Δευτέρα, 16η Σεπτεμβρίου 2024  7:04: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 20:07

Ν.Τραμπ: «Η ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ μας οδηγεί σε Γ’ ΠΠ»

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος και νυν υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου, Ν.Τραμπ, μιλώντας στην Εθνική Γενική Συνδιάσκεψη της Εθνοφρουράς στο Ντιτρόιτ, είπε ότι η ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ οδηγεί σε έναν Γ’ ΠΠ!

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έμειναν χωρίς πυρομαχικά, επειδή τα πάντα δόθηκαν στην Ουκρανία και ότι είναι ο μόνος υπό τον οποίο δεν θα γίνει πυρηνικός πόλεμος.

Δεσμεύτηκε επίσης και ότι ο αμερικανικός Στρατός δεν θα λάβει μέρος στην πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία.

Πάντως, προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι ο Ν.Τραμπ Υποσχέθηκε την ίδρυση «Διαστημικής Εθνοφρουράς» μόλις εκλεγεί που σημαίνει ότι έχει κατανοήσει πως σε κάποιους τομείς οι ΗΠΑ έχουν μείνει πίσω και η μορφή του πολέμου θ αλλάξει άρδην τα επόμενα χρόνια.

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρόεδρος ίδρυσε τη «Διαστημική Δύναμη των ΗΠ»Α τον Δεκέμβριο του 2019, καθιστώντας την τον νεότερο κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Η Διαστημική Δύναμη λειτουργεί υπό το Υπουργείο Αεροπορίας

«Ένα από τα πιο περήφανα επιτεύγματά μου στην πρώτη μου θητεία ήταν να δημιουργήσω τη Διαστημική Δύναμη, τον πρώτο νέο κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων εδώ και περισσότερα από 70 χρόνια…Τώρα που η Διαστημική Δύναμη λειτουργεί έχει έρθει η ώρα να δημιουργηθεί μια Εθνοφρουρά του Διαστήματος ως η κύρια εφεδρεία μάχης της Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ», είπε ο Τραμπ καταχειροκροτούμενος από χιλιάδες αξιωματικούς, συζύγους και καλεσμένους στην Εθνικό Γενική Συνδιάσκεψη της Εθνοφρουράς.

pronews.gr

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 20:09