Σάββατο, 7η Σεπτεμβρίου 2024  11:33: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 23:27

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ για το επεισόδιο στην Κάσο 23/7/2024

Το επεισόδιο στην Κάσο και η αναγνώριση της τουρκικής κυριαρχίας

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ για το επεισόδιο στην Κάσο 23/7/2024

Όχι, δεν ήταν σκηνικό έντασης με 5 πολεμικά πλοία, που έστησε  η Τουρκία νότια της ν. Κάσου, όπως λένε οι πηχιαίοι τίτλοι των συστημικών ΜΜΕ. Ούτε απλά παρεμπόδιση των ελληνικών θαλασσίων ερευνών στα 6 νμ νότια της Κάσου, μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και τη δικαιοδοσία της ελληνικής ΑΟΖ.

Ήταν εισβολή στον σκληρό πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας και έμπρακτη δήλωση της Τουρκίας ότι τα ελληνικά νησιά δεν υπάρχουν, απλά αποτελούν προέκταση των τουρκικών ακτών και βρίσκονται υπό την κυριαρχία της. Η άτακτη υποχώρηση της ελληνικής πλευράς με το πρόσχημα της αποσυμφόρησης της έντασης(!), της επίλυσης δια της διπλωματικής οδού και η απόσυρση του ερευνητικού πλοίου και των 3 ελληνικών πλοίων από την περιοχή, ισοδυναμεί με δήλωση αποδοχής ότι η Τουρκία  έχει κυριαρχία στην περιοχή.

Να, γιατί δεν θα γίνει  πόλεμος με την Τουρκία

Όταν ο εχθρός ζητάει εδάφη και η αντίδραση είναι η όπως–όπως αποσυμφόρηση της  κατάστασης, άτακτη υποχώρηση και έμπρακτη αποδοχή των τετελεσμένων που επιβάλλει ο εχθρός, τότε δεν γίνεται πόλεμος. Ο εχθρός τα παίρνει αναίμακτα. Ούτε λόγος για επίκληση του Διεθνούς Δικαίου, ούτε λόγος για  καταγγελία της Τουρκίας στα Διεθνή θεσμικά όργανα. Η πολεμική ενέργεια της Τουρκίας κουκουλώθηκε και επιλύθηκε σαν καυγαδάκι μεταξύ γειτόνων. Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Π.  Μαρινάκης, από το οικείο βήμα των TV, περιέγραψε το “συμβάν”, μίλησε για διπλωματικό πυρετό που προηγήθηκε, και μας καθησύχασε ότι επετεύχθη η επίλυση του ζητήματος.

Οι Έλληνες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι στα ήρεμα νερά του Αιγαίου με υπνωτικά την διακήρυξη των Αθηνών, το μύθευμα της ελληνοτουρκικής φιλίας και τα Μ.Ο.Ε. Ήσυχοι, ατενίζοντας τις “τουρκικές ακρογιαλιές” και τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο, που απορρέουν από αυτές, σύμφωνα με μια άλλη έποψη του Δικαίου της Θάλασσας, όπως το ερμήνευσε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και εφαρμόζει το σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα για να εξυπηρετήσει την Τουρκία.

Στην Κάσο στις 23 Ιουλίου 2024 αποτυπώθηκε επίσημα ο χάρτης της Γαλάζιας Πατρίδας και του Τουρκολυβικού Μνημονίου και “προσυπογράφτηκαν” από την ελληνική πλευρά.  

Η δε πρωτοφανής ενέργεια του Τούρκου ΥΠΑΜ να ευχαριστήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη «για τον σεβασμό της στη θαλάσσια δικαιοδοσία μας και τη συνεργασία», δεν αποτελεί παρά ένα σαφές μήνυμα της Τουρκίας προς πάσα κατεύθυνση, ότι η Αθήνα νομιμοποίησε στην πράξη το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο, αναγνώρισε τουρκική υφαλοκρηπίδα και εκχώρησε δικαιώματά της από την ΑΟΖ  Ελλάδας -Αιγύπτου.

Οι Έλληνες να πάψουν να ελπίζουν ότι οψέποτε θα δουν μια αξιοπρεπή και εθνωφελή εξωτερική πολιτική. Τουρκοπολιτικοεπιστημονικά ιδρύματα κάθε λογής, στρατευμένα από το σύστημα εξουσίας, έχουν φροντίσει να εθίσουν την ελληνική κοινή γνώμη στην αποδοχή της πολιτικής υποχωρήσεων και παραχωρήσεων. Ελληνικά  ΜΜΕ που ταΐζονται από το τουρκικό παρακράτος,  τιθασεύουν κάθε αντίδραση και αποκλείουν κάθε φωνή που αποκλίνει από το αφήγημα της ελληνουτουρκικής προσέγγισης.

Το σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα παίζει τα ρέστα του στην πλάτη της πατρίδας και του λαού, σε όλα τα επίπεδα. Οικονομική εξαθλίωση, κυριαρχία των καρτέλ παντού, κατάντημα του ελληνικού λαού στους πιο φτωχούς του δυτικού κόσμου, ξεπούλημα κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής σε ημετέρους ολιγάρχες, οικονομικά και κάθε λογής εγκλήματα που δεν θα γίνονταν ανεκτά σε καμία χώρα του πλανήτη, εκτόξευση του δημοσίου χρέους, ακραία περιβαλλοντική καταστροφή και τώρα παραχώρηση εθνικών εδαφών. Και όμως! Η ίδια ελληνική κυβέρνηση που κλείνει το μάτι στην Τουρκία και της παραχωρεί ελληνικά εδάφη, είναι η ίδια που βγάζει πολεμικές ιαχές υπέρ της εδαφικής κυριαρχίας της Ουκρανίας!!! Ο Κ. Μητσοτάκης,  πιο θιγμένος και από τον ίδιο τον Ζελένσκυ, κήρυξε τον πόλεμο στη Ρωσία καταδικάζοντάς την ως εισβολέα,  εμπλέκεται ενεργά στον πόλεμο στέλνοντας αναρίθμητες ποσότητες οπλισμού στην Ουκρανία,   ενώ, ταυτόχρονα, αφοπλίζει τα ελληνικά νησιά και τα εγκαταλείπει γυμνά στις ορέξεις της Τουρκίας!

Την ίδια στιγμή στην επετειακή παρωδία που εκτυλίσσεται κάθε 24 Ιουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο για την «αποκατάσταση της Δημοκρατίας», η Kάσος , η Κάρπαθος, αλλά και η Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου «κείνται μακράν». Ούτε κουβέντα από τους πολιτικούς αρχηγούς για την ντροπή στην Κάσο! Σαν να μην τρέχει τίποτα. Στην αποστροφή δε του Κ. Μητσοτάκη προς τον Αρχηγό ΓΕΝ, «μας ταλαιπώρησαν λίγο οι γείτονες, αλλά όλα καλά», τα χαμόγελα περίσσευαν!

Τι άλλο χρειάζεται ο ελληνικός λαός για να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει να κάνει απλά με ένα σύστημα εξουσίας νενέκων, έμπλεων φοβικών συνδρόμων έναντι της Τουρκίας, ή, με πολιτικές επιλογές υποχωρήσεων, κατευνασμού και προσέγγισης; Η πραγματικότητα βοά ότι το σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα πρακτορεύει υπέρ της Τουρκίας. 

Ο ελληνικός λαός, αλλά και το κομμάτι του πολιτικού κόσμου που παραμένει ακόμα υγιές και παρακολουθεί άναυδο την εκπόρνευση της πολιτικής, οφείλουν να αντιδράσουν. Κανένας Σύμμαχος ή εταίρος, ή διεθνής θεσμός, δεν πρόκειται ποτέ να μας υπερασπιστεί, όταν οι ίδιες κυβερνήσεις που εκλέγουμε απεμπολούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας και ο λαός της παρακολουθεί αδρανής να παραχωρούνται εδάφη της.

Ας μαζέψουμε τα αποθέματα των δυνάμεών μας, ας ενεργοποιήσουμε το φρόνημα που έχουν αδρανοποιήσει οι  ήττες, και ας γίνουμε μπροστάρηδες ενός υπέρ πάντων αγώνα για την ανατροπή τους.

Αθήνα, 25 Ιουλίου 2024
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ