Πέμπτη, 19η Σεπτεμβρίου 2024  1:15: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024 19:05

Μπαλάσκας: Δημιουργείται η "μαφία των Ρομά" και στην Ελλάδα

Υποφέρει καθημερινά η ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου από τους παραβατικούς Ρομά που συνεχώς προκαλούν προβλήματα. Ένα από τα συμβάντα των ημερών ήταν η απρόκλητη επίθεση 17χρονου Ρομά στο πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου που βρισκόταν έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ετοιμαζόταν να φύγει για την μεταφορά ασθενή από το νοσοκομείο προς το σπίτι του, όταν έφθασε ένα αυτοκίνητο με επιβάτες Ρομά που μετέφερε έναν ασθενή, ο οποίος, όπως λένε οι πληροφορίες, ήταν λιπόθυμος.

Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ πήρε αμέσως ένα φορείο προκειμένου να μεταφέρει τον ασθενή στο εσωτερικό του νοσοκομείου, όταν από τα ΤΕΠ βρήκε ξαφνικά ο νεαρός Ρομά που μάλιστα είχε στο χέρι του φλεβοκαθετήρα και επιτέθηκε στους ανθρώπους του ΕΚΑΒ. Χτύπησε τον έναν με μπουνιές στο πρόσωπο τραυματίζοντάς τον στο χείλος και τον άλλον με κλωτσιές στην κοιλιά.

Όπως λένε οι πληροφορίες ο νεαρός δεν είχε σχέση με το περιστατικό του λιπόθυμου άνδρα, απλά εκείνη την ώρα βγήκε από τα ΤΕΠ και όταν είδε ότι ο ασθενής ήταν επίσης Ρομά επιτέθηκε θεωρώντας ότι το πλήρωμα του ΕΚΑΒ δεν του δείχνει την δέουσα προσοχή, χωρίς φυσικά να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ κατέθεσαν μήνυση εναντίον του νεαρού, ο οποίος έφυγε για να αποφύγει το αυτόφωρο.

Οι επιθέσεις από Ρομά στους εργαζομένους του νοσοκομείου είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται από μεθυσμένους Ρομά και σε άλλες από ορισμένους που θεωρούν ότι δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους υπόλοιπους ασθενείς, πράγμα βέβαια που δεν ισχύει.

Ταλαιπωρίας συνέχεια στο Αιτωλικό εξαιτίας των Ρομά

Το Αιτωλικό και ειδικότερα η περιοχή πίσω από το γήπεδο εξακολουθεί να υποφέρει από τους Ρομά που έχουν συγκεντρωθεί σε καταλύματα της περιοχής, που έχει γίνει γκέτο. Συνεχώς βάζουν φωτιές στο δημοτικό οικόπεδο για να κάψουν τα παλιά αντικείμενα που μαζεύουν ώστε να απομακρυνθούν τα πλαστικά μέρη και να μείνουν τα μεταλλικά που διαθέτουν στην ανακύκλωση. Ο τοξικός καπνός που βγαίνει από την καύση «πνίγει» την περιοχή.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, πολλές φορές καίνε και ελαστικά αυτοκινήτων. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική και παρόλο που οι κάτοικοι κλείνουν πόρτες και παράθυρα η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη.

Η κραυγή αγωνίας τους δεν έχει φθάσει στα αυτιά των αρμοδίων. Και αρμόδια για να λύσει το πρόβλημα των παραβατικών Ρομά είναι η Πολιτεία. Το μεγάλο αυτό κοινωνικό φαινόμενο συζητείται συχνά και στα κεντρικά Μέσα Ενημέρωση διότι δυστυχώς είναι πανελλαδικό. Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που δείχνουν ότι το 85% των παραβατικών ατόμων είναι Ρομά.

Στ. Μπαλάσκας: «Δημιουργείται και στην Ελλάδα η μαφία των Ρομά…»

Με αφορμή και ένα περιστατικό που σημειώθηκε στο Αίγιο όπου ένας νεαρός δέχθηκε επίθεση από Ρομά που καταγγέλθηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», προσκεκλημένος ήταν και ο Αστυνομικός Αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας που ξεκινώντας την τοποθέτησή του είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μιλάμε για όλους τους Ρομά αλλά για το 87% που παρουσιάζουν παραβατικότητα και εγκληματικότητα η οποία είναι τεκμηριωμένη και από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Ένα άλλο σημείο στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Μπαλάσκας είναι ότι οι Ρομά εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι «όποιος πάει να μιλήσει για αυτούς θεωρούν ότι το κάνει με ρατσιστικά κίνητρα», πράγμα βέβαια που δεν συμβαίνει διότι η αστυνομία έχει μια μεγάλη και βάσιμη ανησυχία: ότι δημιουργείται σιγά – σιγά στη χώρα μας η λεγόμενη μαφία των τσιγγάνων. «Αυτό θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εγκληματικότητα διότι όπως βλέπουμε και από το συγκεκριμένο περιστατικό στο Αίγιο, προσπαθούν να μπουν παντού. Την μικροεγκληματικότητα την έχουν πάρει όλη, έχουν πάει στα ελαφρά ναρκωτικά και μπαίνουν στα σκληρά διότι την διακίνηση με τους Αλβανούς την κάνουν πλέον στην Ελλάδα οι Ρομά, και θέλουν να μπουν και στην προστασία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλάσκας.

aixmi-news.gr