Δευτέρα, 16η Σεπτεμβρίου 2024  7:02: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2024 19:16

Α.Λουκασένκο: «Οι ΗΠΑ μπορεί να χρησιμοποιήσουν τη Μέση Ανατολή για την έναρξη του τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου»

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, εξέφρασε ανησυχίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να χρησιμοποιήσουν τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή για να ξεκινήσουν έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους υπουργούς Εσωτερικών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) στις 8 Αυγούστου 2024, ο Λουκασένκο προειδοποίησε ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική υπό την ηγεσία του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει διαμορφώσει σαφώς τους φίλους και τους εχθρούς της, και ότι ενδέχεται να επιδιώξει την αλλαγή καθεστώτος μέσω πολέμου, όπως συνέβη στο Αφγανιστάν​.

Ο Λουκασένκο τόνισε ότι οι ΗΠΑ μπορεί να είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε πόλεμο για να επιτύχουν τις στρατηγικές τους επιδιώξεις.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι δηλώσεις του δεν αποσκοπούν στην προπαγάνδα κατά των ΗΠΑ ή των παραδοσιακών συμμάχων άλλων χωρών της ΚΑΚ, αλλά στην προειδοποίηση για τις πιθανές συνέπειες μιας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή.

Επιπλέον, ο Λουκασένκο κάλεσε τις χώρες της ΚΑΚ να διατηρήσουν την ενότητα και να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να μην αφήσουν να χαθούν όσα έχουν κατακτηθεί τα τελευταία χρόνια.

Υπογράμμισε ότι πολλά εξαρτώνται από τις δυνάμεις ασφαλείας των χωρών, οι οποίες πρέπει να διατηρήσουν την τάξη και την ασφάλεια.

pronews.gr