Δευτέρα, 16η Σεπτεμβρίου 2024  6:53: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2024 18:04

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Ορλόβκα και έφτασαν στο Ποκρόβσκ! – Συνεχίζουν να υποχωρούν οι Ουκρανοί

Oι Ρώσοι κατέλαβαν την Ορλόβκα, το πρώτο προάστιο του Ποκρόβσκ!

Οι Ρώσοι συνεχίζουν την ταχεία προέλασή τους προς την πόλη η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο κοίτασμα λιθίου της Ευρώπης!

Η κατάληψη του Ποκρόβσκ ενός βασικού κόμβου μεταφορών, θα μειώσει την κινητικότητα της Ουκρανίας και πιθανότατα θα αποτελέσει το προγεφύρωμα για τη ρωσική επέκταση προς όλες τις κατευθύνσεις όπως ακριβώς είχε γίνει και με την κατάληψη της Ποπάσνα πριν δύο χρόνια.

Φαίνεται ότι είναι στρατηγικό λάθος για την Ουκρανία να εκτρέψει τα καλύτερα στρατεύματα και τον καλύτερο εξοπλισμό της σε μία εισβολή σε ρωσικό έδαφος που όμως δεν μπορεί να κρατήσει.

Στο Ποκρόβσκ, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν «εξαντλήσει τις μονάδες τους που τρομοκρατούνται από την ρωσική Αεροπορία για μέρες και στη συνέχεια δέχονται επίθεση από πεζικό σε αναλογία 10 προς 1».

Αυτό ανέφερε ο Στανισλαβ Μπουνιάτοφ, στρατιωτικός της 24ης Ανεξάρτητης Ταξιαρχίας «Aidar» (ουκρανική).

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ρωσικό πεζικό που πολεμά εκεί είναι «πραγματικά προετοιμασμένο για πολεμικές επιχειρήσεις, εξαπολύει επιθέσεις από τις 4-5 το πρωί έως τις 9 το βράδυ κάθε μέρα».

«Κάτω από τέτοια πίεση, υπάρχουν δύο επιλογές: Μάχη μέχρι θανάτου ή σταδιακή υποχώρηση πολεμώντας σε προετοιμασμένες γραμμές άμυνας», πρόσθεσε ο Μπουνιάτφ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η ουκρανική υποχώρηση είναι ταχεία και μένει να φανεί που τελικά θα μπορέσουν οι Ουκρανοί να αντιτάξουν σθεναρή αντίσταση.

Ήταν απόφαση του Κιέβου ή της Ουάσιγκτον να εισβάλουν οι Ουκρανοί στο Κουρσκ; Γιατί η απόφαση αυτή έχει στοιχίσει σε άλλα πολύ σοβαρά μέτωπα.

Τα εδάφη στο Κουρσκ δεν μπορούν να κρατηθούν υπό ουκρανικό έλεγχο διότι απλούστατα οι Ρώσοι όταν καταλάβουν τις πόλεις που θέλουν στο Ντόνμπας θα συνεχίσουν τον πόλεμο για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να αποκαταστήσουν το δικό τους έδαφος.

Ωστόσο από χθες στο Κουρσκ παρατηρήθηκε αύξηση των ουκρανικών δυνάμεων και η Μόσχα θεωρεί ότι πρόκειται για εισροή δυτικών μαχητών.

pronews.gr

Πολυμέσα