Σάββατο, 13η Ιουλίου 2024  6:46: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 18:26

Ο Κ.Μητσοτάκης δεν δείχνει να ενοχλείται καθόλου από το «στραπάτσο» των Ευρωεκλογών – Λέει πως όλα τα μέτρα αποδίδουν!

Αν κάποιος ακούσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία του κυβερνητικού έργου και της χώρας, θα νομίζει πως ζούμε σε μία ουτοπία που όλα βαίνουν καλώς.

Ο ίδιος δεν δείχνει να έχει αντιληφθεί το «στραπάτσο» των ευρωεκλογών για το κόμμα του και για ποιο λόγο προέκυψε.

Ετσι, λοιπόν, και χθες μας είπε -για πολλοστή φορά- ότι «η ανάταξη του ΕΣΥ αποτελεί μια από τις μείζονες προτεραιότητές μας» και σε αυτό, όπως έγραψε, συμβάλλουν δύο αποφάσεις:

Η πρώτη δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να μπορούν να παρέχουν και ιδιωτικό έργο, αφού συμπληρώσουν τον προβλεπόμενο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας τους… Ευφυές!

Ενώ δεν επαρκούν οι γιατροί του ΕΣΥ, ο πρωθυπουργός στέλνει κι αυτούς του λιγοστούς να ανοίξουν και ιδιωτικά ιατρεία για να εξασφαλίσουν υψηλότερα εισοδήματα, επειδή αρνείται να κάνει αυξήσεις.

Ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα και σε ιδιώτες γιατρούς να μπορούν να παρέχουν, εφόσον το επιθυμούν, έργο στο ΕΣΥ, ώστε να καλύψουν τις υπαρκτές ελλείψεις. Ευφυές κι αυτό! Ανοίγει την πόρτα στους ιδιώτες, επειδή αρνείται να κάνει προσλήψεις! Επίσης, στον χώρο της εργασίας, αν και το ποσοστό ανεργίας είναι ακόμα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, ιδίως στους νέους και στις γυναίκες, ο πρωθυπουργός επιχαίρει, γιατί, όπως ισχυρίστηκε: «Είμαστε πρώτοι μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ στον ρυθμό αύξησης των θέσεων εργασίας στις ηλικίες 15-64 και, επίσης, πρώτοι ως προς την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών».

Εκεί, βέβαια, που έδωσε ρέστα είναι στην ακρίβεια, καθώς υποστήριξε ότι αποδίδουν τα μέτρα για περιορισμό των πλασματικών εκπτώσεων και καλύτερη λειτουργία του ανταγωνισμού και ότι, σύμφωνα με μελέτη του ΙΕΛΚΑ, καταγράφεται πλέον και μικρή μείωση τιμών σε 12μηνη βάση, ενώ ο πληθωρισμός στις κατηγορίες τροφίμων, αλκοόλ και καπνού διαμορφώνεται στη χώρα μας στο 1,3% τον Ιούνιο, έναντι 2,4% τον Μάιο.

Μα, πού τα βλέπει όλα αυτά! «Ονειρο ζω, μη με ξυπνάτε…».

pronews.gr

Διαβάστηκε 154 φορές