπεράσπιση ζήτησε να εξεταστούν οι λιμενικοί και ο προϊστάμενός τους, αλλά η εισαγγελέας αρνήθηκε, προσκομίζοντας το κλητήριο θέσπισμα και υπονοώντας ότι το αίτημα μας για την αυτοπρόσωπη παρουσία των μαρτύρων δεν είχε ισχύ» ανέφερε ο δικηγόρος στο cretalive.gr

pronews.gr

Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call