Δευτέρα, 16η Σεπτεμβρίου 2024  6:56: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 06 Αυγούστου 2024 19:19

Οι ΗΠΑ απέτρεψαν απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη από τους Ουκρανούς!

Οι Ουκρανοί σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στις 28 Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη με σκοπό την δολοφονία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς και του υπουργού Άμυνας, Αντρέι Μπελούσοφ κατά τους εορτασμούς της Ημέρας του Ναυτικού!

Την αποκάλυψη έκαναν οι ίδιοι οι Ρώσοι στους Αμερικανούς καθώς ο υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ επικοινώνησε με τον ομόλογό του στις ΗΠΑ Λόιντ Όστιν κάτι το οποίο επιβεβαίωσαν και οι αμερικανικοί New York Times.

Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta η τρομοκρατική επίθεση σχεδιαζόταν να γίνει κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Σε δηλώσεις του στο ρωσικό κανάλι Rossiya 1 ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ υποστήριξε ότι η επίθεση είχε σχεδιαστεί να εκτελεστεί στις 28 Ιουλίου και απέτυχε μόνο και μόνο λόγω της «πολύ σκληρής συνομιλίας» που υπήρξε μεταξύ του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και του αμερικανικού Πενταγώνου.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, συνομίλησε με τον Αμερικάνο ομόλογό του, Λόιντ Όστιν, αποκαλύπτοντας τις πληροφορίες που είχε η Ρωσία σχετικά με την επικείμενη ουκρανική τρομοκρατική επίθεση.

Οι λεπτομέρειες της συνομιλίας αποτελούν κρατικό απόρρητο και δεν αποκαλύφθηκαν περαιτέρω στοιχεία, ενώ το ουκρανικό υπουργείο εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ωστόσο, οι New York Times επιβεβαίωσαν ότι η τηλεφωνική συνομιλία έγινε στις 12 Ιουλίου και αφορούσε μυστική ουκρανική επιχείρηση κατά της Ρωσίας.

Λένε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι η επιχείρηση αυτή κατά τους Ρώσους είχε την έγκριση των Αμερικάνων.

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλέστηκε μάλιστα δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι δήλωσαν ότι οι ρωσικοί ισχυρισμοί προκάλεσαν έκπληξη στους αξιωματούχους του Πενταγώνου και δεν υπήρχε καμία γνώση από αμερικανικής πλευράς μίας τέτοιας επικείμενης επιχείρησης.

Ο Ριάμπκοφ αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχε ο Μπελούσοφ με τον Όστιν, η Ρωσία επισήμανε πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να πείσουν την Ουκρανία να εγκαταλείψει την πρόθεση της για μία τέτοια δολοφονική ενέργεια η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει τον πλανήτη ακόμα και σε πυρηνική σύρραξη.

Ο Όστιν φέρεται να εξεπλάγη με αυτή την είδηση, «αλλά την πήρε πολύ σοβαρά» αποκάλυψε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Η Ουάσινγκτον επικοινώνησε με την Ουκρανία και προειδοποίησε το Κίεβο ότι, εάν σχεδίαζε τέτοια επιχείρηση, δεν θα έπρεπε να την πραγματοποιήσει.

«Αν σκέφτεστε κάτι τέτοιο, μην το κάνετε» αναφέρεται πως ήταν το μήνυμα των Αμερικάνων.

Κανείς δεν ξέρει τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί άμυνας αλλά ήταν αρκετό για να παρθούν οι αποφάσεις που πρέπει.

«Μπορώ να πω ότι σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις, το σήμα που εστάλη από τη ρωσική πλευρά στην Ουάσιγκτον – και όπως καταλαβαίνω, όχι μόνο στην Ουάσιγκτον, αλλά και σε κάποιες άλλες πρωτεύουσες που ελέγχονται από την Ουάσιγκτον – έφτασε. Αποφύγαμε μια νέα κλιμάκωση» είπε ο Ριάμπκοφ.

Βέβαια, το ερώτημα είναι εάν οι ΗΠΑ γνώριζαν από την αρχή τα σχέδια των Ουκρανών και απλώς αναγκάστηκαν να τους «μαζέψουν» όταν δέχτηκαν την οργισμένη αντίδραση των Ρώσων, με την οποία κατάλαβαν ότι κινδύνευαν με πυρηνική αντιπαράθεση εάν ο σχεδιασμός αυτός στέφονταν με επιτυχία.

pronews.gr