Δευτέρα, 16η Σεπτεμβρίου 2024  6:51: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 18 Αυγούστου 2024 11:49

Ποκρόβσκ: Διασπούν την ουκρανική αμυντική γραμμή οι Ρώσοι – Προελαύνει προς το Σελίντοβο η κύρια ρωσική δύναμη

Αποφασιστική επιθετική κίνηση μεγάλης κλίμακας από το ρωσικό Στρατό, κατά τα ξημερώματα της 18ης Αυγούστου στην περιοχή των προαστίων του Ποκρόβσκ, διέσπασε πλήρως την αμυντική γραμμή των ουκρανικών δυνάμεων στην κατεύθυνση του Σελίντοβο, του τελευταίου εμποδίου πριν την πόλη με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα λιθίου στην Ευρώπη.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να προωθηθούν σημαντικά στα ανατολικά της Ουκρανίας, με το χωριό Νοβοζελάνογιε να περνά υπό τον πλήρη έλεγχο του ρωσικού Στρατού.

Επιπλέον, το χωριό Νικολάεβκα ελέγχεται πλέον πλήρως από τα ρωσικά στρατεύματα της Ομάδας Στρατιών Ανατολής, η οποία συνεχίζει να προωθείται κοντά στις περιοχές Νοβοζελάννογιε και Ζελάννογιε, με στόχο την κατάληψη της πόλης Σελίντοβο.

Οι ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται να βρίσκονται υπό έντονη πίεση, με αναφορές για απόσυρση των ουκρανικών στρατευμάτων από τη γέφυρα Νοβοσελίβκα Περσά.

Παράλληλα, οι μάχες συνεχίζονται με μεγάλη ένταση στις ανατολικές περιοχές της Γκροντόβκα, με τις ρωσικές δυνάμεις να πλησιάζουν τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο Ποκρόβσκ, κοντά στην περιοχή Κάρλοβκα. 

Οι Ρώσοι συνεχίζουν την ταχεία προέλασή τους προς την πόλη η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο κοίτασμα λιθίου της Ευρώπης.

Η κατάληψη του Ποκρόβσκ ενός βασικού κόμβου μεταφορών, θα μειώσει την κινητικότητα της Ουκρανίας και πιθανότατα θα αποτελέσει το προγεφύρωμα για τη ρωσική επέκταση προς όλες τις κατευθύνσεις όπως ακριβώς είχε γίνει και με την κατάληψη της Ποπάσνα πριν δύο χρόνια.

Στο μέτωπο του Ποκρόβσκ, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εξαντλήσει τις μονάδες τους, οι οποίες βομβαρδίζονται αδιάκοπα από την ρωσική Αεροπορία και το ρωσικό Πυροβολικό και στη συνέχεια δέχονται επίθεση από μηχανοκίνητο πεζικό με υποστήριξη αρμάτων μάχης και μη επανδρωμένων αεροχημάτων.

pronews.gr

Πολυμέσα