Δευτέρα, 16η Σεπτεμβρίου 2024  6:58: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 23:01

Εγκαταλείπουν μεγάλες περιοχές στο Ντονμπάς οι Ουκρανοί: Τους «έχει πάρει η κατηφόρα» – Σε μία μέρα 745 νεκροί!

Η Ουκρανία ανακοίνωσε αναγκαστική εκκένωση από 31 οικισμούς στις περιοχές του Pokrovsk και του Kramatorsk στο Donbass, περιοχές οι οποίες κατοικούνται κατά 70% από ρωσόφωνους.

Ο στόχος, σαφής: Να μην ενωθούν οι πολίτες με τα ρωσικά στρατεύματα τα οποία προχωρούν καθώς η ουκρανική αντίσταση έχει σαφώς μειωθεί.

Δεν κατάφεραν όμως να κάνουν εκκένωση ακριβώς λόγω της αντίστασης των πολιτών: Η Ουκρανία ανέστειλε τα δρομολόγια των τρένων με τα οποία γίνεται η εκκένωση του Pokrovsk, γιατί περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους δεν θέλουν να φύγουν.

Με αποτέλεσμα να παραμένουν ακόμη περίπου 27.000 κάτοικοι.

Η νότια ρωσική ομάδα μάχης εξάλειψε έως και 745 Ουκρανούς στρατιώτες (νεκροί, τραυματίες) τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε την Πέμπτη (5/9/2024) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και δεν αντέτεινε κάτι διαφορετικό η ουκρανική πλευρά:

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν έως και 745 στρατιώτες και τρία φορτηγά ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας.

Εν τω μεταξύ η ρωσική ομάδα μάχης Κέντρο απέκρουσε οκτώ αντεπιθέσεις, εξουδετερώνοντας έως και 530 Ουκρανούς στρατιώτες, ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι η ρωσική ομάδα μάχης Ανατολή απέκρουσε δύο αντεπιθέσεις, θέτοντας εκτός μάχης πάνω από 500 Ουκρανούς στρατιώτες.

Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις απελευθέρωσαν τον οικισμό Zavetnoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR)»

Στα δυτικά του Ugledar, οι Ρώσοι κατέλαβαν το χωριό Prechistovka.

«Τρεις ταξιαρχίες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, περίπου 6.000 με 8.000 στρατιώτες στο Donetsk και συγκεκριμένα κοντά στο Krasnohorivka και στο Ugledar είναι περικυκλωμένες» αναφέρει ο Oleg Starikov πρώην αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας.

Και συνεχίζει:

«Η προέλαση του ρωσικού στρατού μετριέται σε χιλιόμετρα, τώρα έπεσε η Karlovka, αργότερα θα πέσουν το Netaylovo και το Krasnogorovka. Τώρα αρχίζουν να περικυκλώνουν την φρουρά μας, υπάρχουν δύο ή τρεις ταξιαρχίες, στις οποίες υπάρχουν 6.000 με 8.000 στρατιώτες»

Σο Κούρσκ, τα πράγματα επιδεινώνονται καθημερινά για τους Ουκρανούς: Προκειμένου να αντικαταστήσουν τους περισσότερους από 10.000 νεκρούς και τραυματίες επιχείρησαν να στείλουν και ενισχύσεις, ενέργεια που κατέληξε σε περισσότερους από 100 νεκρούς, όταν βομβαρδίστηκαν τρία κομβόι.

«Βλέπουμε ότι ο εχθρός συγκέντρωνε νέες δυνάμεις και πόρους κατά τη διάρκεια της ημέρας» υποστήριξε ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, Apty Alaudinov.

Και συνέχισε: «Οι Ουκρανοί στοχεύουν να αναπτύξουν ένα ακόμα Τάγμα σε ένα από τα τμήματα της επίθεσης τους στο Kursk. Αλλά και αυτό το τάγμα θα αφανιστεί»

Οι απώλειες των Ουκρανών τις τελευταίες 24 ώρες ανέρχονται σε 370 στρατιώτες και 17 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων δύο οχημάτων μάχης πεζικού, δύο τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, 13 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης καθώς και δύο πυροβόλων, δύο εκτοξευτών αμερικανικής κατασκευής M270 MLRS και έναν σταθμό ηλεκτρονικού πολέμου

Από την έναρξη των εχθροπραξιών στην περιοχή του Kursk, οι απώλειες των Ουκρανών ανέρχονται μεταξύ άλλων σε πάνω από 10.100 στρατιώτες, 81 άρματα μάχης, 41 οχήματα μάχης πεζικού, 72 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 589 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 325 μηχανοκίνητα οχήματα και 74 πυροβόλα.

Τα ουκρανικά στρατεύματα βρίσκονται σε δεινή θέση λόγω έλλειψης εκπαιδευμένων στρατιωτών, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην αξιωματικός της CIA.

«Είναι άσχημα εκπαιδευμένοι, είναι εντελώς απροετοίμαστοι και οι Ουκρανοί βρίσκονται σε τόσο απελπιστική κατάσταση σε ανθρώπινο δυναμικό που κυριολεκτικά αρπάζουν τους ανθρώπους από το δρόμο, τους βάζουν στολή, τους δίνουν όπλα και τους στέλνουν στο μέτωπο δεν έχουν ιδέα τι κάνουν», σημείωσε ο Larry Johnson.

Σύμφωνα με τον ειδικό, ως αποτέλεσμα, οι Ουκρανοί γίνονται εύκολοι στόχοι στην πρώτη γραμμή, γιατί «Ένας νεοσύλλεκτος πρέπει ιδανικά να υποβληθεί σε βασική εκπαίδευση τουλάχιστον τριών μηνών, ακολουθούμενη από ατομική προχωρημένη εκπαίδευση για να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες. Τι κάνουν με αυτούς τους τύπους τους αρπάζουν και κυριολεκτικά τους εκπαιδεύουν το πολύ μια εβδομάδα και μετά τους στέλνουν στην κόλαση».

Μόνο στο Donetsk και σε μια ημέρα οι απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων ανήλθαν σε 1.935 στρατιώτες.

pronews.gr