Δευτέρα, 16η Σεπτεμβρίου 2024  6:49: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024 18:36

Ν.Τραμπ: «Θα δώσω στη δημοσιότητα χιλιάδες έγγραφα που συνδέονται με τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι»

Ο Ν.Τραμπ μετά την ανακοίνωση της υποστήριξης του από τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ υπόσχεται να δώσει στη δημοσιότητα έγγραφα για τη δολοφονία του JFK ενώ δήλωσε ότι θα ερευνήσουν μαζί για το πως ευθύνονται τα προϊόντα φαγητού των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών τροφίμων στην εμφάνιση καρκίνου και άλλων χρονίων νοσημάτων.

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Αριζόνα, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ άφησαν στην άκρη την αντιπαλότητά τους για την προεδρική κούρσα και έβγαλαν ενωτικούς λόγους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να δώσει στη δημοσιότητα χιλιάδες έγγραφα που συνδέονται με τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι, αφού η προεδρική του εκστρατεία υποστηρίχθηκε από τον ανιψιό του JFK.

Ο Ρόμπερτ Φ Κένεντι Τζούνιορ, γνωστός και ως RFK Jr, ήταν ο αντίπαλός του στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Αλλά ανέστειλε την εκστρατεία του την Παρασκευή και εντάχθηκε στο πλευρό του κ. Τραμπ στη σκηνή -που έγινε δεκτός με επευφημίες και πυροτεχνήματα- για να προσφέρει την υποστήριξή του σε μια συγκέντρωση στο Γκλέντεϊλ της Αριζόνα.

Η οικογένεια Κένεντι καταφέρθηκε εναντίον της υποστήριξης του αδελφού τους – χαρακτηρίζοντάς την «προδοσία» των αξιών τους.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Τραμπ τον επαίνεσε για την «εξαιρετική εκστρατεία» που διεξήγαγε, αλλά αναφέρθηκε και στις διαφορές τους: «Ήμασταν λίγο στην αντίθετη πλευρά της εξίσωσης».

Ο κ. Κένεντι, 70 ετών, υπονόησε ότι αν ο κ. Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο θα του προσφερθεί μια συγκεκριμένη θέση στην κυβέρνηση, αλλά δεν δόθηκαν λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Αντιθέτως, ο κ. Τραμπ δεσμεύτηκε ότι, αν εκλεγεί, θα συστήσει «μια νέα ανεξάρτητη προεδρική επιτροπή για τις απόπειρες δολοφονίας», η οποία θα επανεξετάσει την απόπειρα δολοφονίας του στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου.

Πρόσθεσε ότι η επιτροπή θα πρέπει επίσης να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα εναπομείναντα έγγραφα που συνδέονται με τη δολοφονία του θείου του κ. Κένεντι, του προέδρου Τζον Κένεντι, το 1963.

Περίπου 4.700 φάκελοι που συνδέονται με την υπόθεση παραμένουν μερικώς ή σε μεγάλο βαθμό επεξεργασμένοι περισσότερα από 60 χρόνια μετά.

Ο κ. Κένεντι είναι επίσης γιος του γερουσιαστή Μπόμπι Κένεντι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1968 ενώ διεκδικούσε τον Λευκό Οίκο.

Κατά τη διάρκεια μιας ενωτικής ομιλίας, ο κ. Τραμπ υποσχέθηκε επίσης να δημιουργήσει μια επιτροπή για τη διερεύνηση χρόνιων προβλημάτων υγείας και παιδικών ασθενειών, όπως ο αυτισμός, οι αυτοάνοσες διαταραχές και η παχυσαρκία.

Αυτά ήταν μεταξύ των βασικών θεμάτων της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Κένεντι, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή για να εξηγήσει γιατί υποστήριζε τον κ. Τραμπ.

Ο κ. Κένεντι εξήγησε ότι η ελευθερία του λόγου, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η γεωργική και η εξωτερική πολιτική είναι τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Μίλησε για τη διαφθορά – μεταξύ των αμερικανικών εταιρικών φορέων και ιδιαίτερα των ρυθμιστικών αρχών – καθώς και για την καταπολέμηση της λογοκρισίας.

Ο κ. Κένεντι αποσύρει το όνομά του από τα ψηφοδέλτια μόνο στις πολιτείες που βρίσκονται σε ταλάντευση, λέγοντας ότι οι υποστηρικτές του θα μπορούσαν να συνεχίσουν να τον υποστηρίζουν εκεί όπου είναι απίθανο να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

pronews.gr

Πολυμέσα