Παρασκευή, 20η Σεπτεμβρίου 2024  12:11: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024 00:14

Μάριος Σαλμάς: "Πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη» - Αιχμές κατά πάντων σε συνέντευξή του

Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν πολύ προέβη νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 19/9, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, o βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς, απαντώντας σχετικά με την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια που υπέβαλλε πρόσφατα στην Βουλή και τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, μαζί με 10 ακόμη βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαλμάς υπεραμύνθηκε της πρωτοβουλίας των "11" λέγοντας ότι "δεν μπορεί οι πολιτικοί στην Ελλάδα να παράγουν μόνο παραπολιτική", ενώ αποκάλυψε ότι το 2022 πήγε στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη για να του επισημάνει ότι δεν θέλει να γίνει υπουργός στην κυβέρνησή του, όπως είπε "για ιστορικούς λόγους που θα εξηγήσω στο μέλλον"!

Σοβαρές αιχμές ήταν προφανές ότι άφησε- τουλάχιστον- για τον υπουργό Οικονομίας κ. Χατζηδάκη, παρότι απέφυγε να επανέλθει όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι αν όσα λέει αφορούν τον συνάδελφό του, λέγοντας "δεν έχω ακούσει κάτι για τον κ. Χατζηδάκη".

Το επίμαχο σημείο ήταν όταν δήλωσε ότι ο ίδιος δεν είναι από τζάκι και δουλεύει για να ζει! "Εγώ έχω ζήσει και στην φτώχεια, ο πατέρας μου ήταν οικοδόμος κι εγώ έγινα γιατρός. Ζω από το επάγγελμά μου και πρέπει να έχεις δουλέψει στην ζωή σου για να καταλάβεις τον κόσμο", τόνισε με τους δημοσιογράφους του OPEN να επισημαίνουν ότι η αντιπολίτευση λέει ότι ο κ. Χατζηδάκης δεν έχει καμία εργασιακή εμπειρία.

Άλλες σημαντικές "ατάκες" του κ. Μάριου Σαλμά, μεταξύ πολλών άλλων, ήταν:
-"Οφείλουμε να επισημαίνουμε τα σημεία που δεν είναι αποδοτική η κυβέρνηση κι αλίμονο αν πούμε ότι όλα είναι καλώς καμωμένα. Υπάρχουν εταιρίες που δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα του κόσμου και υπάρχουν προμήθειες που δίνονται με τρόπο που θέλει έλεγχο".
-"Συνολικά οι "11" που κάναμε την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια έχουμε συνολικά 200 χρόνια αθροιστικά κοινοβουλευτικής παρουσίας!"
-"Θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε, πρέπει να είμαστε θεσμικοί, δίνουμε μάχες για τις αρχές της παράταξης, δώσαμε μάχη και για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών"
"Δεν είμαστε ομάδα οι "11", έχουμε τις ίδιες απόψεις αλλά όχι σε όλα, έχουμε όλοι όμως εμπειρία"
-"Δεν κάνω αντιπολίτευση βλέπω την πολιτική αλλιώς και θα συνεχίσω, έχω ψηφίσει 100 νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ επί Παπανδρέου και πολλά του ΣΥΡΙΖΑ"
-"Χάσαμε φίλους όταν χρειάστηκε να σώσουμε την Ελλάδα την περίοδο της χρεοκοπίας"¨
-"Ο πληθωρισμός θα αυξηθεί άμεσα από τις αυξήσεις των φαρμάκων που έχει κάνει ο σημερινός υπουργός Υγείας"
-"Έχει σημασία ποιος λέει τι, όταν λέει για τα κόκκινα δάνεια η αντιπολίτευση δεν έχει αξιοπιστία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν έκαναν τίποτε για τα κόκκινα δάνεια, η ΝΔ έκανε αρκετά"
-"Πήγαμε στον πρωθυπουργό και του είπαμε να κοιτάξει τους πολλούς"
-"Η ΝΔ είναι όντως η μόνη σοβαρή δύναμη στην πολιτική αλλά γιατί είναι στο 24%;"
-"Δεν είναι ενιαίοι οι όροι ούτε για διαγωνισμούς κυλικείων, όλα γίνονται φωτογραφικά"
-"Δεν είναι δουλειά μου να πηγαίνω στον εισαγγελέα, ό, τι λέω το λέω δημόσια"

Δείτε όλη την συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο

sinidisi.gr