Παρασκευή, 18η Οκτωμβρίου 2024  6:19: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 19:08

Β.Πούτιν: «Οι χώρες του BRICS θα γίνουν οι οδηγοί της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης»

Λίγες μέρες πριν την έναρξη των διαδικασιών για τη Σύνοδο Κορυφής των BRICS που θα λάβει χώρα στο Καζάν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε σε σχετικές δηλώσεις, μιλώντας παράλληλα και για τον ζωτικής σημασίας ρόλο των κρατών που ανήκουν στον οργανισμό.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος μεταξύ άλλων δήλωσε πως:

«Οι χώρες στην ένωσή μας είναι ουσιαστικά οι οδηγοί της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης. Στο προβλεπτό μέλλον, οι BRICS θα παράγουν την κύρια αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Η οικονομική ανάπτυξη των μελών των BRICS θα εξαρτάται όλο και λιγότερο από εξωτερική επιρροή ή παρέμβαση. Αυτό είναι ουσιαστικά οικονομική κυριαρχία».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δηλώσεις αυτές έγιναν απευθυνόμενος σε Ρώσους επιχειρηματίες και αξιωματούχους, στο πλαίσιο ενός επιχειρηματικού φόρουμ που διεξήχθη στη Μόσχα.

Θυμίζουμε ότι οι BRICS στοχεύουν στη δημιουργία ενός έτερου ισχυρού οικονομικού πόλου απέναντι στη Δύση, με χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία και τα ΗΑΕ να ανήκουν σε αυτόν τον οργανισμό.

Η Σύνοδος Κορυφής των BRICS αναμένεται να λάβει χώρα στο Καζάν από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου και στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι τρόποι αντιμετώπισης των αμερικανικών κυρώσεων, στις ασθενέστερες χώρες του συγκεκριμένου οικονομικού φορέα.

pronews.gr