Δευτέρα, 16η Σεπτεμβρίου 2024  6:50: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 10 Αυγούστου 2024 19:02

Η Βάγκνερ έτοιμη να κτυπήσει προς την κατεύθυνση του Κιέβου: Μεγάλες ρωσικές δυνάμεις έτοιμες να μπουν στην Ουκρανία από Βορρά

Από το έδαφος της Λευκορωσίας προετοιμάζονται να ανοίξουν νέο μέτωπο οι Ρώσοι στην περιοχή των βόρειων συνόρων της Ουκρανίας, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό χερσαίων δυνάμεων, με αιχμή του δόρατος τις μονάδες βετεράνων της Βάγκνερ. 

Η Λευκορωσία έχει κινητοποιήσει στρατεύματα και βαρέα οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των πυραυλικών συστημάτων Polonez και Iskander, στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά από εντολές του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Η ανάπτυξη αυτή έρχεται σε απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις με drones και στοχεύει στην ενίσχυση της ασφάλειας κατά μήκος των στρατηγικών συνόρων της χώρας, προφανώς παρέχοντας και κάλυψη στους ρωσικούς σχηματισμούς που ετοιμάζονται να αναπτυχθούν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας, οι δυνάμεις αναπτύσσονται κυρίως στις τακτικές κατευθύνσεις Γόμελ και Μόζυρ, όπου προβλέπεται να δοθεί και το κύριο βάρος κατά την είσοδο των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. 

Ταυτόχρονα, βετεράνοι της Βάγκνερ μεταφέρθηκαν κοντά στα ουκρανικά σύνορα, ενισχύοντας περαιτέρω τη στρατιωτική παρουσία. 

Οι αναφορές μιλούν για τουλάχιστον 5000 στρατιώτες, με πλήρη κινητοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού που βρίσκεται στο στρατόπεδο εκπαίδευσης της Βάγκνερ, το οποίο βρίσκεται στη Λευκορωσία, ενώ περίπου 500 άτομα είναι ήδη σε θέσεις μάχης.

Η ανάπτυξη αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την αποτροπή πιθανών απειλών και την εξασφάλιση της ακεραιότητας των συνόρων της Λευκορωσίας.

Ο πρόεδρος Λουκασένκο έχει διατάξει την αύξηση της ετοιμότητας των στρατευμάτων, ώστε να μπορούν να αντιδράσουν άμεσα σε οποιαδήποτε πρόκληση προκύψει από την ουκρανική πλευρά.

pronews.gr

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Αυγούστου 2024 19:05