Τρίτη, 22η Οκτωμβρίου 2024  12:37: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024 20:06

Αγρίνιο – Νέα Αριστερά: Συνδιάσκεψη της Νομαρχιακής με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο για τις θέσεις και το καταστατικό

Συνδιάσκεψη της Νομαρχιακής της Νέας Αριστεράς πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο το απόγευμα της Δευτέρας 21/10/14 στο Αγρίνιο με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Η Νέα Αριστερά Αιτωλοακαρνανίας, εν όψει του 1ο Συνεδρίου της που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 10 Νοεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πραγματοποίησε, νωρίτερα, το απόγευμα της Δευτέρας 21/10/24 Νομαρχιακή συνδιάσκεψη για την παρουσίαση και συζήτηση των κειμένων για τις θέσεις και το καταστατικό του κόμματος.

Εισηγητής των κειμένων (για τις θέσεις και το καταστατικό) ήταν ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ στην αίθουσα της παλιάς αγορά στο Αγρίνιο, που πραγματοποιήθηκε η Νομαρχιακή συνδιάσκεψη, βρέθηκαν στελέχη και φίλοι της Νέας Αριστεράς απ όλη την Αιτωλοακαρνανία.

Η λογική του κειμένου των θέσεων του 1ου Συνεδρίου της Νέας Αριστεράς είναι ότι τα στελέχη του κόμματος και οι φίλοι θα πρέπει να μιλήσουν για όλα, θα πρέπει να παρέμβουν και θα δράσουν σε κάθε επίπεδο και παντού. Σκοπός τους είναι να ανοιχτούν στην κοινωνία, να συνομιλήσουν με άλλες πολιτικές δυνάμεις, πρωτίστως της Αριστεράς και της πολιτικής Οικολογίας, αναζητώντας κοινούς τόπους για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δημοκρατικών κεκτημένων στην κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα.

Την ίδια στιγμή και σε γενικό πλαίσιο η πολιτική πρόταση της Νέας Αριστεράς είναι η σύσταση λαϊκού μετώπου για την ήττα της δεξιάς και κάθε δεξιάς πολιτικής.

Όπως ειπώθηκε, μεταξύ πολλών άλλων, στα κείμενα της Νέας Αριστεράς «η πρόταση της είναι η συγκρότηση ενός λαϊκού μετώπου αντιπαράθεσης με τη δεξιά που θα στηρίζεται στην κοινωνία, τα κινήματα, την ενεργό συμμετοχή και διεκδίκηση των πολιτών, με συνεργασίες στο πολιτικό πεδίο γύρω από κοινούς στόχους. Η συγκρότηση αυτού του μετώπου προϋποθέτει και συνδέεται άρρηκτα με το στόχο της ενίσχυσης της Νέας Αριστεράς του διαλόγου και της κοινής δράσης των δυνάμεων ενταγμένων και ανέντακτων του χώρου της Αριστεράς. Ένα μέτωπο που θα πραγματώνει στη σημερινή συγκυρία την αντίληψή μας για τη διαμόρφωση ενός κοινωνικοπολιτικού συνασπισμού, που μέσα από βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις θα στηρίζει την πορεία προς τον ριζικό κοινωνικό και οικολογικό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Ένα μέτωπο που στηρίζεται στον προγραμματικό διάλογο και προϋποθέτει βαθιές ανακατατάξεις στο χώρο της αντιπολίτευσης, ειδικά στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ, που όπως είναι σήμερα αδυνατούν να ασκήσουν με αξιοπιστία τον αντιπολιτευτικό τους ρόλο, οδηγούνται στην ενσωμάτωση στο κυρίαρχο σύστημα, δεν αντιμάχονται αποφασιστικά τον πόλεμο, υποστηρίζουν τους υπερεξοπλισμούς, ανοίγουν την πόρτα στον «αδιαμεσολάβητο» αρχηγισμό και τη μεταδημοκρατία. Θέλουμε ένα μέτωπο Αριστερών και δημοκρατικών δυνάμεων, ικανό να αντιπαρατεθεί αξιόπιστα με τη δεξιά για τη διακυβέρνηση της χώρας στις επόμενες εκλογές. Ένα μέτωπο που θα δώσει στον κόσμο της μισθωτής εργασίας, στις λαϊκές τάξεις και στις καταπιεσμένες κοινωνικές ομάδες, στις ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις, στον κόσμο των 5 πολύμορφων κινημάτων, την αποφασιστικότητα και την αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να κερδίσουν τη ζωή που τους αξίζει».

sinidisi.gr