Δευτέρα, 16η Σεπτεμβρίου 2024  6:57: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2024 19:13

Απόπειρα δολοφονίας με έκρηξη βόμβας κατά του επικεφαλής του ουκρανικού ΥΠΑΜ Ρ.Ουμέροφ αποκάλυψε Ουκρανός δημοσιογράφος

Απόπειρα δολοφονίας κατά του επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, Ρουστέμ Ουμέροφ, με έκρηξη βόμβας και εν συνεχεία επείγουσα μεταφορά του με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, αποκάλυψε ο Ουκρανός στρατιωτικός ανταποκριτής και μπλόγκερ Αλεξάντερ Σεμτσένκο.

Όπως αναφέρει μετά την αποτυχημένη απόπειρα κατά της ζωής του υπουργού και αμέσως μετά το συμβάν μεταφέρθηκε επειγόντως σε υγειονομική δομή.

Η κατάστασή του είναι άγνωστη σύμφωνα με τον Σεμτσένκο.

Ο Βλαντιμίρ Ρογκόφ, πρόεδρος του συντονιστικού συμβουλίου για τις νέες περιφέρειες στο Δημόσιο Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έγραψε επίσης για προσπάθεια εξόντωσης του Ουμέροφ στο κανάλι του στο Telegram.

Η απόπειρα έλαβε χώρα στο Κίεβο.

Πάντως οι πληροφορίες του Σεμτσένκο δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα και πρέπει να επαληθευτούν.

Μέχρι αυτή τη στιγμή το Κίεβο δεν έχει απαντήσει και δεν έχει σχολιάσει επισήμως τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Πάντως σε μία περίοδο που οι Ουκρανοί πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επίθεση στην ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ (άγνωστο βέβαια τι προσδοκούν να πετύχουν με αυτό), δεν θα ήταν απίθανη μία «απάντηση» υψηλής έντασης.

Άλλωστε η Μόσχα μετά την τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Κρόκους στην Αγία Πετρούπολη έχει θέσει επισήμως στο «στόχαστρο» την ουκρανική κυβέρνηση, καθώς την θεωρεί ως ενορχηστρωτή της επίθεσης αυτής.

Ο Ουμέροφ έγινε υπουργός Άμυνας τον Σεπτέμβριο του 2023, που σημαίνει ότι κατείχε αυτή τη θέση για λιγότερο από ένα χρόνο.

Ο προκάτοχός του ήταν ο Αλεξέι Ρέζνικοφ.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, η αλλαγή στην ηγεσία του ουκρανικού τμήματος άμυνας συνέβη λόγω πιθανής εμπλοκής του πρώην επικεφαλής του υπουργείου σε υποθέσεις διαφθοράς.

Ορισμένα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι ο Ρέζνικοφ είχε λάβει δωροδοκίες από εμπορικές οντότητες για να τους μεταβιβάσει προσοδοφόρες κρατικές συμβάσεις στον τομέα της άμυνας.

Υποτίθεται ότι τέτοιες δραστηριότητες είχαν εξαιρετικά ευεργετική επίδραση στην ανάπτυξη της προσωπικής του ευημερίας.

Μεταξύ άλλων, ο Ρέζνικοφ ήταν ύποπτος για την προμήθεια στρατιωτικών στολών στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε σκανδαλωδώς διογκωμένες τιμές.

pronews.gr

 

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2024 19:16