Κυριακή, 8η Σεπτεμβρίου 2024  2:34: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 19:35

Μ.Ζαχάροβα: «Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε το καθεστώς του Κιέβου για ειρηνευτικές συνομιλίες»

«Ο Ουκρανός ηγέτης Βλαντιμίρ Ζελένσκι δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος όταν μιλά για πιθανές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία σύμφωνα με κάποιο ειρηνευτικό σχέδιο», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Κανείς δεν έχει καμία πίστη σε αυτόν», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

«Όλοι καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι αυτός είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να στρίψει τα πάντα, που μπορεί να πει ψέματα, που μπορεί να εγκαταλείψει τα πάντα, όπως εγκατέλειψε ακόμη και τους δικούς του ανθρώπους, ρίχνοντας κυριολεκτικά τον λαό της Ουκρανίας σε κάποιο θυσιαστικό βωμό».

«Τίποτα δεν έχει γίνει από κανέναν. Ούτε ο Ζελένσκι, ούτε η κυβέρνησή του ή άλλοι κλάδοι της κυβέρνησης, ούτε οι δυτικοί χειριστές για να ακυρώσουν τον νόμο που απαγορεύει στην Ουκρανία να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία» συνέχισε.

«Ακούμε πολλά λόγια, αλλά βασικά δεν βλέπουμε καμία πράξη. Λοιπόν, εκτός από το γεγονός ότι ο Ζελένσκι συνεχίζει να σφαγιάζει Ουκρανούς πολίτες».

Η Ζαχάροβα είπε ότι ο Ζελένσκι κάνει μια προσπάθεια «να προωθήσουν τη λεγόμενη φόρμουλα ειρήνης, την οποία προσπαθούν ανεπιτυχώς να επιβάλουν κυριολεκτικά σε όλους, να εμπλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες στη συζήτησή της με ψευδή προσχήματα».

«Δεν υπάρχει τίποτα νέο στην πρόθεση του καθεστώτος του Κιέβου και των δυτικών χειριστών του, θα έλεγε κανείς, να αποκατασταθούν για την αποτυχημένη σύνοδο κορυφής της λεγόμενης ειρήνης», συνέχισε η Ζαχάροβα.

«Κατανοούμε ότι αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν. Πίσω από αυτό κρύβονται οι επιθυμίες να επιβληθεί η αδιέξοδη «φόρμουλα Zelensky» σε ένα ευρύ φάσμα χωρών» .

Η απροσδόκητη «ευαισθησία» του Ζελένσκι σχετικά με πιθανές ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία «θα μπορούσε επίσης να συνδεθεί με τις αμερικανικές εκλογές» είπε η Ζαχάροβα.

«Κοιτάξτε πώς άρχισε αμέσως να τηλεφωνεί στον Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας και επίσης αφού αρκετοί ειδικοί πρότειναν ότι δεν αποκλείστηκαν ενέργειες των εξτρεμιστών του καθεστώτος του Κιέβου εναντίον ή σε σχέση με τις αμερικανικές εκλογές» είπε.

pronews.gr