Κυριακή, 8η Σεπτεμβρίου 2024  2:20: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 12:50

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη Χώρα μας

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη Χώρα μας.

Η λέξη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» αποτελείται από τις λέξεις ΔΗΜΟΣ, δηλ. λαός και ΚΡΑΤΟΣ, δηλ. ισχύς, δύναμη. Σημαίνει ότι ο λαός κρατεί. Ο λαός έχει τη δύναμη. Ισχύει αυτό σήμερα; όχι! Σήμερα εσείς κυβερνάτε με το 41% επί του 60%! Σήμερα εσείς κάνετε νόμους όποτε και όταν δεν βολεύεστε.

Ξέρετε πόσους εκλογικούς νόμους έχετε κάνει από την μεταπολίτευση και μετά; 8 εκλογικούς νόμους από το 1974 έως το 2019.

Ο τελευταίος εκλογικός νόμος είναι ο 6454/2020, που επαναφέρει την ενισχυμένη αναλογική. Και σε αυτό το νόμο έχετε κάνει 12 νομοθετικές παρεμβάσεις.

Έχουμε σήμερα δημοκρατία του λαού; Σήμερα δυστυχώς επιβεβαιώνεται η ρήση του Θουκυδίδη: «Στα λόγια (η Αθήνα) ήταν δημοκρατία, αλλά στην πράξη ήταν ενός ανδρός αρχή (του Περικλή)». Έτσι και τώρα κάθε πρωθυπουργός παίρνει αποφάσεις μόνος του, με ανθρώπου που δεν τους ψήφισε ο λαός.

Και θα σας δώσω ένα παράδειγμα γι’ αυτό: στην δημοκρατία ο λαός ερωτάται για τις αποφάσεις που τον αφορούν. Εσείς ρωτάτε τον λαό; Όχι! Ο πρωθυπουργός μας είπε ότι θέλει να κάνει τη χώρα μπαταρία της Ευρώπης. Ρώτησε τον λαό γι’ αυτό; Όχι! Ο πρωθυπουργός πήγε στο Χάρβαρντ και σπούδασε, αλλά το  Χάρβαρντ υποστηρίζει άλλα για την…. Μπαταρία.

Έχω εδώ μελέτη του Χάρβαρντ (έχει εκπονηθεί από το 2018), που λέει ότι οι ανεμογεννήτριες προκαλούν σημαντικές αλλαγές στις θερμοκρασίες γύρω τους, αυξάνοντας δραματικά την θερμοκρασία στην επιφάνεια του εδάφους. Σύμφωνα με τη μελέτη οι ανεμογεννήτριες μεταξύ 100-150 μέτρων, που λειτουργούν τη νύχτα, μπορούν να τραβήξουν θερμότερο αέρα, έως και 550 μέτρα ύψος, σπρώχνοντάς τον στην επιφάνεια κάτω τους, θερμαίνοντας έτσι το έδαφος της γης. Αυτό επηρεάζει ανθρώπους, ζώα και φυτά. Η πιο καθαρή ενέργεια σήμερα είναι η πυρηνική. Μάλιστα έχουμε και τις γνώσεις και την τεχνολογία ώστε αυτή η ενέργεια να είναι πλήρως ασφαλής. Επίσης ασφαλής είναι η υδροηλεκτρική ενέργεια, που προσφέρει τρομερές δυνατότητες και δεν έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον. Ειδικά για τη χώρα μας, που έχει τεράστιες δυνατότητες παραγωγής με νερό, θα ήταν πιθανότατα μια πολύ καλλίτερη λύση.

Στην δημοκρατία αυτός που αποφασίζει είναι ο κυρίαρχος λαός. Εδώ αποφασίζει ο λαός; Όχι! Απόδειξη; Δεν κάνετε κανένα δημοψήφισμα για τις όποιες αποφάσεις λαμβάνετε, αλλά και όταν έγινε ένα δημοψήφισμα το αποτέλεσμά του δεν εφαρμόστηκε – επί σκοπού!

Ο Αριστοτέλης, ο μέγας αυτός πολιτειολόγος και συνταγματολόγος, ταυτίζει τη δημοκρατία με τον φτωχό λαό που ήταν πάντα πλειοψηφία.

Η πρώτη λέξη του όρου δήμος στην αρχή δεν σήμαινε λαός αλλά τμήμα γης και στη συνέχεια τους κατοίκους που έμεναν μόνιμα στο τμήμα αυτό της γης. Και επειδή ο πληθυσμός αυτός ήταν στην πλειοψηφία φτωχολογιά, η λέξη δήμος είχε γίνει συνώνυμο του φτωχού.

Η φτωχολογιά έδωσε αυτό, το πιο τιμημένο όνομα στον κόσμο. Αυτή η δημοκρατία από τότε μέχρι σήμερα βιάζεται είτε ωμά και απροκάλυπτα από κόκκινες και μαύρες δικτατορίες, είτε με την μη λειτουργούσα Βουλή!

Ο απεχθέστερος, υποκριτικότερος βιασμός της δημοκρατίας είναι να τη βιάζεις επικαλούμενος το… όνομά της σε μία άδεια βουλή. Πολιτικός φιλόσοφος ανέκραξε με αγανάκτηση «Δημοκρατία, πόσα εγκλήματα δεν γίνονται στο όνομά σου»! Εδώ φτάσατε στο σημείο να μιλούν κάποιοι για «συνταγματικά» τόξα, την ώρα που οι ίδιοι παραβιάζουν καθημερινά το σύνταγμα για των νόμων. Παράδειγμα; Η έλλειψη συνταγματικού δικαστηρίου.

Η Δημοκρατία δεν μπορεί να έχει φτωχούς πολίτες, έλεγε ο Δημόκριτος. Η φτώχεια στο δημοκρατικό πολίτευμα είναι τόσο προτιμότερη από τη δυναστική «ευδαιμονία» όσο είανι η ελευθερία από την δουλεία.

Σήμερα η θέση της Ελλάδας στην ΕΕ είναι η φτωχότερη: η χώρα μας είναι 2η σε χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη, 2η σε διαφθορά, 1η σε ακρίβεια στα καύσιμα, την ενέργεια, τα είδη πρώτης ανάγκης κλπ. 1η σε δημόσιο χρέος, τελευταία σε δαπάνες για την υγεία και την παιδεία. Και 1ο και πιο χρεωμένο κόμμα: η ΝΔ!

Για ποια δημοκρατία μιλάμε λοιπόν; Της ισονομίας; Υπάρχει ισονομία; Όχι! Σήμερα οι πολιτικοί δεν έχουν καταθέσει ακόμα δήλωση «πόθεν έσχες». Το «πόθεν έσχες» τους δεν είναι πόθεν αλλά πόσα έσχες.

Για ποια δημοκρατία μιλάμε;; τη δημοκρατία που κυβερνούν κόμματα χρεωμένα, που δεν πληρώνουν ποτέ τα δάνειά τους, αλλά όταν χρωστούν οι πολίτες τους παίρνουν τα σπίτια; Τη δημοκρατία που μόλις το 27% των πολιτών εμπιστεύεται πλέον τη Δικαιοσύνη; Την δικαιοσύνη την οποία διορίζει η κυβέρνηση;;

Για ποια δημοκρατία μιλάμε όταν έχουμε ακαταδίωκτα για τραπεζίτες, υπουργούς κλπ; Τη δημοκρατία των ακαταδίωκτων; Των παραγραφών της Siemens;

Για ποια δημοκρατία μιλάμε όταν ακόμα σε Μάτι, Μάνδρα, Τέμπη αναζητείται δικαιοσύνη; Για ποια δημοκρατία μιλάμε; Υπάρχει ελευθερία του λόγου, όταν φιμώνονται μέσω των ΜΜΕ πολιτικοί ή όταν διαστρεβλώνονται οι απόψεις τους; όταν υπάρχουν τα ανθελληνικά Hoaxes; Όταν η κυβέρνηση πληρώνει με κρατικό χρήμα τα κανάλια; Όταν φτιάχνονται νόμοι για την ισλαμοφοβία και όχι για την ελληνοφοβία;

Για ποια δημοκρατία μιλάμε, αυτή που ενώ ο λαός λέει όχι σε κυβερνητικές επιλογές, η επόμενη κυβέρνηση συνεχίζει να τις εφαρμόζει, διότι όπως λέτε το κράτος έχει συνέχεια;; και αναφέρομαι στην Συμφωνία των Πρεσπών και τον γάμο των ομοφυλοφίλων.

Για ποια δημοκρατία μιλάμε; Ποιού έθνους; Αφού συνεχίζεται ο εθνικός αφανισμός μας. Στην Ελλάδα το 2023 είχαμε 71.000 γεννήσεις και 127.000 θανάτους!

Για ποια δημοκρατία μιλάμε; Υπάρχει οικονομική ελευθερία; Όχι! Παντού υπάρχουν καρτέλ. Καρτέλ στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, στις τράπεζες, στις εταιρείες ενέργειας, στις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Μας κυβερνά η μαφία!

Για ποια δημοκρατία μιλάμε; Της οικονομικής ανισότητας; Της ανισότητας στην κατανομή του πλούτου; Έχω την έκθεση Global Wealth Report για το 2023 της Credit Suisse και της UBS στην Ελλάδα το 10% κατέχει το 55,1% του συνολικού πλούτου της χώρας, το 5% κατέχει το 44,2% του πλούτου και μόλις το 1% κατέχει το 25% του πλούτου. Δηλ. το 1/4 του συνολικού πλούτου της Ελλάδας.

Για ποια δημοκρατία μιλάμε; Υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους; Όχι! Είμαστε η χώρα του ρουσφετιού και της αναξιοκρατίας. Απόδειξη η δήλωση του αγρότη Γιάννη Βάγγου: «…πήγαμε εμείς εδώ στην Βοιωτία στον κο. Σκυλακάκη. Είμαστε 600 αγρότες με 19.000 στρέμματα στον κάμπο της Λιβαδειάς. Ξέρετε τις μας απάντησε;; Ότι δεν μπορεί εμείς οι 600 να έχουμε δικό μας ρεύμα. Θα το κάνει ένας μεγαλοεπενδυτής. Και θα τον πληρώνουμε λίγο φθηνότερα σε σχέση με την αγορά. Δηλ. εμείς οι 600 αγρότες δεν έχουμε δικαίωμα με αυτή την κυβέρνηση, αλλά το έχει ο ένας!».

Τι έφτιαξε η δημοκρατία τα τελευταία χρόνια; Την απάντηση παίρνουμε από ένα άρθρο του κου. Κοττάκη στην ΕΣΤΙΑ: «Ο αντίπαλος της δημοκρατίας και της Ελλάδας δεν είναι απέναντι. Είναι μέσα στις γραμμές μας και μιλά ελληνικά. Η Κερκόπορτα έχει ανοίξει καιρό τώρα. Σε κυβερνήσεις, κόμματα, βαθύ κράτος, τηλεόραση, σχολεία, πανεπιστήμια, κλειστές λέσχες, διαδίκτυο, εκκλησία κατασκευάζεται ένας νέο λαός, κυνικός. Ένας λαός που διαγράφει την ιστορική του ταυτότητα και δεν σαλεύει όταν οι γείτονες βαπτίζουν το Αιγαίο TURKAEGEAN, όταν οι Σκοπιανοί διδάσκουν τη «Μακεδονική γλώσσα» στην Μακεδονία μας, όταν υπουργοί παραιτούνται από τις γερμανικές αποζημιώσεις, όταν υπουργεία λένε ότι είναι προαιρετικός ο εορτασμός των 3 Ιεραρχών και της Ποντιακής Γενοκτονίας. Υπάρχει ένα νέο αίτημα: να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε! Φτιάχνεται ένας νέος λαός που ενδίδει στην ύλη. Στην πραγματικότητα επιδιώκεται να συντριβούν και οι τελευταίοι φάροι πνευματικής αντίστασης, όπως η Εκκλησία που σιωπά. Η υποταγή γίνεται ύπουλα, αθόρυβα, από μέσα. Στην πραγματικότητα έχουμε ήδη παραδοθεί. Κάπως έτσι θεωρείται απολύτως φυσιολογικό να εγκαταλείπουμε τους αδελφούς Κυπρίους, εγκαταλείπουμε στεγνά τους αδελφούς Βορειο-Ηπειρώτες. Την ίδια ώρα που οι γείτονες ετοιμάζονται να τους αρπάξουν τις περιουσίες, η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα διοργανώνει συναυλίες πολιτισμού! Αν δεν το έχουμε καταλάβει η Ελλάδα καταρρέει αργά αλλά σταθερά, ως οντότητα, ως Δημοκρατία. Περιθωριοποιείται η θρησκεία, καταστρέφεται η γλώσσα. Το μέγα ερώτημα είναι το εξής: τι κάνουμε για να μην σβήσει;».

Συμπερασματικά, υπάρχει δημοκρατία; Όχι! Αποφασίζει ο λαός; Όχι! Άρα, ζητείται δημοκρατία! Τι πρέπει να γίνει; Πρέπει να δώσουμε μάχες, για πλέρια δημοκρατία του λαού!

Η Ελλάδα έχει πρόβλημα ηγεσίας, έχει πρόβλημα υπαρξιακό! Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες, που συναπαρτίζουν τον ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο (σημ. δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, άνθρωποι του πνεύματος) δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα (σημ. Σκόπια, Βόρεια Ήπειρο, Κύπρο, Αιγαίο, φτώχεια) τέτοιας έκτασης και τέτοιου βάθους, έλεγε ο Π. Κονδύλης. Και δεν είχε άδικο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της και κυβερνάται από έναν συρφετό ανθυπομετριοτήτων, επικίνδυνων για το έθνος. Ήρθε η ώρα της αποτροπής όλων αυτών ή τώρα ή ποτέ! Και εμείς λέμε τώρα! Τώρα να φέρουμε την πραγματική δημοκρατία, τη συμμετοχική δημοκρατία των πολιτών.

Κλείνοντας θα ήθελα να απευθυνθώ στον κο πρωθυπουργό. Κε. Πρωθυπουργέ δεν έχω κάτι προσωπικά μαζί σας, αλλά όταν αποφασίζετε κάτι πρέπει να φροντίσετε να είναι σταθερή η απόφασή σας. Μας είπατε ότι δεν προτίθεστε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο. Και εγώ ρωτάω αν έχετε σχέδια για ακόμα μια αλλαγή του νόμου, γιατί κε. Πρωθυπουργέ δημοκρατία σημαίνει σταθερός εκλογικός νόμος. Και τον εκλογικό νόμο δεν τον αλλάζεις κατά πώς σε βολεύει. Δεν μπορούμε να ανεβοκατεβάζουμε τον πήχυ κατά πώς μας βολεύει. Και επειδή μας λέτε ότι είστε μεταρρυθμιστής, θα ήθελα να μας πείτε μία μεταρρύθμιση που έκανε η κυβέρνησή σας όχι για το κόμμα, όχι για τη ΝΔ, αλλά για την Δημοκρατία!